Samsam-sag
Læsetid: 4 min.

Folketingets Granskningsudvalg sætter gang i forundersøgelse af Samsam-sag

Et mindretal i Folketinget har besluttet sig for at foretage en såkaldt forundersøgelse af sagen om Ahmed Samsam. De frygter, at Samsam er blevet udsat for et justitsmord, og håber at regeringen nu vil svare mere fyldestgørende
Medlem af Granskningsudvalget for Enhedslisten Peder Hvelplund søger en samlet proces og vurdering af, om alle aspekter af Samsam-sagen er blevet belyst.

Medlem af Granskningsudvalget for Enhedslisten Peder Hvelplund søger en samlet proces og vurdering af, om alle aspekter af Samsam-sagen er blevet belyst.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
4. februar 2023

Folketingets Granskningsudvalg besluttede fredag eftermiddag at sætte gang i en forundersøgelse af sagen om Ahmed Samsam.

Det skete efter ønske fra et mindretal i udvalget på ni partier, mens regeringspartierne fortsat er imod.

Ahmed Samsam blev i 2018 idømt otte års fængsel i Spanien blandt andet for at tilslutte sig Islamisk Stat i Syrien, men hævder selv, at hans rejser til Syrien skete efter aftale med danske efterretningstjenester, som også betalte ham for at videregive oplysninger om danske syrienkrigere.

Oplysninger, som både DR og Berlingske har fået bekræftet fra anonyme kilder.

Hverken regeringen eller efterretningstjenesterne har dog ønsket at be- eller afkræfte, om Ahmed Samsam har arbejdet for danske efterretningstjenester, og justitsminister Peter Hummelgaard (S) henviste så sent som sidste uge til behovet for at holde oplysninger væk fra offentligheden.

»Det gælder generelt for efterretningstjenesternes virke, at der er ting, som er nødt til at forblive uden for offentlighedens indsigt. Der er forhold og rum, som efterretningstjenesterne arbejder i, som man har behov for er lukkede rum,« sagde han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Kim Folke Knudsen

@Ahmed Samsam

Det er en selvfølge, at er der tale om den mindste mistanke om et justitsmord på Ahmed Samsam.

så skal sagen gå om i retssystemet

og erstatning udbetales for tort og svie som følge af et justitsmord.

Tænk at vi her som sædvanlig skal slæbe Socialdemokratiet til truget.

Var der nogen der sagde Magtfuldkommenhed er steget partiet til hovedet ?

VH
KFK

Liselotte Paulsen, Peter Meyling, Arne Albatros Olsen, Henrik Ilskov-Jensen, Gitte Loeyche, Peter Mikkelsen, Ib Gram-Jensen, Eric Mård, Holger Nielsen, Eva Schwanenflügel og Ole Olesen anbefalede denne kommentar

Sagen er måske ikke så enkel. Bare som én mulighed blandt flere: Hvad hvis han skiftede side og opererede som dobbelt-agent?

Samsam blev anholdt i Spanien fordi han var mistænkt for at være medlem af terrororganisationen Islamisk Stat samt for at have forsøgt at skaffe våben og skudsikre veste i Spanien.

Han skal vel stadig straffes, selv om man finder ud af at han var den danske efterretningstjenestes håndlanger?

Som dansk-syrier burde han vel være blevet sendt til Danmark og retsforfulgt for den del, der har med Islamisk Stat at gøre. Hvis man kan adskille den del.

Frederik Schwane

Paradokset er desværre nok, at som agent er det stadig ikke ok at lave noget ulovligt, og at det altid vil være hans eget ansvar. Hvilket naturligt nok kan blive i fuldstændig modstrid med, hvis han er sat til at infiltrere en terrorgruppe, hvor han kan have svært ved at modsætte sig netop at bakke op om terrorgruppens opgaver.

Hvis retssagen i Spanien foregik efter gældende lov, så må den stå ved magt. Hvis Samsam er blevet snydt/røvrendt eller måske har arbejdet helt eller delvis som freelancer hvor ingen myndighed har haft instruktionsbeføjelser overfor ham, så har han dummet sig.

@Jan S. Jensen
Gør dig den ulejlighed at lytte til "Mørklagt agent Samsam" så du kan komme med nogle mere kvalificerede kommentarer.

Det er yderst tvivlsomt at han har gjort noget ulovligt efter Spansk lov, når man har tilbageholdt oplysninger der kunne rense ham.
Han er dømt for at have modtaget penge fra en terrororganisation, men det er PET næppe.

Peter Meyling, kan du læse? Skriver jeg at Samsam har gjort noget? Nej!

Jeg skriver han er mistænkt for forskellige forhold, og så stiller jeg nogle åbne spørgsmål.. Kan du nu se, at det var latterligt det du skrev? Kan du?

I øvrigt har jeg klippet fra Wikipedia.