Onsdag langede Messerschmidt ud efter DF’s tidligere ledelse

Kristian Thulesen Dahls og Peter Skaarups roller i Dansk Folkeparti var så tæt, man kan komme, på absolut enevælde i et parti, sagde Morten Messerschmidt, da han fik ordet i sagen om svigt med EU-midler
Morten Messerschmidt kom onsdag med tilsyneladende helt ny forklaring på de papirer, som i sin tid gav anledning til hele sagen mod ham.

Morten Messerschmidt kom onsdag med tilsyneladende helt ny forklaring på de papirer, som i sin tid gav anledning til hele sagen mod ham.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
8. december 2022

I sagen om EU-svig og dokumentfalsk blev vidneforklaringerne i Retten på Frederiksberg afsluttet onsdag. Derfor fik Morten Messerschmidt lejlighed til at kommentere vidneforklaringerne blandt andet fra Dansk Folkepartis tidligere formand Kristian Thulesen Dahl og gruppeformand Peter Skaarup. Han benyttede lejligheden til at lange ud efter sine to tidligere partikammerater.

I retten har de sagt, at de ikke mente, at der på partiets sommergruppemøde i Skagen i 2015 var et særligt EU-seminar, arrangeret af partialliancen Meld og støttet med knap 100.000 kroner fra EU.

Da Messerschmidt nu blev udspurgt af sin forsvarer Peter Schradieck om Thulesen Dahls og Skaarups roller i DF, var svaret, at det var »så tæt man kan komme på absolut enevælde i et parti«. Derfor var de »selvfølgelig« involveret i, hvad der skulle ske på sommergruppemødet.

»Det kan ikke lade sig gøre andet, end at gruppeformanden er involveret i planlægningen og afviklingen af mødet,« forklarede han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Partiet for Lov og for Orden?
Eller snarere: ‘Går den, så Går den’ ?

Else Mortensen, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Torben Siersbæk, Holger Nielsen, erik pedersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Han skifter åbenbart forklaringer lige så tit, som IS, gjorde da hun blev afhørt i Rigsretten. Jeg tror ikke på ham.

Sonja Rosdahl, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, erik pedersen og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar

Det undrer, at der tilsyneladende ikke er fremlagt nogen dokumentation for oprettelsen af MELD. Der er tilsyneladende heller ikke noget talepapir eller referat fra EU-delen af sommermødet. Der deltog ingen MELD-deltagere fra andre lande, men derimod medlemmer af DF. MM kunne angiveligt ikke huske navne på udenlandske MELDs medlemmer, på trods af, at spørgsmålet har været rejst tidligere. Rikke Karlsson blev anført som ikke-dansk på medlemslisten til EU. Der er god grund til mistanke om lusk.

Sonja Rosdahl, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Henning Kjær, Gitte Loeyche, Søren Rehhoff, erik pedersen og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar

@Ole Riis

"Det undrer, at der tilsyneladende ikke er fremlagt nogen dokumentation for oprettelsen af MELD."

MELD eller "Movement for a Europe of Liberties and Democracy" var faktisk en registreret partialliance indenfor EU, men alliancen blev nedlagt i 2015, netop på grund af mistanke om misbrug af EU's midler. Her er en tidligere artikel fra Information om det forhold:

https://www.information.dk/indland/2019/10/meld-feld-sagen-fem-ting-vide...

og et Wikipedia-opslag:

https://en.wikipedia.org/wiki/Movement_for_a_Europe_of_Liberties_and_Dem...