Georg Metz: Vil den nye regering værne om mediernes uafhængighed og (relative) frihed? Illusioner har man lov at have

I 100 år har BBC været et forbillede for journalistisk uafhængighed, præcision og troværdighed, men truslerne mod den frie udfoldelse i public service er til at få øje på. Også fra Danmarks nye kulturminister
Hvis den nyudnævnte kulturminister, Jakob Engel-Schmidt, kan sørge for, at regeringens forestillinger om armslængde går fra skidt til lidt mindre skidt, har han fortjent ministerpensionen, skriver Georg Metz.

Hvis den nyudnævnte kulturminister, Jakob Engel-Schmidt, kan sørge for, at regeringens forestillinger om armslængde går fra skidt til lidt mindre skidt, har han fortjent ministerpensionen, skriver Georg Metz.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
23. december 2022

Den nye kulturminister var i P1. Han taler hurtigt. Og længe. Journalisten brød ind i strømmen. Dét blev kvitteret i et strengt tonefald, der lejlighedsvis høres under radiointerview: »Når du ikke har sat dig ind i tingene, kunne jeg måske få lov at tale færdig uden at blive afbrudt.« O, vi ved, hvor du bor, Ronja Radiomedarbejder. Den stil.

Dertil en slet skjult henvisning til ministerens nyerhvervede indflydelse på DR, hvor journalisten arbejder.

Der findes stadig folk, der ikke kan tåle at få magt, tænker lytteren og ærgrer sig over ministerens kortslutning, mens ordflommen svulmer. Ministeren synes ikke af temperament at leve op til det moderate. Men han går ind for kultur. Den bliver forgyldt, når landets børn og unge får kulturpas. Eller var det turpas?

Journalisten tog irettesættelsen i stiv arm.

Lader nogen i branchen sig skræmme, hvad nogen gør, har journalistik og offentlighed et problem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Jakob Engel-Schmidt - og de andre, frivillige, i klanen fra helvede, er her
forhåbentligt, kun i en kort periode.

Lisbeth Glud, Rasmus Kristiansen, karen Thomsen, John Scheibelein, Fam. Tejsner, Sonja Rosdahl, Elisabeth From, Flemming Sørensen, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Bag enhvert udtryk for arrogance ligger frygten - her for pressen og et godt tegn på hvor længe vi skal trækkes med idoter som Jocob Engel-Schmidt - ikke ret længe som som Metz forudsiger som det sandhedsvidne han altid har været.
PS : Metz - Glædelig jul og godt nytår.

Lisbeth Glud, Rasmus Kristiansen, karen Thomsen, Inger Pedersen, Anne-Marie Esmann, erik jensen, John Scheibelein, Fam. Tejsner, Sonja Rosdahl, Elisabeth From, Flemming Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Thomas Frisendal

Tak, Metz! Og God Jul!

Lisbeth Glud, Rasmus Kristiansen, karen Thomsen, Anne-Marie Esmann, Eva Schwanenflügel, John Scheibelein, Fam. Tejsner, Eva Kjeldsen og Poul Genefke-Thye anbefalede denne kommentar