Mette Frederiksen gambler ved at gå efter at beholde magten for enhver pris

Socialdemokratiet vil ikke begå løftebrud ved at danne en SV-regering. Til gengæld er det småt med andre og positive argumenter, der kan overbevise baglandet om visdommen i at føre en endnu mere borgerlig politik end under Helle Thorning-Schmidt
Den kontante udfordring for Mette Frederiksen (S) er, at det altid har en ekstra høj politisk pris at indgå en våbenhvileaftale med sine direkte modstandere.

Den kontante udfordring for Mette Frederiksen (S) er, at det altid har en ekstra høj politisk pris at indgå en våbenhvileaftale med sine direkte modstandere.

Ólafur Steinar Rye Gestsson

Indland
10. december 2022

Socialdemokratiets formand er snublende nær på at gøre sig skyldig i noget potentielt langt værre end tvungne løftebrud, nemlig frivillig faneflugt.

Hvis Mette Frederiksen ender med at danne en ny regering sammen med Venstre og accepterer et grundlag, der – efter forlydender fra forhandlingerne – vil være mere blåt end i mange år, vil hun frivilligt slå ind på en politisk kurs, som trækker Danmark i en markant mindre socialdemokratisk retning.

Vurderet på meldingerne fra både de partiledere, som har forladt forhandlingerne, og fra flere af de udsendinge, som fortsat forhandler oppe på Marienborg, ser Mette Frederiksen ikke alene ud til at være parat til at droppe flere af sine egne mærkesager, men tilsyneladende også at ville overtage store dele af de hidtidige modstanderes partiprogram.

Prisen på grisen tegner til at blive, at Socialdemokratiet vil rykke længere til højre, end det skete, selv dengang da Bjarne Corydon var finansminister i begyndelsen af 2010’erne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Kjær Andersen

Til gengæld får hun lukket for mink og FE.

Nova Lone Jespersen, Niels K. Nielsen, Achim K. Holzmüller, Morten Petersen , Hans Larsen, Morten Hillgaard, Ejvind Larsen, Susanne Kaspersen, Estermarie Mandelquist, erik pedersen, Bjarne Andersen, Peter Meyling, Holger Nielsen, Arne Albatros Olsen og jan sørensen anbefalede denne kommentar
Willy Johannsen

Hvis man begærer magten, må man betale prisen.
"Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral".
Bertolt Brecht
Forstår man ikke citatet, er der hjælp at hente på nettet... :)

Espen Bøgh, Poul Søren Kjærsgaard, Ejvind Larsen, Susanne Kaspersen, Mogens Holme, Bjarne Andersen, Marianne Wiltrup og Niels Hebsgaard anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Håber ikke at undersøgelserne ang. Efterretningstjenesterne bliver droppet og slet ikke i forbindelse med Samsam-sagen .
Hørte lige i P1, at han nu vil gå i sultestrejke ,fordi han se det som sin eneste mulighed for at få sat lys på sagen.

Marianne Jespersen, John Scheibelein, Per Klüver, Hans Larsen, Ejvind Larsen, Torben Lindegaard, Susanne Kaspersen, David Zennaro, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Frank Wilhelmsen, Alvin Jensen, Peter Meyling, Niels Hebsgaard, Holger Nielsen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar

Torben K Andersen
Øv Den kommentar ville jeg have skrevet :)

Arne Albatros Olsen

Her må magten smage af lort.
Ikke mindre kan gøre det.

Freddie Vindberg

"Hvis Mette Frederiksen ender med at danne en ny regering sammen med Venstre og accepterer et grundlag, der – efter forlydender fra forhandlingerne – vil være mere blåt end i mange år, vil hun frivilligt slå ind på en politisk kurs, som trækker Danmark i en markant mindre socialdemokratisk retning."

En ny blå regering - alle skal i arbejde.

Undtagen kapitalen.

Marianne Jespersen, John Scheibelein, Torben Arendal, Flemming Sørensen, Susanne Kaspersen, Mogens Holme, Estermarie Mandelquist, David Zennaro, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Holger Nielsen og Jens Lysdal anbefalede denne kommentar

Freddie vindberg
Tilgengæld er både minksagen og FE sagen begravet.
Hvad tror du er vigtigst for MF
Det har med garanti været årsagen for den brede regering ved valget
Trist

Ejvind Larsen, Susanne Kaspersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Jeg har sagt det før, hvis vi får en blå regering med MF i spidsen, så bliver DK et Helvede for de små i samfundet. Jeg var naiv og tro på, at det stadig var et arbejderparti, men det tror jeg ikke på mere. Jeg stemte ikke på hende, fordi hun kom med de udmeldinger under valgkampen. Men jeg blev i rød blok. Men hvis det bliver som jeg frygter, så får jeg ingen indflydelse næste gang, der er valg, for så stemmer jeg ikke mere på noget parti, for jeg kan ikke under nogen omstændigheder stemme blå. Jeg er på pension, og som de blå lægger op til, så kan jeg kun sige: Velkommen i Helvede.

Marianne Jespersen, Torben Arendal, Ejvind Larsen, Susanne Kaspersen, Alvin Jensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

MF bytter selvfølgelig ikke FE- og “mink-sagsundersøgelse” ud med valgprogrammet. Men det er rigtigt nok at hun snart må stå og forklare …. ! …. og det bliver svært at sætte forventninger op, selv for en socialdemokrat. Men vi er heller ikke inde i substansen. Lader S landbruget fortsætte i frivillighedens navn med det krav at V søger for det frivillige? Kan det handles til en pæn portion tryghed for “det forsvundne folk”? Kan den rene liberale (og finansministerielle) arbejdsudbuds-økonomi erstattes med 2. generationsreformer, som måske handler om kombinationer af voksen-uddannelses-tilbud med løn og højere løn financieres med udsættelse af store infra-struktur-anlæg og forsvarsinvesteringer?
Det er tanker a la disse, som jeg forestiller mig at der snart skal redegøres for.
Socialdemokratiet har den seneste tid afholdt kredsmøder, med ministre som informanter. Jeg skal hilse og sige at det ikke er glemt hvilken politik S gik til valg på. Men interessen har mere samlet sig om fortolkning af valget. En regering hen over midten er nævnt, men står ikke øverst i tolkningen af hvad vælgerne sagde. Her er tryghed i “arbejderklassen” (læs Lars Olsen) registreret særlig højt. Tryghed vedr. økonomisk forudsigelighed i arbejdsliv, under sygdom (som følge af hårdt fysisk arbejde) og i en værdigt pensionist-tilværelse. Jeg er også optaget af rigets tilstand.

Torben Arendal, Ejvind Larsen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

At SF har forladt forhandlingerne tyder på en Socialdemokratisk katastrofe af, Gerhard Schröder i Tyskland år 2005 med HATZ VI, dimensioner.

Marianne Jespersen, Dan Jensen, Benny Larsen, Ejvind Larsen, Susanne Kaspersen, Torben K L Jensen, kjeld jensen, David Zennaro, Alvin Jensen, Peter Meyling og Søren Christensen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

@ Jan Sørensen

Der er ikke nogen minksag. Glem det, og nyd dine millioner.

jens christian jacobsen, Per Wohlert og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Else Marie Arevad

Hvorfor tror I alle sammen, at en SV regering bliver blå? Set fra Venstres synspumkt bliver den jo rød! Men den ender nok med at blive blårød som Moderaterne.

Freddie Vindberg
Nåh nej
Selvfølgelig risikerer MF ikke en minksag på trods af at der er flertal i Folketinget for det, alt efter hvad alternativet mener på dagen.
Nu dør minksagen også i tilfælde af en fremtidig blå regering om x år.
Og hvor kan jeg finde de millioner du taler om.?
Mærkelig og nedladende kommentar

@jan sørensen
Alternativet har ment det samme hele tiden,der var alene tale om en enkelt lidt for hurtig udtalese fra formanden.
Så drop det medie gylle.

Jeg kan godt have den frygt, at når dørene slås op for den sammenflikkede gullasch, som der kan være enighed om mellem S og V, ser vi:
1. mere privatisering af hospitalssektoren, som forberedtes gennem Løkkes forsøg på at underminere tilliden til hospitalsvæsenet gennem omstillingspulje fadæsen.
2. ringere skatteligning i forlængelse af Foghs attentat på en redelig skatteligning gennem ugrundet halvering af SKATs medarbejderstab i 00-erne, med det sigte ad omveje at indføre de topskattelettelser, som ikke kunne vedtages i folketinget.
3. at AP møllers i realiteten helt virksomhedsspecifikke skatterabat, hvor der betales 3-4% i virksomhedsskat, medens alle andre betaler ca. 23 %, og som i 21 og 22 andrager godt 60 milliarder kr. i tabt provenu for staten, nu efter venstres forslag lige netop passer til at købe Ørsteds vindmølleparkaktiviteter, som Venstre vil sætte til salg for ... øh nårh ja, 60 milliarder kr. Det der i realiteten er en gave vil herefter i realiteten ud over 60 milliarder kr. tillige omfatte det kæmpe forventede forretningseventyr, som Ørsted bliver de kommende år, og som altså i dag er borgernes ejendom gennem statens ejerskab.
Men med en privatisering sælges det sandsynligvis til udenlandske investorer, f.eks. russerne, og hvor mon fremtiden så bliver af? Netop sket vor biogasselskabet Nature Energy, der bor i Odense, men solgt til Shell for 14 milliarder kr.. Det skal sandelig nok med den ejer på sigt blive et dansk industrieventyr på miljøområdet .
4. At venstre vil gennemtvinge import af hobevis af personer fra tredjelande, som hjørnestenen i deres såkaldte arbejdsudbudsreformprojekt, der i realiteten er et løntrykkerprojekt, som kun kan virke, hvis det kombineres med en rundbarbering af af alle ydelser der udgør security-delen af vores flexicurity arbejdsmarkedsmodel, hvis indhold er den sociale aftale, at arbejdsgiverne frit kan fyre medarbejdere, mod at de modtager en præsentabel sikring under ledighed.
5. At Venstre vil kræve gennemført lettelser i topskatten eller i det mindste topskattegrænsen.
6. At Venstre kræver frivillige ordninger på landbrugets CO2 udledninger, og dermed i realiteten saboterer vores miljømålsætninger for 2030.
Til gengæld kan S så måske bløde op for dystopien ved at få lov til at videreføre den aftalte børneydelse på 7oo kr. pr. barn og øge ældrechecken lidt til pensionisterne, helt efter samme opskrift som DF forhandlede under Løkke.
Med hensyn til inflationen er øgede ydelser i hovedsagen ikke inflationsfremmende, hvis de er finansieret, hvilket derimod ikke gælder skattelettelser. Men med de nævnte kæmpe indrømmelser til Mette F bliver det næppe til mere end det.
Jeg beklager mit sortsyn, og håber at det bliver gjort til skamme.

Niels Jacobs, Maja Burholt, Marianne Jespersen, Per Klüver, Hannibal Knudsen, Torben Arendal, Rune Palm, Ejvind Larsen, Inger Pedersen, Arne Albatros Olsen, Susanne Kaspersen, Claus Petersen, Mogens Holme og Peter Aarslev anbefalede denne kommentar

@Holger Nielsen
Det er meget længe siden at S var et arbejderparti,det har det ikke været siden bruddet med fagbevægelsen i 90´erne.
Det har været et parti for eliten siden,med enkelte små lunser som Arne-pensionen som på ingen måde hjælper de mest udsatte og invaliderede på jobcentrene, som de i øvrigt selv har invalideret.

Jeg undrer mig stadig over hvor længe,de har kunnet opretholde den illusion.

Men spin og misbrug af medierne har åbenbart gjort sit.

Lene Grøstad, Torben Arendal, Hans Larsen, Ebbe Overbye, Poul Søren Kjærsgaard, Flemming Sørensen, Susanne Kaspersen, jan sørensen, Alvin Jensen og Helle Bovenius anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det eneste man kan håbe på er, at en sådan pestbyldsfarvet regering bliver væltet så hurtigt som muligt.

Achim K. Holzmüller, Nova Lone Jespersen, Per Klüver, Benny Larsen, Niki Mogensen, Dennis Tomsen, Torben Arendal, Hans Larsen, Jane Nielsen, Poul Søren Kjærsgaard, Ejvind Larsen, Flemming Sørensen, Inger Pedersen, Ole Olesen, Arne Albatros Olsen, Susanne Kaspersen, Torben K L Jensen, kjeld jensen, Claus Petersen, Mogens Holme, Peter Aarslev, David Zennaro, Jørgen Mathiasen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Vibeke Mark-Hansen

Mette vil Mette
Det virker som om Lars Trier Mogensen leder efter en god begrundelse for at Mette Frederiksen vil i regering med venstre.
Men den er helt lige for. Lige som Fogh, Vestager, Løkke og Thorning skal Mette Frederiksen også noget efter hun har været statsminister. Hun har blikket rettet imod en international toppost og for at få sådan en skal man agere troværdigt, ansvarligt og på linje med de store institutioner.
Sådan er det, helt menneskeligt og helt primitivt.
Jesper Toft

Ellen Hjort Petersen

Det er da ikke en korrekt analyse at sige, at der fortsat er flertal i den tidligere røde blok. De radikale er jo stået af, og de har væltet regeringen samt sagt at de ikke ønsker en eet parti regering.
Her knækker din analyse:
“ selv at skulle argumentere for, hvorfor Socialdemokratiet hellere vil føre borgerlig politik end at fortsætte med eksempelvis det forståelsespapir, som der stadig formelt er flertal for i Folketinget.”

Henning Kjær, Niels Jacobs, Peter Krogh, Ulla Nielsen, gorm petersen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

@Vibeke Mark-Hansen
International toppost hvor?
Hun er ikke specielt populær uden for Danmark.

Søren Kristensen

Nogle gange er der ikke ret langt fra sammenskudsgilde til konsensus - eller til sammensværgelse, om du vil. Vi kommer i hvert fald ikke uden om det hele virker en smule sammenspist, men at gå så langt som at kalde det for et samleje, må vi nok hellere vente med til nytårsaften, når vi har fået lidt at drikke. Ret beset ved vi jo endnu ikke om forlovelsen bliver til en egentlig ægtepagt, når der ikke engang er skrevet et forrågelsespapir?

Vibeke Mark-Hansen

@Peter Meyling
Præcis, så nu er det på tide at prøve at blive det.

@Ellen Hjort Petersen
Der er stadigvæk grænser for hvor langt hun behøver at strække sig.
Der var indgået forlig med der radikale og de andre støttepartier på flere punkter før valget.
De punkter er der ingen undskyldning for at sælge ud af.

Marianne Jespersen, Margit Hansen, Eva Schwanenflügel, Ejvind Larsen, jan sørensen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

@Vibeke Mark-Hansen
Der er meget langt hjem.

Peter Meyling

Det er bestemt ikke medie gylle.

Alternativer var under valgkampen imod en advokat undersøgelse.
Efter valget gik formanden, der jo tegner partiet, ud og sagde at de nu var for en advokatundersøgelse.
Det blev så trukket tilbage da baglandet var imod en advokatundersøgelse.
Men siden har Alternativet gået klart ud og "endegyldigt" erklæret at de nu ønsker en advokat undersøgelse.

https://www.altinget.dk/artikel/alternativet-insisterer-paa-advokatvurde...

Nu er der et klart flertal for en advokatundersøgelse.
Med mindre Venstre selvfølgelig skifter holdning.
Så MF har personligt al mulig grund til en aftale med Blå blok, hvori advokatundersøgelsen skippes.
Hvis MF er så sikker i sin sag, om at hun intet galt har gjort, skulle hun netop oprigtigt ønske en advokatundersøgelse velkommen.
I så fald ville en klar frikendelse af MF jo være et kæmpe bagslag for Blå blok.
Og hvorfor skal en afslutning af minksagen indgå i en regeringsaftale ?
Reelt er det jo bare at give MF immunitet.
Det har jo intet med den fremtidige politik der skal føres.

Landets to magtpartier går sammen. De har hver deres stærke sponsorer, som de skal servicere, og detaljerne er de sammen om at skjule, selv om bla EU har påpeget den manglende åbenhed.

Marianne Jespersen, Nova Lone Jespersen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

@jan sørensen
Du skriver faktisk noget som er direkte løgn.
De var ikke imod en advokatundersøgelse. under valgkampen.
Det stod i flere i af de spørgsmål, om hvem man skulle stemme på.
Kan du give mig bare et konkret eksempel på noget andet?

@jan sørensen
Og jeg kan iøvrigt forsikre dig om, at der er opbakning blandt de fleste af os der stemte på dem.

En mere blå fordelingspolitik end den, Dansk Industris Bjarne Corydon og Margrethe Vestager tvang den politisk uinteresserede Helle Thorning til, kommer vi næppe til at se.
Tænk på hvordan DF kunne fremstå som "den lille mands" eneste ven.
Hvordan partiet fik sit bedste valgresultat nogensinde !!!

Jeg tror snarere man skal se det som et forsøg på at gøre indgreb overfor landbruget mere langtidsholdbare ved at involvere landbrugets eget parti.

Problemet er jo, at hverken EU eller frihandelsaftalerne giver et land af Danmarks størrelse andre muligheder end at være eksempel til "skræk og advarsel":

De kvalte deres landbrug og blev netto-importører af fødevarer fra lande med et større co2-udslip/kg fødevare end det danske. Det ville afskrække andre lande fra at gøre noget lignende.

Støjberg ville kunne regere med absolut flertal, hvis noget sådant skete. Derfor er det svært at gøre sig afhængig af partier som "Alternativet".

For at skære ind til kernen: Nu skal Mette bekende kulør !!!!

Er det ikke hvad hun gør?

Jesper Johannsen

Hvis der bliver lukket for mink sagen, så er det fordi de aldrig har været noget at komme efter. Det har været en desperat blå angrebsplatform langt under bæltestedet til stor skade for den demokratiske forståelse i Danmark. For sådan skal politik ikke føres. Minkkommissionen kom med en krads rapport som dog frikendte Mette Frederiksen i at have handlet fortsætteligt og at der dermed ikke var og er noget grundlag for en rigsretsag, eller rettere nævnsag nu hvor Støjberg blev dømt. Men sådan spiller en retsstat heldigvis ikke. Landets ypperste jura professorer har ligeledes i en fælles erklæring meddelt der ikke er noget grundlag tilstede for en rigsretssag mod Mette Frederiksen. Og Nye Borgerliges latterlige bestilte "Trump" rapport hos et par ejendomsrets advokater er komplet helt hen i vejret og siger meget om, hvad det er for et pari. Det vil ikke Danmark noget godt.

Hvad FE sagen angår er det ikke kun Mette Frederiksen og Socialdemokratiet, som slipper fri, hvis der overhovedet er noget at slippe fri af. Og Venstre med en Claus Hjort Frederiksen i et alvorlig fedtefad slipper fir for tiltale. Selv om jeg tror Claus Hjort Frederiksen hellere ville have et opgør for muligheden for at blive evt. frikendt og redde sit eftermægle. Den mulighed får han nu ikke og må leve med mistanken resten af sine dage.

Niels Jacobs, Henning Kjær og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Kunne Enhedslisten ikke komme med en direkte trussel snart. Kører socialdemokraterne venstrefløjen over nu, og danner en afart af et SV-regime, så vil fælleslisten Enhedslisten for fremtid og hver dag, anse sig sig som i hård opposition til enhver socialdemokratisk-ledet regering ligesom den vil være det til en venstre-ledet regering.

Det er alligevel minimalt hvad en venstreorienteret liste kan få ud af et samarbejde. Historien har vist det. Det er ikke Enhedslisten der trække socialdemokraterne til venstre, men socialdemokraterne der trækker Enhedslisten til højre.

Rune Stilling, Benny Larsen, Ebbe Overbye og Dennis Tomsen anbefalede denne kommentar

Alle skriverkarlene foregiver en masse viden, - som vi andre ikke kan genkende fra medierne, så det må vel stå for deres egen regning, - hvad der er for en regering og regeringgrundlag der vil se dagens lys.

Det er kun naturligt at socialdemokratiet som landets største parti fortsat sidder på statsministerposten, - det er der intet unaturligt i, - selv om det anfægtes i mere eller mindre subtile vendinger - om magtsyge.

Vi ved ikke hvem der har trukket mest i hvilke retninger politisk i disse forhandlinger, men det er jo ikke unaturligt at deltagerne gerne ser en del af deres politiske mål blive tilgodeset, - og sådan må det naturligvis være.

En yderst trist og kedelig afledet effekt af disse forhandlinger om en regering, ser vi desværre også en udvikling af politisk afsporethed og ensretning - især indenfor den liberale blok.

Det handler om "enten eller" - er "du imod os eller med os", "på den rigtige side eller den forkerte side politisk" - og det er helt omkostnings frit for partierne at stille op for journalistene, hvis åndsevner ikke rækker særlig langt, når svævende uklare påstande får frit slag i bolledejen overfor hele Danmark i de elektroniske medier.

Seneste var det Alex Vanopslagh der udbredte sig om såvel - venstres enegang som frafalden liberal, og dertil også udsagn af og om politisk økonomiske tiltag, der ikke ville kunne gennemføres grundet Venstres forhandlinger med den kongelige undersøger(Mette frederiksen), og den liberale faneflugt - der næsten blev til forrædderi mod liberalismen og den blå blok, der aldrig ville blive tilgivet.

Andre fra blå blok har siden fulgt trop på kritikken af Venstre, - men ingen har givet selvstændigt bud på en politik eller enkelte forhold som vigtige - udover selvfølgelig de klassiske, som; "skattelettelser til de rige - som ingen til gengæld har fortalt noget om hvor de vil hente disse mia. store skattelettelser"!

Her stod især Alex Vanopslagh nærmest fadder til disse skattelettelser i et interview i et af de elektroniske medier - helt imodsagt af journalisten, som spurgte ind til hvor pengene til skattelettelserne skulle tages fra, - uddannelserne(som de unge tiktok vælgere var i gang med) sygehusene, forsvaret, ældreplejen osv., osv.,

Ammestuehistorierne om vi skal investere i de rige har vist sig ikke at have den lovede effekt igennem de seneste 20 år, derimod er arbejdspladserne sivet ud af landet, selv til trods for lavere virksomhedsbeskatninger er gennemført i perioden.

Det er som en sær ret politisk for den liberale gruppe, at de ikke behøver stå til ansvar for deres spillermani med samfundets pengekasse ud fra gamle slidte ubrugelige fraser og teser, som de endnu ikke har bevist er holdbare eller sande om investeringerne i erhvervslivet.

Danmark investerer skam og har altid gjort det, i erhvervslivets og dets muligheder for at fælge med tidens udvikling, - med fine afskrivningsregler for produktionsmateriel, så det kunne udskiftes med moderne nyt og bedre og mere produktivt materiel til gavn for såvel samfundet som erhvervslivet.

Den liberale fløj skråler op om det er umuligt at blive henholdsvis millionær eller milliardær i Danmark, men det er slet ikke sandt, - tværtimod, ser vi det ske hele tiden.

- Det farlige i disse tider er den radikalisering som den blå blok er i gang med for tiden under dække af kritik af forhandlingerne mellem især socialdemokratiet og Venstre, - det rabiate er meget fremtrædende i de verbale udfald vi kan høre og læse om i medierne.

Det er en farlig og udemokratisk vej at slå ind på, som ikke er dansk eller demokratisk og slet ikke dansk, - den er aldeles politisk uklædelig for den blå blok hvis de vil opfattes som en demokratisk politisk bevægelse på linje med andre politiske demokratiske sammenslutninger.

Henning Kjær, Niels Jacobs og gorm petersen anbefalede denne kommentar

En SV-regering er og bliver derfor et aktivt tilvalg fra Mette Frederiksens side."
Nemlig!
Madammen er ikke for 5 øre Socialdemokrat og endvidere er hun SÅ magtbegærlig, at det skriger til himmelen. Ligesom hendes "gode ven" Lars Ulykke R. Hvor er Anker??

Lene Grønstad, du skriver, at "en SV-regering er og bliver derfor et aktivt tilvalg fra Mette Frederiksens side."

Ikke helt. Det er nemlig svært at se et rødt alternativ. For det første havde Radikale og Enhedslisten sagt ret klart nej til at lade S arbejde videre med Rwanda-planen, som hører til S's vigtigste valgløfter.

For det andet sagde Radikale meget klart i valgkampen, at de ønskede reformer, der skulle øge arbejdsudbuddet med 30.000. Det er tvivlsomt, om Enhedslisten kunne være støtteparti til en rød regering, der forhandler sådanne reformer hjem med blå blok.

Og så er der Alternativet, der holder fast i en advokatundersøgelse i minksagen, selvom det for længst er afsløret, at Mette Frederiksen ikke havde forsæt til at bryde grundloven. Det viser noget om Alternativets mistillid til Mette Frederiksen, og den mistillid kan man ikke bygge en rød regering på.

Derudover har blå blok 88 mandater mod rød bloks 87 mandater, når man ikke tæller de nordatlantiske med. Og det betyder, at hvis der kom en vigtig afstemning om danske forhold, hvor de nordatlantisk undlod at stemme, ja så ville en rød regering falde.

Eva Schwanenflügel

Det man siger under valgkampen, er sjældent det et regeringsgrundlag bygger på.

Både Løkke og Ellemann dropper nu kravet om advokatvurderingen af minksagen.

Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

METTE NØRBY JENSEN

Sig mig engang. Består Socialdemokratiet kun af Mette Fredriksen? Er det ikke et demokratisk parti? Hvor stor er mon enigheden til kursen i partiet. Det kunne jeg lide at vide...

Bo Stefan Nielsen

"Wer hat uns verraten - Sozialdemokraten!", som de siger på venstrefløjen og i dele af fagbevægelsen syd for grænsen. Men i dette tilfælde ser det grangivelig ud til, at socialdemokraternes leder har forrådt socialdemokraterne.

Finder I jer virkelig i dét, socialdemokrater?

Bo Stefan Nielsen, 13. december, 2022 - 00:07

Om jeg husker rigtigt; "Nød lærer nøgenkvinde at spinde"!