»Jeg har ikke noget behov for at sidde her,« svarede Martin Henriksen i sagen mod Messerschmidt

Fredag fortsatte tendensen: DF-medlemmer husker EU-dagen på sommermødet i Skagen i 2015, hvorimod Messerschmidts tidligere partifæller slet ikke husker den
Martin Henriksen afgav fredag vidneforklaring i sagen mod Morten Meserschmidt (DF).

Martin Henriksen afgav fredag vidneforklaring i sagen mod Morten Meserschmidt (DF).

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
3. december 2022

Som var det tinsoldater, man hev op af en æske og stillede i lange lige rækker, fordeler vidneforklaringerne i Retten på Frederiksberg sig i sagen om tiltalen mod Morten Messerschmidt for EU-svig og dokumentfalsk næsten automatisk.

Sådan har det været på to tidligere retsmøder, og sådan fortsatte det fredag: Alle vidner, der er partikammerater med DF-formanden, husker tydeligt de omfattende EU-diskussioner på Color Hotel i august 2015, hvorimod vidner, der ikke længere deler partikort med Messerschmidt, ikke gør. Enkelte er dog en lille smule forsigtige.

Først i rækken stillede Peter Kofod, der for 14 dage siden blev valgt som gruppeformand for Dansk Folkepartis folketingsgruppe.

»Det var meget spændende dage,« huskede Kofod, der i 2015 var nyvalgt til Folketinget. Der var »en spændende, men også god stemning« på sommergruppemødet, blandt andet fordi ordførerskaberne endnu ikke var fordelt mellem de mange nyvalgte folketingsmedlemmer.

Kofod forklarede, at mange af de forslag, der blev behandlet, havde et EU-indhold.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

GROOOAN..

Det må jo være rimelig let at konkludere om der var tale om et Dansk Folkepartimøde eller et EU-seminar. Var der en dagsorden specifikt omhandlende EU og deltog der også personer fra f.eks. MELD, udover medlemmerne fra Dansk Folkeparti, men det kan være, det kommer senere i retssagen.

Jeg har gennem 20 - 25 år siddet i en bestyrelse for en lille andelsboligforening som kasserer.

Med en ny formand, valgt for to år siden, er jeg heller ikke sikker på, vi nu vil kunne klart rede for, hvad der er foregået og aftalt på bestyrelsesmøder, da meget er spontant opstået smalltalk. (suk!) Og med tågede referater, lavet af ham selv, uger efter, så ingen kan faktisk huske...
Hans guideline er: Vi skal også lige have en snak om...
Og det er så det, vi får...

Jamen hvorfor vælter I ham da ikke?
Fordi han er den eneste, der vil.