Mandag gik ikke Messerschmidts vej

De tidligere DF’ere Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann var blandt vidnerne, der mandag afgav forklaring i sagen om EU-svig og dokumentfalsk. Og de støttede ikke partiets nye formand
Det var den daværende europaparlamentariker Rikke Karlsson, der for syv år siden fik svindelsagen mod Morten Messerschmidt til at rulle. Mandag afviste hun i retten, at der fandt et Meld-seminar sted i Skagen i sommeren 2015.

Det var den daværende europaparlamentariker Rikke Karlsson, der for syv år siden fik svindelsagen mod Morten Messerschmidt til at rulle. Mandag afviste hun i retten, at der fandt et Meld-seminar sted i Skagen i sommeren 2015.

Ida Marie Odgaard

Indland
6. december 2022

Det var Rikke Karlssons nej til at skrive under på at have deltaget i et møde, hvor hun ikke havde været, der for otte år siden startede sagen mod Morten Messerschmidt. Mandag var sagen om svig med EU-midler og dokumentfalsk mod DF’s partiformand og hans EU-assistent kommet så langt, at hun skulle afgive forklaring.

I april 2015 kom EU-assistenten til hende, der var nyvalgt til Europa-Parlamentet, og bad hende om at underskrive to sider næsten blanke papirer, hvor der stod Meld på det ene og Feld på det andet. Det var ifølge hendes forklaring – som stemte overens med, hvad hun sidste år forklarede i retten i Lyngby – første gang, at hun hørte om den europæiske partialliance Meld, hvor Messerschmidt var blevet præsident, og den tilhørende fond Feld.

Hun huskede tydeligt assistentens besøg.

»Det var første gang, han var der. Han beder mig om at underskrive, og jeg får den besked, at det er Meld og Feld. Jeg spørger, hvad det er, for jeg vil ikke skrive under på noget, jeg ikke ved, hvad er. Så forlod han mit kontor.«

Siden kom Rikke Karlsson til at bruge mange kræfter på at finde ud af, hvad der var tale om.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kenneth Jacobsen

Og alligevel tropper nuværende partisoldater op på rad og række og bekræfter Formandens forklaring. Er det foregået under ed?

Inge Lehmann, Per Klüver, John Poulsen, Holger Nielsen, erik pedersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

@Kenneth Jacobsen - 05. december, 2022 - 22:25

Vidner SKAL tale sandt!

Det er kun tiltalte, der må lyve.

Hver ER det nu, der er tiltalt .... ?

Kim Houmøller, Per Klüver, Arne Albatros Olsen, Holger Nielsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

@Torben Siersbæk
Det er faktisk kun den SKYLDIGE der må lyve. Ingen andre må - selvom de er anklaget. Det virker som om alle i df-toppen er skyldige.

Jens Østerby Hansen

"..... gik ikke Messerschmidts vej"
Så skriv dog dansk i stedet for at bruge en dårlig oversættelse fra engelsk!

Jeg har været med til at arrangere både konferencer og seminarer. Hvis man søger støtte til den slags skal man fremlægge program med oplægsholdere, tidspunkter, tid til diskussion og indlagte pauser. Efter at arrangementet er færdigt afrapporterer mand, oplyser om antallet af deltagere og vedlægger referat. Så i stedet for at høre på vidner der lyver hurtigere end en hest kan rende, så lad os se programmet. Hvem holdt oplæg om hvad, hvor mange deltagere var der, i hvilke lokaler foregik det. Intet af disse ting synes at eksistere - så derfor fandt der ikke en konference/seminar sted. Hvor svært kan det være.

Else Mortensen, Tina Peirano, John Scheibelein, Lone Hansen, Dorte Sørensen, Bjarne Tingkær, Rolf Andersen, Erik Karlsen, Torben Burkal, erik pedersen, Inger Pedersen, Peter Gløde, Mogens Holme, Ib Christensen, Søren Rehhoff, Kim Houmøller, Inge Lehmann, Bjarne Andersen, Peter Wulff, Eva Schwanenflügel og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Jens Østerby Hansen. Dit ønske om brugen af dansk terminologi i stedet for engelsk, er velbegrundet, men måske er det ikke længere realistisk.

For sproget mishandles af journalister, politikere og mange andre, og den underlødige sprogart "danglish" vinder frem. I radioprogrammet Sproghjørnet for nogle måneder siden påtalte sågar h.m. Dronningen tendensen, men meget få interesserer sig for emnet, og selv Dansk Sprognævn har for længst glemt begrebet sprogrøgt, men finder tilsyneladende alt lige godt, uanset hvor skrækkeligt det lyder.

"Jeg tænker, at vi kigger ind i et narrativ i forhold til sproget, hvor der for nu er klare indikationer i forhold til, at stadig flere personer vælger at plukke de lavthængende frugter i forhold til at formulere sig, så jeg tænker at dansk på den lange bane er for upraktisk i forhold til at kommunikere." Så simpelt er det.

Vi, der holder af smukt sprog, må leve med det absurde amokløb mod bunden. Vi kunne fylde hele avisen med hundredevis af eksempler på anglificeringen, men resignerer, og må nøjes med at glæde os over, at vi selv (endnu) kan kende forskel på smukt dansk og grimt danglish.

Per Hansen, John Scheibelein, Rolf Andersen og Peter Wulff anbefalede denne kommentar

Her Må Rimes:

Partiet for Lov og for Orden?
Eller snarere: ‘Går den, så Går den’ ?

Torben Siersbæk og Henrik Ilskov-Jensen anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Nej, Alvin Jensen.

Det er de(n) tiltalte, der ikke er forpligtet til at tale sandt.

Om vedkommende kendes skyldig er rettens arbejde - så det ved man ikke i løbet af processen.