Erhvervsuddannelser
Læsetid: 8 min.

Deltager ved DM i håndværk: »Jeg har jo allerede vundet ved at være med«

Når erhvervsskoleeleverne dyster i de forskellige fag ved DM i Skills, er det et vigtigt udstillingsvindue til at få tiltrukket flere unge til uddannelserne. Information har fulgt 20-årige Mikkeline Bæch i klejnsmedenes konkurrence
Første dag af klejnsmedenes konkurrence ved DM i Skills er i gang. 20-årige Mikkeline Bæch finpudser hullerne på den varmeveksler, som er årets konkurrenceopgave for smedene.

Første dag af klejnsmedenes konkurrence ved DM i Skills er i gang. 20-årige Mikkeline Bæch finpudser hullerne på den varmeveksler, som er årets konkurrenceopgave for smedene.

Tobias Nicolai

Indland
6. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Under et gult skilt med ordet ’klejnsmed’ skrevet henover, står seks unge i sort arbejdstøj og sikkerhedssko og taler med lærere og arrangører her kort før årets DM i Skills går i gang. Danmarksmesterskabet for håndværksfagene finder i år sted i Fredericia Messecenter, og der er fyldt godt op i Sal A allerede her en halv time før, konkurrencerne i de forskellige stande går i gang. Måske fordi kronprins Frederik kommer for at åbne mesterskaberne om lidt.

20-årige Mikkeline Bæch fra Allingåbro på Djursland er en de klejnsmedelærlinge, der er blevet udtaget. Godt nok blev hun færdigudlært i januar, men da hun var en af vinderne af regionsmesterskabet for klejnsmede i oktober, er hun også udtaget til danmarksmesterskabet.

»Nu kribler det bare i fingrene for at komme i gang,« siger Mikkeline Bæch, hvis lange mørke hår er sat op i to franske fletninger, der når et godt stykke ned over rygmærket på jakken med erhvervsskolen Tradiums farvestrålende logo.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Nu skal man være noget som håndværker og akademikerkursen skal nedprioriteres.

Det bliver meget spændende at se, hvor mange af folketingets medlemmer og ministres børn der nu vælger håndværkervejen frem for et akademisk vellønnet hæve/sænkebords job.

Det bliver sikkert mange. Ikke.

Steffen Gliese

Det er ikke en heldig overskrift, der ca. sender det stik modsatte budskab af det, der animerer, og det, som reelt præsteres.

Jesper Brunholm

Jeg er helt enig med Mikkeline Bæch - som kvinde, der opnår at være med i DM i Skills - og så som klejnsmed, er det at vinde, allerede at være med (og det er godt gået). Hvilket den her artikel i øvrigt understreger