Resocialisering
Læsetid: 8 min.

Mens der mangler faglærte, får færre indsatte en erhvervsuddannelse

I de danske fængsler sidder en stor gruppe mennesker, der har både tid og lyst til at tage en af de erhvervsuddannelser, som samfundet efterspørger flere ansøgere til. Men kun de færreste ser ud til at få muligheden. Christian Sieh er en af dem
De danske fængsler har gode faciliteter med store, moderne værksteder, industrikøkkener og jordbrug. På billedet er en af lærerne på værkstedet i Horserød Fængsel.

De danske fængsler har gode faciliteter med store, moderne værksteder, industrikøkkener og jordbrug. På billedet er en af lærerne på værkstedet i Horserød Fængsel.

Sigrid Nygaard

Indland
30. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Mens regeringen og erhvervslivet råber på mere faglært arbejdskraft, er det blevet stadig sværere for indsatte i de danske fængsler at få sig en erhvervsuddannelse. Selv om uddannelse er en af de vigtigste veje ud af kriminalitet, viser tal fra Kriminalforsorgen, at andelen af indsatte, der er i uddannelse, er faldet fra 14 procent til otte procent fra 2016 til 2019.

Interessen for at få sig en uddannelse er ellers stor blandt de indsatte. Det viser en igangværende undersøgelse, uddannelsestænketanken Perspektiv står for. Blandt de 1.595 indsatte, som har svaret på undersøgelsen, der ikke er repræsentativ, ønsker 77 procent af de indsatte, der ikke er i uddannelse, at uddanne sig, mens de afsoner. Hele 37 procent foretrækker erhvervsuddannelserne, men kun fem procent af de indsatte under uddannelse er i gang med grundforløbet til en erhvervsuddannelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Knud Anker Iversen

Og hvad siger den socialdemokratiske justitsminister? Gælder det stadig at det skal "være hårdt at sidde i fængsel"?

Morten Schunck, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel, Claus Nielsen, David Zennaro og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
David Zennaro

Det er altid nemt at være hård, når det kun rammer mennesker, man ikke selv kender. Sikke et spild!

Morten Schunck, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar