Asylpolitik
Læsetid: 5 min.

Afghanske kvinder og piger er nu garanteret flygtningestatus i Danmark

Flygtningenævnet har mandag besluttet, at afghanske kvinder og piger som udgangspunkt skal anerkendes som flygtninge, hvilket får betydning for flere hundrede personer. Vurderingen er rigtig, fordi situationen i Afghanistan er så alvorlig, lyder det fra Dansk Flygtningehjælp
Flygtningenævnets beslutninger kommer, efter at EU’s asylkontor onsdag nåede frem til, at afghanske kvinder og piger »generelt er i risiko for forfølgelse og er derfor berettiget til flygtningestatus«.

Flygtningenævnets beslutninger kommer, efter at EU’s asylkontor onsdag nåede frem til, at afghanske kvinder og piger »generelt er i risiko for forfølgelse og er derfor berettiget til flygtningestatus«.

HECTOR RETAMAL

Indland
31. januar 2023

Situationen i Afghanistan er nu så alvorlig, at afghanske piger og kvinder, der allerede er i eller kommer til Danmark, skal anerkendes som flygtninge efter FN’s flygtningekonvention.

Det er konklusionen på et ekstraordinært møde afholdt i Flygtningenævnets koordinationsudvalg mandag eftermiddag.

Kvinderne vil fremover få asyl efter den ’sikreste’ paragraf i den danske udlændingelov, såkaldt konventionsstatus, »alene på grund af deres køn,« lyder det i en nyhed på nævnets hjemmeside.

Nævnets udmelding kommer i kølvandet på, at først den svenske udlændingemyndighed Migrationsverket i begyndelsen af december vurderede mere eller mindre det samme. Onsdag nåede også EU’s asylkontor, EUAA, frem til, at afghanske kvinder og piger »generelt er i risiko for forfølgelse og er derfor berettiget til flygtningestatus«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

David Zennaro

Det var da virkelig dejligt at høre.

Bente Kølle, Peter Meyling, Torben Siersbæk, Peter Mikkelsen, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Alexander Bak, erik pedersen, karen Thomsen, Nike Forsander Lorentsen, Estermarie Mandelquist, Mathias Petersen, John Scheibelein, Erik Karlsen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Morten Balling

Flygtningenævnet.

Det lyder jo fornemt. Det er det ikke. Nævnet består af tre medlemmer. En dommer, et medlem udpeget af Advokatrådet og et medlem fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Tidligere har man haft repræsentanter fra Dansk Flygtningehjælp, men de er nu "bortskaffet".

Noget siger mig, at man bevidst nedprioriterer flygtningene...

Hans Larsen, uffe hellum, Peter Mikkelsen, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Steffen Gliese, Alexander Bak, erik pedersen, Carsten Munk, Martin Christensen, Mathias Petersen, Christel Gruner-Olesen, Erik Karlsen, Eva Schwanenflügel og Kim Morten Nissen anbefalede denne kommentar
Michael Schneider

De har forhåbentlig ret til familesammenføring, så vi kan få mere arbejdskraft, eller hur?

Morten Balling

@Michael Schneider

I går læste jeg at WHO anbefalede at klodens nationer begyndte at lagre jodtabletter mm. så man styrkede beredskabet mod radioaktiv stråling. Måske bliver du selv flygtning før du selv tror det.

Danmark vil ikke være det mest optimale sted at opholde sig, hvis Rusland og Nato ryger i totterne på hinanden med atomvåben. Det kan du få et indtryk af, hvis du går tilbage og læser planerne for, hvordan Sovjetunionen havde planlagt at brintbombe de større danske byer. Vi ligger f.eks. temmelig meget i vejen for den del af russernes flåde, som skal igennem Øresund eller Storebælt.

Hvordan tror du du ville blive modtaget som flygtning, og tror du at du får din familie med? Eller er det blot din egen skyld, hvis du pludselig står i den situation?

https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-01-30-who-opfordrer-verdens-lande-til...

Hans Larsen, erik pedersen, søren jensen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Morten Balling

@Michael Schneider

I går læste jeg at WHO anbefalede at klodens nationer begyndte at lagre jodtabletter mm. så man styrkede beredskabet mod radioaktiv stråling. Måske bliver du selv flygtning før du selv tror det.

Danmark vil ikke være det mest optimale sted at opholde sig, hvis Rusland og Nato ryger i totterne på hinanden med atomvåben. Det kan du få et indtryk af, hvis du går tilbage og læser planerne for, hvordan Sovjetunionen havde planlagt at atombombe de større danske byer. Vi ligger f.eks. temmelig meget i vejen for den del af russernes flåde, som skal igennem Øresund eller Storebælt.

Hvordan tror du at du ville blive modtaget som flygtning, og tror du at du får din familie med? Eller er det blot din egen skyld, hvis du pludselig står i den situation?

https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-01-30-who-opfordrer-verdens-lande-til...

Torben Siersbæk

De har forhåbentlig ret til familesammenføring, så også deres familier kan komme i sikkerhed!

Hans Larsen, Morten Balling, Peter Meyling, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Tjah - halvvejs i mål.

Kvinder og piger er undertrykte, så de har ret til at flygte. Godt.

Mænd og drenge udsættes for religiøsitet og risikerer at blive myrdet eller at deltage i undertrykkelse. Og har umiddelbart IKKE ret til at flygte? Ikke godt.

Hvis "vi" (anti-flygtninge-nævnet) har erkendt, at regimet er afskyeligt, og lovløsheden og den vilkårlige vold florerer, så er det simpelthen fantastisk, at vi ikke accepterer mandlige flygtninge.