Hvorfor skal der sidde en lille pige med et stearinlys foran Phillip Faber?

Julens sange er smukke, men hvis de bliver iscenesat med for stor patos, kan de være svære at håndtere. Informations skribenter vil frem til den 24. december kaste sig ud i kulturtilbud, de ellers havde forsvoret, de nogensinde skulle udsætte sig selv for, og i dag er Kristian Villesen taget til julekoncert med DR Pigekoret
Hvis Informations Kristian Villesen bare lukker øjnene og nyder musikken, går det egentlig o.k. at være til julekoncert med DR Pigekoret.

Hvis Informations Kristian Villesen bare lukker øjnene og nyder musikken, går det egentlig o.k. at være til julekoncert med DR Pigekoret.

Thomas Borberg

Indland
16. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her
  • Navn: Kristian Villesen
  • Alder: 44 år
  • Ville aldrig frivilligt: Tage til julekoncert med DR Pigekoret
  • Fordom: Det er for højstemt og sentimentalt
  • Har været til: Julekoncert med DR Pigekoret i DR Koncerthuset

Jeg elsker julen, og jeg elsker næsten julens sange endnu mere. Sidste år skrev jeg en stor feature om julesalmer. Derfor kan det måske umiddelbart undre, at jeg skulle føle ubehag ved at tage til julekoncert med DR Pigekoret, men det er ikke desto mindre tilfældet.

Grunden er, at jeg ikke kan lide, når tingene er for salvelsesfulde og patosbelagte. Eller rettere, hvis patossen er for iscenesat. Og det, har jeg en klar idé om, kan blive tilfældet, da jeg sammen med min kone cykler hen til DR’s Koncerthus denne mandag i december.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Stærkt!