Den vigtigste begivenhed i international klimapolitik i år kan blive uden den danske klimaminister

Danmark har i flere år spillet en aktiv og konstruktiv rolle i FN’s forhandlinger på klimaområdet og kunne spille en vigtig rolle på årets klimakonference i Egypten, siger organisationer. Hvis Danmark sender ministeren af sted
Ved det britiske klimatopmøde i Glasgow sidste år blev klimaminister Dan Jørgensen (S) udpeget som leder af den del af forhandlingerne, som handlede om at nedbringe de nationale udledninger af CO₂.

Ved det britiske klimatopmøde i Glasgow sidste år blev klimaminister Dan Jørgensen (S) udpeget som leder af den del af forhandlingerne, som handlede om at nedbringe de nationale udledninger af CO₂.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
7. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

FN’s årlige klimakonference kan i år blive uden den danske klimaminister.

Det er endnu ikke afklaret, om Danmark sender klimaminister Dan Jørgensen (S) af sted til klimakonferencen, som begyndte denne weekend og samler stats- og regeringsledere og forhandlere fra mere end 190 lande.

Danmark var ved åbningen søndag ikke repræsenteret på ministerniveau, og det er endnu ikke afklaret, hvordan den danske regering vil være repræsenteret i de kommende to ugers forhandlinger, oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet til Information.

Men det vil være en »forspildt mulighed«, hvis konferencen bliver uden dansk deltagelse på ministerniveau, siger programchef i den grønne tænketank Concito og tidligere strategisk rådgiver i klimaministeriet Jens Mattias Clausen:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Send Sofie Carsten Nielsen. Hun har vist ikke andet at tage sig til i disse dage

"Den vigtigste begivenhed i international klimapolitik i år kan blive uden den danske klimaminister"

Ikke blot KAN...
VIL.!!!

Hovsa -UPS!!!... havde de "grønne" Radikale slet ikke set DEN komme?

Datoen var ellers offentligtgjort for lange tider siden, ikke?

Stella Nielsen, Ulla Hansen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Dan J har ikke tid! Han er travlt optaget af at tage godt 1,5 mia fra de i forvejen hårdt plagede gaskunder så han kan forære det transnationale aktieselskab Nordzucker AG et gasrør og redde de syddanske sukkerroe-avlere så de kan beholde den fede tjans med mekanisk og kemisk forarmning af den ellers særdeles rodfrugt velegnede lerjord. Ellers kunne de let blive anklaget for at være grebet af den økologiske og bæredygtige dille med respektfuld behandling af den jord og det grundvand vi har lånt af vores børnebørn.
Billig sukker er et af de sikre valg når salget af diabetesmedicin skal holdes oppe:(

Klaus Kristensen, Kim Houmøller, John Andersen, Søren Kristensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Dette inspirerer jo til en vits:
Spørgsmål: Hvorfor kom Dan Jørgensen ikke til COP27?
Svar: Han kunne ikke få sin hockeystav med som håndbagage i flyet!

Klaus Kristensen, Kim Houmøller, John Andersen, Morten Balling, Søren Kristensen, Hans Larsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Nå ja. Det gode ved det er jo så, at der lander et privatfly mindre i Sharm El Sheikh, Egypten. Det er nok i forvejen småt med plads i lufthaven de her dage. Og stuve sig sammen i ét fly fra EU går jo ikke for EU's 27 medlemslande. Det er meget sjovere at rejse hver for sig. Ikke mindst fordi der så kan arbejdes med meget vigtige opgaver på vej. Det er som vi andre har det med kollektiv trafik. Hvem gider lige venter på andre og alt det ubekvemme bøvl. Nej, vi køre selv.

"Det er endnu ikke afklaret, om Danmark sender klimaminister Dan Jørgensen (S) af sted til klimakonferencen, som begyndte denne weekend ..."

FUNGERENDE! klimaminister...

Jeg vil gætte på, at hvis han - eller anden - skal sendes afsted, vil det kræve - mindst - et flertal af stemmerne i folketinget.
Jeg vil også gætte på, at det være ret svært at give ham noget som helst mandat til at forhandle noget som helst

KomiskeDan har nok travlt med sine venner i vind/gas industrien. Han skulle jo gerne redde et velbetalt job hos Vestas eller Total, når han er færdig med Folketinget, men hvad. Folk vil jo gerne spises af med en illusion (“energi”ø) så længe det ikke koster dem noget (men det gør det uanset hvilken kasse det kommer fra). Hvorfor skal man hjælpe en eller to private producenter når de bare kunne lægge forsyningsnettet og øen oveni prisen så kan forbrugerne selv bestemme om det er den rigtige pris for elektricitet med et lavt CO2 aftryk. Staten kan jo lægge rammen så gas eller kul er dyrt, men det rammer jo stadig forbrugerne som ikke holder op med at bruge strøm når der er vindstille i to uger og andre lande ikke har lyst til agerer reserve for Danmark da det er ekstremt dyrt for dem.

Eva Schwanenflügel

De negative forventninger er nu gjort til skamme.

Dan Jørgensen deltager alligevel i klimamødet Cop 27, og rejser til Egypten i følge med en delegation på 30 mennesker:

"Dan Jørgensens deltagelse vil have udgangspunkt i EU's overordnede linje, som blev vedtaget af EU's Miljø- og klimaråd den 24. oktober.

Folketingets partiledere er blevet orienteret om, at den fungerende klimaminister deltager ved COP27.

Ifølge State of Green, som er en organisation, der arbejder for at fremhæve danske løsninger på det grønne område, sender Danmark i år en delegation på 30 mennesker til klimakonferencen i Egypten."

https://nyheder.tv2.dk/klima/2022-11-07-fungerende-klimaminister-repraes...

Det var da godt.