Helt så vanskeligt er det måske ikke for Jakob Ellemann at droppe kravet om en advokatvurdering

Venstreformanden vil blive mødt med hård kritik, hvis han forlader kravet om en advokatvurdering i Minksagen. Men han vil trods alt kunne pege på, at sagen har udviklet sig, siden han fremsatte sit krav
Jakob Ellemann-Jensen er parat til at droppe kravet om en advokatundersøgelse af Mette Frederiksens ansvar i Minksagen til gengæld for andre indrømmelser.

Jakob Ellemann-Jensen er parat til at droppe kravet om en advokatundersøgelse af Mette Frederiksens ansvar i Minksagen til gengæld for andre indrømmelser.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Indland
7. december 2022

Et regeringssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre rykker stadigt tættere på, og mange af de mulige barrierer er ved at blive ryddet af vejen. Sådan måtte man forstå venstreformand Jakob Ellemann-Jensen, da han tirsdag eftermiddag gav et interview om regeringsforhandlingerne til TV 2.

I samme interview gjorde Jakob Ellemann det klart, at han og Mette Frederiksen ser forskelligt på et spørgsmål, som fyldte meget under valgkampen og dens optakt: Skal der foretages en uvildig advokatvurdering af Mette Frederiksens ansvar i Minksagen på baggrund af Minkkommissionens beretning? En vurdering, som vel at mærke skal afklare, om der er grundlag for at føre en rigsretssag imod den fungerende statsminister.

Sammen med de øvrige blå partier stod Jakob Ellemann hårdt på kravet op til valget. Og som han sagde til TV 2, mener han stadig, at en advokatvurdering vil være en god måde at få sat »et værdigt punktum i denne her sag«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Balladen om Mink? Jamen det var da bare for at få opmærksomhed hos de små blå. Ellers løber Super Mette jo bare med det hele.

- Og desuden. Venstre er da et fleksibelt og pragmatisk parti.

Og nu til noget helt andet...

Holger Nielsen, Mogens Holme, jens christian jacobsen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Der foreligger en ny situation. I politik repræsenterer hver dag en ny situation. Så der er egentlig ikke brug for kovendinger, man skal blot være ansvarlig og indtage det standpunkt der passer til den ny situation. Keine Hexerei.
I øvrigt er minksagen så grundigt endevendt -uden at der kan sættes en finger på Mette Frederiksen, at en advokatundersøgelse er inderligt overflødig.

Holger Nielsen, Mogens Holme, jens christian jacobsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Det er da p...ligegyldigt hvad stive Ellemann i det altid-blanke, blå jakkesæt mener. Og hvad Mette F. Ikke eller måske mener - nu.
Det eneste disse typer virkelig vil, er taburetter og ministerbiler. Og det får de, for der er ingen reel opposition. Vi får den Nødvendige Politik: skattelettelser, 'jobåbninger' og nedskæringer for socialt udsatte der 'ikke arbejder '
Og landbruget får en forstående krammer af Mor Mette. For det er så hårdt at være udsat!

Holger Nielsen, Alexander Bak, Rolf Andersen, Flemming Sørensen, Mogens Holme og John Damm Sørensen anbefalede denne kommentar

Mon ikke Mette er villig til at gå ind på topskattelettelser og forskellige arbejdsmarked reformer samt væk med børnecheck til særlig udsatte for at undgå en advokat undersøgelse. Det er jo rart at have magten, og så må hun jo bruge den til, hvad hun nu kan få lov til, for at bevare den.