Sagen mod Messerschmidt
Læsetid: 4 min.

Så begyndte Messerschmidt-sagen forfra – som genopførelsen af et kendt teaterstykke

Første retsmøde gik med forelæggelse af blandt andet dokumenter, mails og lydklip samt afhøring af den EU-medarbejder, der er anklaget for at have medvirket til dokumentfalsk
Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, og Dot Wessman ved ankomsten til Retten på Frederiksberg.

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, og Dot Wessman ved ankomsten til Retten på Frederiksberg.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
25. november 2022

At være tilhører til sagen mod Morten Messerschmidt (DF) og hans EU-medarbejder, som fra torsdag og frem til den 21. december kører i Retten på Frederiksberg, er næsten som at overvære genopførelsen af et kendt teaterstykke.

For anklageskriftet, næsten alle sagens oplysninger og påstande samt de mange mails, ansøgninger og øvrige dokumenter har tidligere været fremme og er blevet belyst og vurderet, da sagen blev behandlet i 2021 i Retten i Lyngby.

Også anklagemyndighedens påstand – fængsel i mindst seks måneder – såvel som de to tiltaltes påstand – vi nægter os skyldige – er de samme som sidste år.

Alligevel er der nogle ganske små forskelle fra Frederiksberg til Lyngby.

En af dem er, at retten nu er bestyrket. Denne gang medvirker to dommere og tre domsmænd – til forskel fra Lyngby, hvor der kun medvirkede en dommer og to domsmænd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens peter hansen

Farcen skyldes dommer Seerup, som rettelig burde betale gildet, men bare fik en irettesættelse. MM er nok ikke den mest artige, men dommeren må være temmelig svag, man gad vide hvad han ellers har præsteret af bommerter.