Søren Gade skal være formand for Folketinget. Her er hans enorme bagkatalog af møgsager

Søren Gade har i sin karriere i og uden for politik formået at sno sig ud af et utal af sager om alt fra pengerod til mishandling af krigsfanger. Her er et overblik over nogle af de største sager, han har været involveret i
Søren Gade har en række møgsager i bagagen og har i sin tid i Folketinget især kæmpet med sager om Danmarks krigsdeltagelse.

Søren Gade har en række møgsager i bagagen og har i sin tid i Folketinget især kæmpet med sager om Danmarks krigsdeltagelse.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland
16. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

»Far her!«

Publikum i studiet grinede, da daværende forsvarsminister Søren Gade prompte pegede på sig selv, efter Clement Kjersgaard tilbage i 2009 havde spurgt: »Hvem får det konsekvenser for, hvis det alligevel viser sig at være en kilde i forsvaret?«

Kjersgaards spørgsmål handlede om Jægerbogssagen, en af Søren Gades mange, mange sager. Og nej, ansvaret landede ikke i sidste ende hos Søren Gade.

Jægerbogssagen

I 2009 udkom den tidligere jægersoldat Thomas Rathsacks bog Jæger – I krig med eliten under stor tumult. Forsvarskommandoen forsøgte at bremse bogen, blandt andet med et fogedforbud, fordi man mente, at den indeholdt fortroligt materiale, men inden da bragte Politiken hele bogen som en særsektion.

Det udviklede sig til en politisk skandale, og under en fortrolig orientering af Udenrigspolitisk Nævn i slutningen af september henviste forsvarsminister Søren Gade til, at der allerede på nettet forelå en arabisk oversættelse af bogen – som eksempel på, at bogen udgjorde en sikkerhedsmæssig risiko.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Med den profil på LinkedIn var det nok ikke gået så godt for karrieren. Men nu er det jo politik. Her tilgives jo let. Ofte venter der en vellønnet retræte stilling efter udført arbejde. Som da Bjarne Corydon blev belønnet med et konsulent job hos McKinsey & Company med at arbejde for børsnotering af Saudi Arabiens olieselskab Ameron (i dag verdens mest værdifulde selskab. Og så kører det på olie) som tak for at have muliggjort for Goldmann Sachs at købe en stor aktiepost i DONG Energy og scorede en fortjeneste på over 12.000.000.000 kr. efter et par års ejerskab. Her kan selv det aller bedste år for min pension hos mit pensionsselskab slet slet ikke følge med. Vi almindelige må nøjes med krummer, mens de store æder brødet.

Espen Bøgh, Jeppe Bundgaard , Arne Albatros Olsen, Peter Mikkelsen, Kurt Nielsen, Kjeld Pedersen, Rasmus Kristiansen, Kirsten Larsen, Mette Møhl, erik jensen, Erik Nielsen, Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel, Per Rønne-Nielsen, Alexander Bak, Steen Bahnsen, Per Klüver, John Andersen, Poul Søren Kjærsgaard, Jesper Kloppenborg, Morten Bo Johansen, Ole Olesen, Hans Larsen, John S. Hansen, Søren Fosberg, Finn Jakobsen, Christian Bruun, John Andersen, uffe hellum, Tommy Clausen, Estermarie Mandelquist, erik pedersen, Jørgen Tryggestad, Torben Bruhn Andersen, Steen K Petersen, Kim Houmøller, Mogens Holme, Holger Nielsen og Troels Ken Pedersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Stor tak til Information og Bo Elkjær for at komme med den "huskekage".

Det var netop det jeg selv tænkte, når man nu høre hvor dejlig SG var og er. Men når Erik Ninn-Hansen (dog før han fik rejst en Rigsretssag) kunne vælges til Folketingets formand !

Sonja Rosdahl, Rasmus Kristiansen, Ete Forchhammer , Marianne Jespersen, Steen Obel, Eva Schwanenflügel, Alexander Bak, Per Klüver, John Andersen, erik pedersen, Troels Ken Pedersen, Poul Reynolds, Tina Peirano, Carsten Munk, Torben Bruhn Andersen, Karen Grue, uffe hellum og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Mette Frederiksen kan sin Angela Merkel. Udpeg kompromiterende personager til topposter!

Denne gang var det selveste 'ministeren for Jylland'.

Lige efter bogen.

Espen Bøgh, erik jensen, Steen Bahnsen og Jesper Kloppenborg anbefalede denne kommentar

Ja, man kan konstatere , at i politik laves der ikke andet end rævekager.....
de er ikke andet en banditter i habitter.....

Espen Bøgh, Kurt Nielsen, Steen Bahnsen, John Andersen, Poul Søren Kjærsgaard, Ole Andersen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Frank Wilhelmsen

På en måde passer han nok meget godt til det Folketing, vi har i dag......
Undskyld til de få, der rent faktisk arbejder for befolkningen.

Espen Bøgh, Arne Albatros Olsen, Peter Mikkelsen, Willy Johannsen, Rasmus Kristiansen, Kirsten Larsen, Ete Forchhammer , erik jensen, Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Jesper Kloppenborg, Ole Olesen, Hans Larsen, Niels Clausen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Det var en tragisk udvikling for dansk demokrati og for sammenhængskraften i det danske samfund, der tog fart efter Fjog Rasmussen katastrofale ændring af dansk udenrigspolitik med vores indtræden i Iraq krigen. Med krig følger løgn og umenneskelighed. De som er nærmest korrumperes på sjæl og legeme. Vi andre er i alvorlig risiko for at blive smittet. Især de af os som er tæt på de syge.

Espen Bøgh, Arne Albatros Olsen, Peter Mikkelsen, Kurt Nielsen, Rasmus Kristiansen, erik jensen, Per Klüver, John Andersen, Poul Søren Kjærsgaard, Inger Pedersen, Christian Bruun, uffe hellum og Jan S. Jensen anbefalede denne kommentar

Synes man burde overveje løn og ansættelsesvilkår for Folketingets formand. En millionløn, ministerbil, pension mm. Er det rimeligt, når man ser på stillingens ansvar og arbejdsopgaver? Det er jo ikke i nærheden af fx statsministerens ansvar og arbejdsopgaver.

Kirsten Larsen, erik jensen og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar

Den klarer far her, bare rolig.

Espen Bøgh, Henrik Frederiksen, Niels Clausen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

for længe siden jagt ved Holstebro med SørenG som fik kongepost og næsegrus beundring af Folket – men ikke gad hente den serverede hjort selv efter flere skæve skud – meget jævn mand uden humor – den helt rigtige til posten .)

erik jensen, erik pedersen og John S. Hansen anbefalede denne kommentar

Jeg kan ikke vente med at læse Søren G`s takketale, når den lægges ud på nettet, på formfuldendt googletranslate arabisk!

Espen Bøgh, Rasmus Kristiansen og Steen Obel anbefalede denne kommentar
Christian de Thurah

Søren Gade skal nok holde styr på gemytterne i Folketinget. Hvis ikke formandsklokken er nok, kan han jo tage en pistol med.

John S. Hansen, 16. november, 2022 - 09:32

FE står for oversættelsen