Interview
Læsetid: 6 min.

Lars Boje vil være »danskernes ven på Christiansborg«

Den kommende formand for Nye Borgerlige beskriver sig selv som en »borgernes vagthund«, som skal vise danskerne, hvad der »reelt foregår bag de tykke mure« på Christiansborg. Vi har talt med Lars Boje Mathiesen forud for den ekstraordinære generalforsamling i partiet
Lars Boje Mathiesen siger, at han vil gøre op med »klientliggørelsen« af danskerne.

Lars Boje Mathiesen siger, at han vil gøre op med »klientliggørelsen« af danskerne.

Mathias Svold

Indland
27. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

En strammere udlændingepolitik og en mindre offentlig sektor.

Det er stadig to af de vigtigste punkter i Nye Borgerliges politik efter det kommende formandsvalg, siger Lars Boje Mathiesen.

Han har som den eneste meldt sig som formandskandidat inden fristen i denne uge og bliver dermed den nye formand for Nye Borgerlige, når partiet i begyndelsen af februar afholder ekstraordinær generalforsamling for at finde afløserne efter Pernille Vermund og næstformand Peter Seier Christensen.

Ud over de to velkendte punkter i partiets politiske program vil den nye formand fokusere på to nye, blandt andet magtbalancen mellem folketing og befolkning. Der er ifølge Lars Boje Mathiesen brug for en folkevalgt til at »protestere på vegne af borgerne« og holde øje med, om »systemet tromler hen over borgerne og deres grundlæggende rettigheder«.

»Når man har en regering, som bedrager befolkningen og fjerner en af deres fridage uden at have spurgt eller gjort opmærksom på det, så er der behov for, at nogen på vegne af danskerne protesterer og siger: ’Det er ikke o.k.’,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torsten Jacobsen

Lars Boje Mathiesen er dummere end snot..

Han tror på, at hvis blot 'staten' blander sig uden om, så vil mennesker flest leve op til deres 'potentiale'..

Såvidt har han såmænd ret..Faktisk har han aldeles ret..Men uden en eller anden form for statsregulering vil ethvert menneske leve op til sit egentlige 'potentiale' efter eget behag..rockerlignende syndikater vil opstå.. mere 'uformelle statsdannelser' vil opstå..det kaldes 'Feudalisme'..eller er ordet i virkeligheden 'kapitalisme'..?

Det er bestemt muligt, at Lars Boje Mathiesen ser sig selv som alfahan i spidsen for en sådan klan, og derfor allerede glædes ved tanken om al den respekt og den villige (eller ufrivillige) kvindelige omsorg han i en sådan position kan omgive sig med..

Mere sandsynligt er det naturligvis, at han som en af de første får vredet nakken om..sådan går det såmænd ofte, for de dårligst slebne knive i skuffen..

--

Herr Boje Mathiesen har faktisk kun éen pointe at gøre godt med...til gengæld sælger den med rimelighed billetter..

Det er lidt svært i dag at pege på en politiker, der ikke er lige så ussel som ham selv..

Per Klüver, Gert Friis Christiansen, Steen K Petersen, Gitte Loeyche, Susanne Kaspersen, Egon Stich, Holger Nielsen, Mogens Holme og Mathias Petersen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Det er vist kun en meget lille håndfuld, som føler sig repræsenteret af Nye Borgerlige og den nye formand. I starten af Nye Borgerliges eksistens som de rigeste danskeres værn mod pøblen måtte de ekskludere de værste udemokratiske elementer som det også var tilfældet med AFD (Alterbative Für Deutchland) i Tyskland. Det bliver interessant at se, hvor mange af dem der nu forsøger at finde tilbage med den her nye formand, som blev valgt, fordi der ikke var andre der ville.

Steen K Petersen, Gitte Loeyche, Ole Olesen, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, Mogens Holme, Alexander Bak og William Kern anbefalede denne kommentar

"Kroning" er et stort ord, især når vi taler om den person, som uden for al sammenligning har tegnet sig for den absolutte bundrekord nogensinde, når det gælder ubegavede taler fra Folketingets talerstol. En ting er, at Lars Boje Mathiesen i alle sine politiske taler og på mange af sine facebook-opslag taler fremstår som en ureflekteret fanatiker, en anden er hans opvisning i latrinært sprogbrug, faktisk gedigent ulækkert, der har slået alle rekorder i Folketingets historie.

Måske ligger klippet fra den usandsynlig pinlige episode et sted på nettet; den er omtalt flere steder, bl.a . her:

https://nyheder.tv2.dk/politik/2021-05-22-nye-borgerlige-politiker-faar-...

Med Lars Boje Mathiesen ved styrepinden forvandles Nye Borgerliges fremtidsudsigter til fortællingen om et planlagt og vel arrangeret selvmord. Til forskel for andre planlagte selvmord er det dog fuldstændig umuligt at opregne en eneste grund til at prøve at forhindre det.

Kort sagt: ethvert tænkende menneske kan kun glæde sig over, at Mathiesen "krones" som "konge" af en skidtspand.

Ete Forchhammer , Gert Friis Christiansen, Gitte Loeyche, Ole Olesen, Erik Vestergaard, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, Mogens Holme og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Nye Borgerlige lokale byrødder hvor jeg bor har været ude på skolerne for at tale deres politik. Da de fik for mange ubehagelige spørgsmål fra såvel lærere som elever begyndte de at svinde lærere og eleverne til med hvad fanden de bildte sig ind... Thjaaa. Sådan er det vel, når man ser sig selv som lyset.

Ete Forchhammer , Gitte Loeyche, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen og Alexander Bak anbefalede denne kommentar

Det bliver ikke mig, der bliver hans ven. Venner er nogen, man kan respektere!
Mht. verdens højeste skattetryk, et yndet udsagn i NB, så foretrækker jeg, at tage pungen op af lommen en gang og betale skat, i stedet for at skulle betale for alverdens ting og så i sidste ende have færre eller ingen penge i pungen. I værste fald ikke kunne betale for nødvendigt, ikke mindst i forhold til brug af sundhedsvæsen, medicin osv.
Naturlig immunitet i stedet for vaccine, det er da sikkert fint, hvis man altså overlever.
Ulighed gør ikke noget, bare flere kommer i arbejde: der er vel så mange i arbejde, som der aldrig har været. Ulighed fremmer ikke noget, men hvis man sidder i sit elfenbestårn med høje mure og vagter omkring, er det lige meget.
Ingen gode ønsker til den slags politik herfra.

Lars B. Jensen, Ete Forchhammer , Per Klüver, Gitte Loeyche, Susanne Kaspersen, William Kern, Holger Nielsen, Mogens Holme, erik pedersen, Dorte Sørensen, Bjarne Andersen, Kim Houmøller og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Bemærkning til - "Lars Boje vil være »danskernes ven på Christiansborg« " -

Hvis det er sandt så er der ikke mange dansker i Danmark. Hvad skal alle os der ikke følger vore interesser varetaget af NY o.a. så kaldes - ikke danskere eller hvad?

Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Ole Olesen, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, Mogens Holme og Morten Bo Johansen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Hvor ringe kan det blive?

Gitte Loeyche, William Kern, Holger Nielsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Morten Bo Johansen

@Dorte Sørensen

Bemærkning til - "Lars Boje vil være »danskernes ven på Christiansborg« " -

Hvis det er sandt så er der ikke mange dansker i Danmark. Hvad skal alle os der ikke følger vore interesser varetaget af NY o.a. så kaldes - ikke danskere eller hvad?

Det er arven efter DF - "danskerne" her, "danskerne" der, "danskerne" alle vegne.
Brækpunktet blev nået for et par årtier siden. Sprogbrugen er overtaget af stort set alle partier, ikke mindst Socialdemokratiet. I gamle dage sagde man bare "befolkningen" - så kunne alle herboende, inkl. dem uden dansk pas, også føle sig inkluderet. Lige så snart man hører en politiker tale om "danskerne" i tide og utide, ved man, at man her har at gøre med et menneske, som er helt blottet for såvel menneskeligt som åndeligt format. Det er da altid noget, for så er man advaret!

Lise Lotte Rahbek, Ete Forchhammer , Flemming Berger, Per Klüver, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Sonja Rosdahl, Susanne Kaspersen, Dorte Sørensen, Egon Stich, William Kern, Holger Nielsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

Jeg føler mig på ingen måde repræsenteret af LBM eller andre personager fra Nye Borgelige.

Dog kan der være noget principielt rigtigt i, at der er et behov for at få gjort op med den store afstand der er i politikernes perspektiv vs. store dele af befolkningens.

Morten Jensen, Carsten Bjerre, Gitte Loeyche og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Annette Munch

hvem er det nu, der har betalt Mathiesens uddannelse på Gymnasiet, på Handelshøjskolen og Universitetet i USA?
- og hans børns skolegang, tandlæge, læge
og vejene han kører på ..... og hans bolig i København .... og ..... hans honorar i folketinget

Han lyver jo når han taler om verdens højeste skattetryk

Mon hans mentale spændingsniveau kan indeholde mere udviklingspotentiale

Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Susanne Kaspersen og William Kern anbefalede denne kommentar
Flemming Olsen

Lars Boje Mathiesen er først og fremmest ultraliberalist, og den ideologi appellerer ikke til Nye Borgerliges kernevælgere, som hovedsageligt er nationalkonservative. Mange vil tænke, at så kunne man lige så godt stemme på Liberal Alliance og Vanopslagh. Det kræver en stærk statsmagt med politi, efterretningstjeneste og andre kontrolinstanser at opretholde en restriktiv indvandringspolitik, hvilket kolliderer med liberalismens tag selv bord og grænseløse frihed. Nye Borgerlige rummer de samme ideologiske spændinger som Fremskridtspartiet i sin tid, som ville forene både nationalisme og liberalisme i et parti. Førstnævnte isme sejrede via DF, mens sidstnævnte nu ser ud til at vinde i Nye Borgerlige.

Morten Jensen, William Kern, Gitte Loeyche og Ole Olesen anbefalede denne kommentar
Erik Vestergaard

Nyt fag i Folkeskolen?

"Hvad er en populist, og hvordan udryddes de"

Steffen Gliese

Man bør afholde sig, som politiker, fra at tale om 'danskerne' eller 'borgerne'. Pronominerne er 'vi' og 'os'.

Hvilke danskere? Han bliver aldrig min ven. Han kommunikerer som en gadedreng.

På Christiansborg har jeg hørt denne talemåde, der siges at stamme fra Erling Olsen, der engang var Folketingets formand:

"Der findes tre slags venner:
Gode venner
Uvenner og
Politiske venner.
De sidste er de værste."

Mon ikke Boje Mathiesen skal holde sig til de politiske venner. Vi andre - danskerne - bliver nok aldrig hans venner.

Jens Jørn Pedersen

"Danskernes ven". Dansk Folkeparti - dannebrog i deres logo. Pia Kjærsgaard: Danskerne mener.
Kan vi ikke snar blive fri for, at en gruppe på en snes stykker vil tage patent på, hvad vi mener?
Det er ren blasfemi, når DF har det danske flag i deres logo. Og de ville sikkert gerne, at det var splitflag, så de var offentlige.

Jesper Johannsen

En person som Lars Boje Mathiesen lever i sin egen lille boble i oprøret mod sine forældre. Ikke særlig heldigt med sådan en som formand for et parti i et demokrati. Men nu er det jo også Nye Borgerlige, hvor folk der ikke kan finde en plads i levet søger hen.

Kurt Wissendorf Møller

For ikke længe siden fortalte Pernille Vermelin, det var lige før valget, at hun nu havde tænkt sig at fortsætte i politik mange år endnu. Tidligere hed det sig, at en eller to perioder ville være nok. Det har nok været valgtaktisk på det tidspunkt.
Nu har hun så meldt sig ud, og umiddelbart falder tanken på, at LBM har gjort livet så besværligt, at hun har fået smag for et familieliv, dvs at hun har tabt kampen mellem skarpe liberale værdier og ekstreme liberalistiske ditto.
Samtidig har hun måske aflæst, at det der med udlændinge over for ‘rigtige’ danskere ikke længere er en rigtig dansk værdi, som socialdemokraterne bare holder kørende for et syns skyld, indtil der falder ro på.
Nu behøver vi egentlig bare vente på, hvornår hun skifter parti eller trækker sig helt fra folketinget.
LBM er alene en signalmast med sønderrevne signalflag, der inden længe søger mod bunden. En enkel trøst er, at så længe han befinder sig i folketinget, går det ikke ud over sagesløse elever.

Jesper Johannsen

Overskrift berlingeren:

"Nye Borgerliges kommende formand advarer mod »verdensomspændende skyggeregering«, der kan få hemmelig indflydelse i Danmark"

Ha ha ha...

Nu tager klaphattene for alvor fat på Christiansborg. Mine gode gamle afdøde Mor sagde altid "Man har kun den sjov man selv laver" - Og ihr, hvor har hun da ret.

Forhåbentlig er det nok til at det her akavet parti ryger ud af folketinget ved det kommende valg, så politik fortsat kan tages alvorlig og skabes resultater, som kan bruges og ikke det her konspirationsklovneri.

- Er det de danske rigsburgere?