Barnets tarv
Læsetid: 10 min.

Var det for meget at varetægtsfængsle 16-årige Minik fra Grønland i over 11 uger?

79 dage nåede en 16-årig dreng fra Grønland at være varetægtsfængslet, inden byretten frifandt ham for tiltale om voldtægtsforsøg, men dømte for blufærdighedskrænkelse og vrid af en tommelfinger. Undervejs protesterede Gribskov Kommune til anklagemyndigheden over, at drengens tarv ifølge kommunen blev tilsidesat
Minik og pigen var sammen med en række andre unge fra Danmark, Grønland, Færøerne og Island netop startet i Nordatlantisk Gymnasieklasse, NGK, som i fire år har været en del af Gribskov Gymnasium i Helsinge. Mens de går i NGK, tilbydes de nordatlantiske elever at leje en studiebolig tæt på skolen. Et arkitektfirma har opført en række studieboliger i nogle containere, der er dekorativt stablet i to etager

Minik og pigen var sammen med en række andre unge fra Danmark, Grønland, Færøerne og Island netop startet i Nordatlantisk Gymnasieklasse, NGK, som i fire år har været en del af Gribskov Gymnasium i Helsinge. Mens de går i NGK, tilbydes de nordatlantiske elever at leje en studiebolig tæt på skolen. Et arkitektfirma har opført en række studieboliger i nogle containere, der er dekorativt stablet i to etager

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
24. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

»Jeg har ikke fået fødselsdagssex …«

Sådan sagde Minik, da han efter sin 16-års fødselsdag kort efter midnat lørdag den 20. august 2022 gik ind på en pige fra klassens værelse i meget beruset tilstand og låste døren bag sig.

Det finder Retten i Helsingør bevist på baggrund af vidneforklaringen fra pigen. Hvad der derefter skete på værelset, findes der to versioner af. Retten valgte at afvise forklaringen fra Minik, fordi pigens forklaring var »detaljeret og sikker«, som retten udtrykte det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her