visumregler
Læsetid: 4 min.

Alvorligt kræftsyg kvinde kan ikke få omsorgsbesøg af sin søster fra Iran

Selv om en 61-årig dansker af iransk oprindelse lider af en alvorlig livstruende sygdom, afslår Udlændingestyrelsen at give besøgsvisum til kvindens søster fra Iran. Sygdommen er ikke »aktuelt« livstruende, mener styrelsen
I en sag om en 61-årig kræftramt kvinde af iransk oprindelse er der uoverensstemmelse mellem alvorsgraden af sygdommen og Udlændingestyrelsens afslag om visum til kvindens søster.

I en sag om en 61-årig kræftramt kvinde af iransk oprindelse er der uoverensstemmelse mellem alvorsgraden af sygdommen og Udlændingestyrelsens afslag om visum til kvindens søster.

Frederik Danielsen

Indland
9. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Hvor syg skal man være, før det er »aktuelt livstruende«?

Det er omdrejningspunktet i en sag, hvor en 61-årig kræftramt kvinde af iransk oprindelse i november har fået afslag på at få besøg af sin søster, der lever og bor i Iran sammen med sin mand og børn. Meningen med besøget var, at den kræftsyge kvinde kunne få omsorg og pleje i den svære situation, hun siden efteråret har befundet sig i.

På den ene side er der ifølge lægevidenskaben tale om en sjælden, alvorlig og aggressiv form for brystkræft, der er dødelig, hvis den ikke behandles. »Det er uden diskussion en alvorlig livstruende sygdom,« siger Niels Kroman, cheflæge i Kræftens Bekæmpelse, om den form for brystkræft, der er tale om.

På den anden side henviser Udlændingestyrelsen til de generelle visumregler, hvorefter borgere fra blandt andet Iran generelt ikke kan få visum. Som det kort bliver formuleret i afslaget til søsteren, frygter styrelsen, at »du ikke rejser hjem igen«, hvis hun skulle få besøgsvisum.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det bliver mere og mere modbydeligt.

Flemming Jensen, Rolf Andersen, Anker Nielsen, Gitte Loeyche, Peter Wulff, Johanna Haas, Peter Bryde Poulsen, Dorte Sørensen, Birthe Madsen, Maia Aarskov, erik pedersen, Herdis Weins, Lone Hansen, Torben Lindegaard, Ete Forchhammer , Rasmus Kristiansen og Alan Frederiksen anbefalede denne kommentar

Her er da en god mulighed for at afhjælpe lægemangel. Udlændingestyrelsen ved åbenbart meget bedre end de personer, man kunne tro var fagpersoner og kender til sygdommen og dens prognoser.
F(j)oget har ikke levet forgæves - vi behøver ikke eksperter og smagsdommere - I dette tilfælde er det så eksperterne vi åbenbart efter udlændingestyrelsens mening kan undvære.

Rolf Andersen, Gitte Loeyche, Peter Wulff, Dorte Sørensen, Inger Pedersen, erik pedersen, Herdis Weins, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Udlændingestyrelsen - styrelsen med en fejlprocent på 71!
stik lige den.... samt at den sidder der endnu, til fuld løn går jeg ud fra.

Gitte Loeyche, Peter Wulff, Johanna Haas, Peter Bryde Poulsen, Maia Aarskov, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins, Rasmus Kristiansen og Lone Hansen anbefalede denne kommentar

Ete - de er da resultatlønnede, altså med omvendt fortegn, og da det vel efterhånden kun er de mest hardcore, der er tilbage, så kan fejlprocenten bare stige og stige

erik pedersen, Gitte Loeyche, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar

Her er Asylrets tanker efter endt læsning.
Tak til Information.
Asylret / Johanna Haas og Said Parvin
https://www.facebook.com/145621252146297/posts/pfbid0RLHy5ogCZW3Jbmjyesy...

erik pedersen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Olaf Tehrani, Torben Lindegaard og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar

Det er da en interessant oplysning, at man har lavet særlige, generelle visumregler, hvorefter der ikke - under nogen omstændigheder - må gives visum til personer fra en række lande.
Disse generelle visumregler bør offentliggøres, så vi alle kan tage stilling og de berørte lande og deres borgere ved, hvordan de må forholde sig.

Rasmus Kristiansen, erik pedersen, Rolf Andersen, Gitte Loeyche, Johanna Haas, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Rehhoff

Jeg tror ikke det ligegrem er at det er sådan, at man under ingen omstændigheder vil give visum til personer fra bestemte lande. Men der er en inddeling af lande i hovedgrupper, opdelt efter i hvor høj grad man skønner, at personer fra de lande vil overholde betingelserne for visum. Iran ligger i hovedgruppe 4, som er en af de grupper af lande, hvor man skønner at der er en høj risiko for ulovlig indvandring, eller med andre ord at man ikke rejser når visum ophører. Det virker også som noget EU-relateret.

https://www.nyidanmark.dk/da/Du-vil-ans%C3%B8ge/Kort-ophold-(Visum)/Privatbes%C3%B8g-og-turistbes%C3%B8g

Søren Rehhoff

Kan desværre ikke få linket til at virke, men hvis man gider kan man finde oplysningerne på et site fra Udlændingestyrelsen, der hedder "ny i danmark"

https://www.nyidanmark.dk/

Marie-Christine Poncelet

Hvem mon er disse mennesker der arbejder der? Hvordan kan man få sig til det !

Johanna Haas, Rasmus Kristiansen, erik pedersen, Rolf Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

@ Søren Rehof
Hvis en kræftsyg søster ikke er tilstrækkelig grund til at udstede et besøgsvisum, så er muligheden da vist mere teoretisk end reel.

Rasmus Kristiansen, Johanna Haas og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Rehhoff

@ Olaf Tehrani

"Hvis en kræftsyg søster ikke er tilstrækkelig grund til at udstede et besøgsvisum, så er muligheden da vist mere teoretisk end reel"

Ja umiddelbart synes jeg også, det lyder som en streng tolkning af reglerne for tildeling af visum. Men der er så åbenbart oveni en inddeling af lande i forskelige hovedgrupper, der har betydning for hvor henholdsvis let/svært, det er at få tildelt et visum.

Flemming Jensen

Det kan man ikke være bekendt, hvor er vi på vej hen.

Rasmus Kristiansen, Johanna Haas og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar