SF’ernes exit viser vejen: Danmark ser ud til at være på vej mod en ny centrum-højre-regering

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen kan blive nødt til at give Venstre mindst lige så store politiske indrømmelser, som Helle Thorning-Schmidt gav i Det Sorte Tårn i 2011
SF vil »være et konstruktivt oppositionsparti«, sagde Pia Olsen Dyhr efter partiets farvel til regeringsforhandlingerne. Hvad det betyder konkret, er mere end uklart.

SF vil »være et konstruktivt oppositionsparti«, sagde Pia Olsen Dyhr efter partiets farvel til regeringsforhandlingerne. Hvad det betyder konkret, er mere end uklart.

Ida Marie Odgaard

Indland
8. december 2022

Det politiske pendul er ved at svinge hårdt mod højre. Med onsdagens melding om, at SF ikke længere kan se sig selv i forhandlingerne om en ny regering, har fungerende statsminister Mette Frederiksen, som det ser ud nu, kun partier tilbage i forskellige nuancer af blå at danne regering med. Og det kommer uundgåeligt til at trække Danmark i en klart mere borgerlig retning.

Udviklingen er en naturlig følge af Mette Frederiksens erklærede valgløfte om at ville danne en såkaldt »midterregering«, som skal være parat til at træffe beslutninger om hårde reformer, sociale nedskæringer og nye skattelettelser til folk med solide indkomster. Det mest mærkelige er næsten, at SF har hængt på så længe.

Men nu er udskillelsesløbet for alvor begyndt, og Mette Frederiksen har valgt at trække så langt mod højre, at først Enhedslisten og Alternativet, og nu SF er blevet hægtet effektivt af:

»Det var blevet for blåt,« siger Pia Olsen Dyhr, og fortæller, at det gik fra ondt til værre, da De Konservatives formand Søren Pape Poulsen forleden valgte at forlade forhandlingerne:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bjarne Andersen

centrum-højre-politik:
Det har intet med centrum- højre-politik at gøre, socialdemokratiet ER et højre orienteret parti, så en SV regering er ikke i nærheden af centrum. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det har noget at gøre med at det jo ikke er lønmodtagere, arbejdsløse, syge, handikappede, pensionister, der kan købe sig adgang og dermed indflydelse, men det kan jeg jo ikke vide da korruption undskyld partistøtte er hemmeligt i Danmark.

Niels Clausen, gorm petersen, Ole Bach, Erik Bresler, Carl S. Rasmussen, Per Klüver, Rolf Andersen, Susanne Kaspersen, Inger Pedersen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Anders Graae, Niels Bent Johansen, erik lund sørensen, Marianne Jespersen, Dennis Tomsen, Peter Mikkelsen, Freddie Vindberg, Rasmus Kristiansen, Ole Olesen, Christel Gruner-Olesen, Nova Lone Jespersen, Holger Nielsen, Egon Stich, Kim Houmøller, Lise Lotte Rahbek, erik pedersen, Torben Skov, Søren Cramer Nielsen, Ete Forchhammer og Jesper Kloppenborg anbefalede denne kommentar

Eller er det en centrum-venstre regering? Hvis en stor del af venstre og en stor del af SocDem er cemtrum, vil det være en centrum-venstre da SocDem er større end Venstre

Nu er SF jo også ret ligegyldige
SocDem 50
Radicool 7
Moody raterne 16
Venstre om 23
I alt 96

Dorte Sørensen

Skal "man" sige tillykke til blå-blok, nu har de både har fået RV og S over på blå side.

Er det virkeligt det vælgerne og de menige socialdemokrater ønskede, da de gav rød-blok deres stemme og var så glade, da valgresultatet i 12-time gav rød-blok de 90 mandater med de 3 røde mandater fra Færøerne og Grønland?

Niels Clausen, Lotte Jørgensen, Rikke Petersen, Carl S. Rasmussen, Per Klüver, Rolf Andersen, Susanne Kaspersen, Inger Pedersen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Rasmus Kristiansen, William Kern, Holger Nielsen, Finn Jakobsen, Ejvind Larsen, erik pedersen, Bjarne Andersen, Søren Cramer Nielsen og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

"Skal "man" sige tillykke til blå-blok, nu har de både har fået RV og S over på blå side."

Eller rød blok har fået venstre over

Åh SF - Så holdt I endelig op med at være hundens logrende hale (i hvert fald for en stund). Det holdt god nok hårdt. Næsten villige til at gå i regering med Venstre (!?).

Men Lynetteholm går I stadigvæk ind for, og den uduelige Folkeskolereform står også tilbage som en skamstøtte for jeres følgagtige tilgang til S.

Niels Clausen, Rolf Andersen, Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel, erik lund sørensen, Rasmus Kristiansen, Flemming Sørensen, Ole Olesen, Holger Nielsen, Ejvind Larsen, erik pedersen, Kim Houmøller, Bjarne Andersen, Torben Skov, Søren Cramer Nielsen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Hun skuffer fælt og hvad siger baglandet til bagholdsangrebet på det røde flertal der kom i valget ? Mette Frederiksen gider ikke være statsminister i fremtiden.

Du har åbenbart valgt at se bort fra, at Pia Olsen både til Lippert og til DR klart siger, at SF er klar til at vælte en SV-regering. Hold dig til facts og ikke egne spekulationer.....

Per Klüver, Gitte Loeyche, Holger Nielsen, Ejvind Larsen, Jan Damskier og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Hvilket oppositionsparti ser ikke sig selv som "konstruktivt"?

Får vi nu omsider aflivet myten om Socialdemokratiet som et blot svagt lyserødt parti? og centrum? det må da være i egen boble.

SV - blåblå
CentrumVenstre - blabla

Rolf Andersen, Susanne Kaspersen, Freddie Vindberg, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Marianne Jespersen, Rasmus Kristiansen, Nova Lone Jespersen, Holger Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Ejvind Larsen, Finn Jakobsen og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar

LTMs artikel udpeger et centrum-højre skred på baggrund af en vifte af kendte V-politiske krav fra før valget. Socialdemokratiets krav fra før valget burde så (i det mindste) stilles op som modpartens vifte. I sig selv er den politik vel venstre-centrums-agtig. Når logikken er at “prisen på grisen” bliver større når C trækker sig fra forhandlingerne må “prisen på klima-krisen” blive tilsvarende større når SF trækker sig fra samme. Sløret for den politiske substans, der forhandles om og som der kan analyseres videre på, er ved at løfte sig.

Hvordan kan den kommende. Løftebrudsregering bedst karakteriseres? Mit bud: politisk en højrefløjs regering, men med en socialdemokratisk kransekage.

Per Klüver, Susanne Kaspersen, Dennis Tomsen og Flemming Sørensen anbefalede denne kommentar

De der bruger begreb som løftebrud i forbindelse med politikere burde have deres hoveder undersøgt.

Politikeres løfter er altid efterfulgt af et "hvis det er muligt". Enten sagt explicit eller implicit. Hvis man tror noget andet er det tilbage til folkeskolen. 6 klasse, kildekritik.

Niels Clausen, Rolf Andersen, Inger Pedersen og Carsten Bjerre anbefalede denne kommentar

Det er formodentlig en regering, der vil gøre alt det, vi ikke har brug for.

Niels Clausen, Carl S. Rasmussen, Claus Petersen, Per Klüver, Ole Beckman, Rolf Andersen, Susanne Kaspersen, Gitte Loeyche, Torben Skov, Bjarne Andersen, Niels Bent Johansen, Eva Schwanenflügel, hans-henrik elofsson, erik lund sørensen, Marianne Jespersen, fin egenfeldt, Peter Mikkelsen, Flemming Sørensen, Ole Olesen, Nova Lone Jespersen, Holger Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Ejvind Larsen, erik pedersen, Rasmus Kristiansen, Kim Houmøller og Steffen Rahdoust Boeskov anbefalede denne kommentar
Carsten Kristensen

Det handler for Mette om stabilitet - "Det røde flertal" er jo kun ét enkelt Ida Auken partihop fra et mindretal.
Og så håber Mette vel på at kunne kramme Venstre ihjel?

SV regering! Det kommer til at gå ud over de lavestlønnede igen, og de, der er på offentlige ydelser får mindre til sig selv, fordi der skal jo være penge til dem der har mest. Velfærden bliver svækket, der kommer flere private ind på området, hvilket får prisen på velfærd til at stige, da de private ikke vil have de svære sygdomme, da de ikke tjener nok på de patienter og ældre, de bliver overladt til det offentlige, der ikke får flere penge til den nødvendige behandling, og psykiatrien, der har stor behov for penge bliver klapset af med et par millioner. Stakkels svage borgere i det nye danske samfund. Der er i min verden mulighed for, at S ved næste valg går så meget tilbage, at rød blok bliver uden betydning efter næste valg. Om V også går tilbage, vil jeg ikke gætte på, men jeg tror ikke, der er noget, der hedder arbejderparti efter næste valg. Måske SF.

Carl S. Rasmussen, Per Klüver, Ole Beckman, Susanne Kaspersen, Torben Skov, Brian W. Andersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Forhåbentlig vil venstrefløjen samler sig om et bæredygtig samfundsprojekt.

Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Rasmus Kristiansen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Forhåbentlig vil venstrefløjen samler sig om et bæredygtig samfundsprojekt og mange S vælger vil endelig optaget at socialdemokratiet har for lang tid siden skulle forlade det oprindelig socialdemokratisk projekt og vende dem ryggen.
Alle dem der har stemt rød er vist nok blevet ordendelig bedraget af Socialdemokratiet.

Susanne Kaspersen, Torben Skov, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Rasmus Kristiansen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Marie-Christine Poncelet

Forhåbentlig bliver det Socialdemokratiets endelig, de fortjener ikke vælgers stemmer.

Flemming Berger, Per Klüver, Susanne Kaspersen, Torben Skov, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Rasmus Kristiansen, Peter Mikkelsen, erik pedersen og Flemming Sørensen anbefalede denne kommentar
Christian Bruun

Har svært ved at se Troels Lund Poulsen og Pernille Rosenkrantz-Theil i samme regering. Men kan blive kvalt i en kamel.

Per Klüver, Rasmus Kristiansen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Konstruktiv opposition"..
Hvor medløbende kan man blive?

Selv i nederlagets stund, hvor (selv) SF bliver skræmt af den blå genganger, kan Pia Olsen Dyhr ikke få sig selv til at påpege, at det jo altså er Mette Frederiksen, der er kongelig undersøger, og dermed leder af forhandlingerne om regeringsmagten.

I "Lippert" gav hun Jakob Ellemann Jensen hele skylden for, at Danmark nu ser ud til at vælte til højre som faldende dominobrikker, og omtalte nærmest 'Mette' som sin gode veninde, der lå under for en herskesyg ægtemand.
(Og de har ikke engang giftet sig endnu..)

En samlet modstandsbevægelse er vist ikke lige på trapperne.

Det kan måske være den kommer i omdrejninger, når tilstrækkeligt med katastrofer er regnet ned over dette land.

Men her hedder det ikke 'bedre sent end aldrig', for der er sgu ikke mere tid at løbe på!

Niels Clausen, Ole Bach, erik pedersen, Per Klüver, Torben K L Jensen, Rasmus Kristiansen, Susanne Kaspersen, Torben Skov, Freddie Vindberg og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar

Det er ligesom når skylden for Thorning-regeringens højredrejede politik bliver kastet på de radikale.
Socialdemokraterne er vel selv ansvarlige for deres handlinger. Og så vidt jeg har observeret kan socialdemokraterne være ganske modbydelige helt uden hjælp fra andre.

Niels Clausen, erik pedersen, Rasmus Kristiansen, Rolf Andersen, Bjarne Andersen, Susanne Kaspersen, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ja, og SF har også deltaget i modbydelighederne, se bare her, hvor 'røde' de er, når det kommer til stykket.

Som Rune Stilling siger, har de medvirket til at både Lynetteholmen og Folkeskolereformen blev vedtaget, ligesom de også synes, at Ghettoloven var en smaddergod idé.

Skattereformen var de også med til at vedtage under Thorning Schmidt, (det var dengang, Johanne Schmidt Nielsen flippede ud, og sagde at "regeringen har pisset på vælgerne..)

"Skatteaftalen gav og giver skattelettelser til folk i arbejde på bekostning af dem, der ikke har et arbejde. Den skulle skaffe 3 mia. kr. til skattelettelser ved at lade dagpenge, kontanthjælp, førtidspension mv. sakke bagud i forhold til lønudviklingen."
(Bag loven stod S, R, SF, V og K)

Og efterlønnen:

"Efterlønsreform:
Nedsatte efterlønnen fra fem til tre års varighed, og hævede via en løbende indfasning efterlønsalderen fra 60 til 64 år og folkepensionsalderen fra 65 til 67 år. Og så indførte den en førtidspensionsordning for nedslidte – den såkaldte seniorførtidspension. Den har siden vist sig stort set ikke at blive benyttet af kommunerne, hvorfor de nedslidte arbejdstagere kommer i klemme, hvis de ikke kan få efterløn."
(Bag loven stod S, R, SF, V, K, LA og DF)

Loven om førtidspension og fleksjob:

"Reform af førtidspension og fleksjob
(Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik, lov om social pension og forskellige andre love)

Vigtigste forringelser som følge af reformen:

Mulighederne for at få førtidspension blev forringet betydeligt.

I stedet indførte man ressourceforløb, der også giver dårligere ydelse, og som kan pålægges borgere helt op til 5 år ad gangen, inden de eventuelt kan tilkendes førtidspension. Definitionen på ressourceforløb er absurd, og ressourceforløbet er reelt et røgslør for ikke at give førtidspension eller for at forsinke tilkendelsestidspunktet.

Man kan/skal nu visiteres til fleksjob på ned til ganske få timer om ugen – modsat tidligere kun ved mindst 12 timer. Kaldes minifleksjob.

Grænsefladerne mellem førtidspension, ressourceforløb og minifleksjob er blevet uklare, men synes at presse syge borgere i det uendelige. Det betyder, at sagsbehandlingstiden i sager bliver forlænget med det pres og de usikkerheder, det indebærer for borgerne. Og det betyder manglende retssikkerhed. De mest syge borgere og mennesker med de sværeste handicap bliver taberne.

Fleksjoblønsystemet blev ændret fra fuld løn til deltidsløn (udregnes ud fra det mærkelige begreb "effektiv arbejdstid", som ingen andre måles på) fra arbejdsgiver og resterende op til fuld tid som ydelse, fleksløntilskud, fra kommunen. Store forringelser af lønniveauerne og ikke længere efter overenskomst. Fleksjobbere nu klientgjorte. Forringelsen i den solidariske lønkompensation for nedsat funktionsevne er markant. Ændring fra kompensationsprincip til præstationsprincip, kan man sige.

Forringelser af pensionsindbetaling, da udgangspunktet alene er lønnen fra arbejdsgiveren – uden medregning af fleksløntilskuddet fra kommunen.

Fastholdelsesfleksjob udgik – først efter et år på andre ordninger, typisk på deltid, kan fleksjob oprettes.

Fleksjob kan kun oprettes for en femårig periode ad gangen frem til det første fleksjob efter borgerens fyldte 40. år.

Selvstændig virksomhed ikke længere en mulighed under fleksjobordningen, bortset fra hvis man allerede har haft virksomhed i flere år i næsten fuld tid – hvilket de fleste syge ikke har mulighed for.

Alle tilkendte fleksjobbevillinger under tidligere ordning konverteres automatisk til ny ordning ved jobskifte.

Loven indebærer også ændringer i Servicelovens § 100 om hjælp til dækning af nødvendige merudgifter ved den daglige livsførelse. Ændringerne består i et nyt udmålingssystem, en regulering af bagatelgrænsen samt en justering af personkredsen."
(Bag loven stod S, R, SF, V, K og LA)

Og så var der også kontanthjælp og sygedagpenge, læs mere her:

https://www.avisen.dk/vigtigste-politiske-reformer-og-beslutninger-2007-...

Det undrede mig faktisk såre, da jeg gennemgik disse lovvedtagelser, at Enhedslisten var med til at fjerne klagemuligheder for folk, da Ankestyrelsen blev oprettet istedet for de sociale nævn og beskæftigelsesankenævnene..

Gisp, det var sgu en lille fejltagelse, der ville noget!
Håber, de har fortrudt det bitterligt!

En halv million klager er det blevet til, uden at én eneste kommune er blevet sanktioneret.

Niels Clausen, gorm petersen, Ole Bach, erik pedersen, Per Langholz, Per Klüver, Torben K L Jensen, Ebbe Overbye, Rasmus Kristiansen, Rolf Andersen, Bjarne Andersen, Finn Jakobsen, Torben Skov og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Carsten Kristensen

Er EL og Al de eneste røde partier på tinge?
Alle andre er nuancer af blå-lilla?
Så valget gav blå blok 90 procent?

erik pedersen, Elsebeth Christiansen, Rasmus Kristiansen, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar

Ja. Den opgørelse i Avisen.dk taler sit tydelige sprog. Der er heller ikke noget rødt ved SF.
Når de nu har trukket sig med begrundelsen, at det er blevet for blåt, så må det godt nok være totalt formørket.

Per Klüver, Rasmus Kristiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det må være sortblå som pestbylder..

erik pedersen, Torben Skov og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar

Pessimismen synes at præge stort set alle kommentarerne foran, der er ikke meget håb at spore, måske bortset fra kommentaren fra Marie-Christine Poncelet, der skriver

"Forhåbentlig vil venstrefløjen samler sig om et bæredygtig samfundsprojekt.
og ikke kun forudses væsentlige forringelser i velfærden, men også øget ulighed, og frit spil for kapitalismen.

Jeg kan sagtens følge de kritiske røster og deler i høj grad bekymringerne, men er der slet "intet håb for de dømte"? Det siges, at enhver lukket dør åbner for nye, ethvert brudt håb baner vej for nye håb. Måske kan vi med lidt anstrengelse få øje på
nogle lyspunkter at klamre os til?

Kritikken af Mette Frederiksen som den helt store løftebryder ligger lige for. Men hvor mange andre muligheder havde hun i grunden? Kunne det spinklest tænkelige røde flertal mon fastholdes i hele valgperioden? Med de senere års tendenser in mente, kan det ikke overraske, hvis 10 - 20 folketingsmedlemmer går solo eller skifter parti i de næste fire år. Kunne Mette Frederiksen være helt sikker på sit røde flertal, hvor kun et mandat kan vælte det hele? Folk kan skifte mening, folk kan blive uvenner, folk kan købes. Kunne man seriøst anbefale en S-SF-EL-baseret regering og stole på, at den ville slippe helskindet gennem de næste fire år? Det tror jeg ikke.

Og hvilken strategi skulle man anbefale Mette Frederiksen overfor "det forenede venstre", - dette mangehovedede uhyre, der med sine tre nøglepersoner, Løkke, Ellemann og Støjberg, gik frem fra 43 mandater til 50? Ganske vist nu opdelt i tre fraktioner/partier, der tilsammen er stærkere end Venstre på noget tidspunkt i den politiske historie gennem de sidste 100 år. Det ser ud til, at strategien for Mette Frederiksen har været noget i retning af "if you can't beat them - eat them!", og ved at optage det svageste led i kæden - Ellemann - i regeringen, kan der trods alle ulemperne dog sikres nogenlunde stabilitet omkring en socialdemokratisk ledet regering, samtidig med at håbet kan leve om, at ingen af de tre "forenede venstre"-partier vinder det mindste. Ellemann står i sine kernevælgeres øjne som en endnu større løftebryder end Frederiksen - det er faktisk en ren tilståelsessag; han kalder det selv ved rette navn: løftebrud. Løkke er formentlig helt uinteresseret i at være til stede i gruppemøder blandt en samling nybegyndere og gider næppe deltage i almindelige udvalgsmøder i Folketinget; det ville være en mental og social deroute af rang for en tidligere magtfuld statsminister. Så hans interesse for det moderate projekt vil fade ud. Og Støjberg - mon ikke hun og hendes parti mister nyhedens interesse i løbet af valgperiodens ørkenvandring? I alt fald vil de "røde" vælgere, der er "kommet til" at stemme på Danmarks-Demokraterne få tid til at besinde sig, når de opdager, at de har indskibet sig i et ultrakonservativt projekt.

Så alt i alt kan man måske vælge at se sådan på det, at Mette Frederiksen har valgt den efter forholdene sikreste strategi for at bevare magten og skabe basis for et klart rødt flertal ved næste valg. SF og måske især EL har for mig at se usædvanlig gode muligheder for at tiltrække nye vælgere til næste runde, især hvis de formår at modernisere sig og træde stærkere i karakter end i de sidste fire år, hvor - især SF - er blevet for tandløse.

Her i Informations spalter kan vi alle byde ind med vores personlige analyser. Min analyse er, 1) at det endnu ikke er sikkert, at SV går i regeringssamarbejde, 2) at et sådant samarbejde - hvis det etableres - næppe kan holde mere end 1 - 2 år, og 3) at en mulig højredrejning i den førte politik - hvis den indtræffer - vil føre til styrkelse af venstrefløjen med klart rødt flertal til følge næste gang, vi går til valg. Så for mig er håbet stadig levende!

Vi turde måske endnu håbe på, principalt at det ikke lykkes at danne den famøse og frygtede S-V regering, som trods alt endnu kun er på tegnebrættet, og subsidiært på, at regeringens levetid bliver kort og at dens forventede vederstyggelige handlinger kun vil få begrænset effekt for borgerne, men til gengæld få borgerne til at få øjnene op for, hvor skæbnesvangert det var at styrke partiet Venstre ved folketingsvalget. For styrket blev det i den forstand, at det "gamle" venstre, som var Løkkes, Ellemanns og Støjbergs parti

Det sidste afsnit i mit indlæg foran skyldes en fejl i redigeringen. Se bort fra det! Mit indlæg skulle slutte med det næstsidste afsnit og med ordene "Så for mig er håbet stadig levende!"

Er det nu helt rigtigt, at Frederiksen ikke har brug for SF og venstrefløjen?

Oppositionen vil jo, bare ved at ytre en utilfredshed med den nye regerings relativt højreorienteret politik få nye vælgere - gamle Socialdemokrater - i bundter til næste valg. Og er der noget analytikerne -ja, det kalder de og deres medier sig selv - er enige i , et det at det bliver en kort periode regeringen kommer til at sidde.

Så Frederiksen vil stadig være nødt til be be i sit forhold til SF og venstrefløjen.

Kim Morten Nissen

Ha!
Bare vent og se, nu sætter venstre og Socialdemokratiet sig sammen, og så finder de en måde som gør at både arbejdsgivere/arbejdsmarkedet samt dem(os) på bunden og alle i midten får det rigtig godt. De finder en gylden Mellemvej baseret på solid forskning, som gør at alle får et løft....

Tror jeg skal stoppe med at drikke mere i dag..... :(

WK's formulering:

" Løkke, Ellemann og Støjberg, gik frem fra 43 mandater til 50? Ganske vist nu opdelt i tre fraktioner/partier, der tilsammen er stærkere end Venstre på noget tidspunkt i den politiske historie gennem de sidste 100 år. "

er tankevækkende, men Støjberg er jo det nye DF. Jeg husker ikke, at hun nogensinde forsvarede Venstres ideologi. Det, pressen "valgte at referere", var at hun på en række områder (ikke kun muslimer men også land/by problematikker) mente, at Venstre burde adoptere DF's ideologi.

Problemet er at rød/blå i dag betyder noget andet end for 90 år siden. Den arbejder, der dengang sagde "gør din pligt og kræv din ret", er i dag landmand og har i perioder lige så lange arbejdsdage, som industriarbejderne i 30-erne.

Det værste eksempel på, hvordan "venstreorienteret" er blevet brugt om en veluddannet elite, der kun har foragt til overs for arbejdere og bønder, har jeg fundet i bogen "Hvad skete der" af Hillary Clinton.

Det man læser her, er 10 gange værre, end hvad man kunne læse i Lars Olsens "Eliternes triumf".

Det uhyggelige er, at Clinton ærligt fortæller hvad hun tænkte og følte. Helt uden at fatte, hvordan det må føles for krænkelsesparate "rednecks" og forhenværende industriarbejdere.

Mette-F's hemmelige våben er, at hun er opmærksom på netop dette: Arbejderen vil hellere sulte med værdighed end at skulle stå skoleret for en selvfed, vegansk veluddannet.
Jeg vil tro at "Alternativet" er den maximale provokation p.t. - men samarbejde med radikale vil også kunne medføre vælgerflugt fra S til Støjberg/DF.

Det klogeste vil være at lave en SV regering med Løkke som støtteparti. Han er muligvis en upålidelig klovn, men provokerer ikke de krænkelsesparate i nær samme grad som de "venstreorienterede" (efter den nye definition, hvor arbejdere ikke skal være stolte, men skamme sig over at de er arbejdere).

Og nu ved vi hvorfor S er gået i sang med V. Advokatundersøgelse af den indlysende indblanding af statsministeriet i minksandalen droppes.

Jeg håber at V tager sig særdeles godt betalt for denne foragt for folkestyret.

Og formodentlig stoppes derved også undersøgelse af den næsten lige så store skaldale, sagen mod FE chefen som ikke kunne være foregået uden statsministeriets indblanding og som mest af alt ligner at årtier gammelt hvævntogt med Findsen

Hvis det som overskriften angiver er en centrum-højre regering er SocDem centrum og derfor giver det ingen mening at omtale SocDem som en del af røb blok.

Heldigvis bliver disse blokke nu opløst så vi i stedet for præsidentkampagner får forhandlingspolitik.