Podcast
Læsetid: 1 min.

Franciska Rosenkilde: Vi vil tage kampen op uden for Christiansborg

SVM-regeringen er alt for uambitiøs på klimaområdet, og derfor er det tid til at understøtte et folkeligt pres på politikerne. Det siger Alternativets leder i anden episode af podcasten ’Venstrefløj – hvad nu?’
SVM-regeringen er alt for uambitiøs på klimaområdet, og derfor er det tid til at understøtte et folkeligt pres på politikerne. Det siger Alternativets leder i anden episode af podcasten ’Venstrefløj – hvad nu?’
Indland
24. februar 2023

Det er fatalt for den grønne omstilling, at socialdemokraterne har dannet en regering sammen med to borgerlige partier. For regeringen har lagt op til en alt for uambitiøs klimapolitik og kan effektivt sætte de partier uden for indflydelse, som er mest optaget af at skabe et bæredygtigt samfund.

Sådan siger Alternativets politiske leder, Franciska Rosenkilde. Hun er blevet interviewet af Informations Anton Geist til podcastrækken  ’Venstrefløj – hvad nu?’, hvor vi spørger politiske ledere, aktivister og intellektuelle, hvordan venstrefløjen kan realisere sine visioner under den socialdemokratisk-borgerlige flertalsregering.

Et af svarene fra Franciska Rosenkilde er, at Alternativet ikke vil nøjes med at agere parlamentarisk grundlag. Partiet vil også rette fokus væk fra Christiansborg, ud mod organisationerne og borgerne, og understøtte et folkeligt pres for en mere ambitiøs klimapolitik.

Podcasten er optaget foran et publikum i Informations Forsamlingshus, som vi kalder vores kantine ved den slags lejligheder. Her fortæller Franciska Rosenkilde også om Alternativets kritik af den planlagte oprustning af det danske forsvar. Og hun forklarer, hvorfor hun mener, lovforslaget om at gøre store bededag til en arbejdsdag skal sendes til folkeafstemning.

Du kan finde arrangementet i vores helt nye podcastkanal Informations Forsamlingshus, hvor vi løbende præsenterer optagelser fra avisens live-arrangementer.

Hvis du vil opleve »Venstrefløj – hvad nu?«-serien live, kan du indløse billet på butik.information.dk.

 

Podcast

Informations forsamlingshus

Hør nogle af landets klareste hjerner udlægge verdens tilstand sammen med avisens journalister og redaktører i denne serie af live-arrangementer fra Informations forsamlingshus.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jette Tømmerup

Tak til Information og Franciska Rosenkilde for fin samtale. Vh Jette

gorm petersen

Jeg kender konservative vælgere, der også er bekymrede for klimaet og tolerante overfor seksuelle afvigere. Men de vil meget have sig frabedt at blive kaldt venstreorienterede, da de ikke går ind for social retfærdighed.

Rejser man til USA betragtes Hillary Clinton som venstreorienteret, og hun har ved flere lejligheder vist stor empati for veluddannede medlemmer af den øvre middelklasse. Så stor at afgifter på flybrændstof ikke var en mulighed, fordi denne gruppe havde et stort forbrug af indenrigsflyvning.

Lars Olsens “Eliternes triumf” burde komme i en international edition. Hvad vi skal stille op med overtroiske indfødte og dumme provinsboere er et internationalt problem, fordi vreden over selvudråbte eliter kan føre til Trump-lignende sammenbrud overalt på kloden. Især her i Europa !