grøn omstilling
Læsetid: 4 min.

Pres på ny regering for national strategi for energibesparelser

I Storbritannien vil parlamentet have ’krigsindsats’ for at sikre hurtig energieffektivisering og -besparelser, i Danmark efterlyser erhvervsorganisationer og grøn tænketank en samlet strategi. Enhedslisten har indleveret beslutningsforslag, den nye regering vil holde fokus på energieffektivisering
Den nytiltrådte klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard fastholder i en mailkommentar til Information, at »Danmark er et foregangsland for energieffektivisering«.

Den nytiltrådte klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard fastholder i en mailkommentar til Information, at »Danmark er et foregangsland for energieffektivisering«.

Jacob Ehrbahn

Indland
6. januar 2023

»Det er nødvendigt med en national ’krigsindsats’ for energibesparelser og -effektiviseringer.«

Sådan lyder konklusionen i en rapport fra det britiske parlaments miljøudvalg, offentliggjort torsdag.

Herhjemme presser Enhedslisten på med et beslutningsforslag i Folketinget om »en ambitiøs strategi for energieffektiviseringer og energibesparelser frem mod 2030«. En sådan national strategi findes ikke og er blevet efterlyst af blandt andet erhvervsorganisationerne Dansk Industri og Synergi og af grønne organisationer som tænketanken Concito.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Houmøller

Den ældre boligmasse består af uisolerede lejeboliger. Skal der stilles krav er finansieringen en forudsætning. Renten er steget fra 0 til 5% på få måneder. Reallønnen er i frit fald. Christiansborg har igen snork sovet!

William Kern, Mogens Kjær, Inge Lehmann og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Gunner Boye Olesen

Der er brug for bred indsats, hvor der indgår uvildig råd og vejledning over hele landet så folk let kan komme igang,. Der er også brug for mere målrettet finansiering. Energipriserne er historisk høje, så der er bedre argumenter for energibesparelser end før. Vi skal have husejerne igang. De seneste års indsats er åbenbart ikke i så god, som i de lande, vi normalt sammenligner os med. Det kan vi gøre bedre.

Hvad med at genskabe Statens byggeforskningsinstut, der så også giver adgang til lettilgængelig rådgivning og sikker viden til almindelige danskere.

Tilgængelig rådgivning som ikke skal købes og findes på en let gennemskuelig hjemmeside.

Det er et område, der er vigtigt for Danmarks beståen og hele befolkning. Derfor giver det mening, at betale over skatten.

Derudover ville det være en ide, hvis det offentlige ikke konstant ville skifte navn, så borgerne kan finde dem.

Achim K. Holzmüller

Den nye regering i sin ideologisk diversitet samt klientellet de hver for sig skal betjene, fx Venstre bondestanden, gør det umuligt at finde en fællesnævner, der fører til 70% drivhusgassers reduktion frem til 2030 ligesom effektiviseringen af Lars Aagaards andre varme drømme på klima- og energiområdet (»Danmark er et foregangsland for energieffektivisering.«).
Realiteten er, vi aktuelt har en samlede energiforbrug for husholdningssektoren der er lige så stort som for 31 år siden, ... 0% reduktion i energiforbrug i tiden '90 til '21. Hvordan, I drømmevandrer, vil kommer videre?!?
Vågn op, eller forsvind!

Enhedslisten burde have let spild. De har en forholdsvis veritable minoritet i Tinget med sig. Og i befolkningen en voksende forståelse, mindst halvdelen af totalen, for nødvendige ændringer for at rette op i klimaændringen.
Altså, EL, hvad venter I på!?!

"Danmark som foregangsland1"

Tomme tønder buldrer mest.