Grænsekontrol
Læsetid: 5 min.

Nye oplysninger om grænsekontrollen belaster regeringen yderligere

Andre tiltag end grænsekontrol kunne ifølge politiet give bedre resultater i forhold til grænseoverskridende kriminalitet, viser aktindsigt. Men grænsekontrollen er fortsat, selv om den kun må bruges som »en sidste udvej«. Det belaster regeringen, vurderer jurister
Hundredvis af migranter og flygtninge gik på motorvejen i 2015. Kort derefter - i 2016 - indførte Danmark grænsekontrol.

Hundredvis af migranter og flygtninge gik på motorvejen i 2015. Kort derefter - i 2016 - indførte Danmark grænsekontrol.

Michael Drost-Hansen

Indland
8. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

I stedet for at blive ved med at opretholde grænsekontrollen kunne regeringen iværksætte andre tiltag. Og det ville faktisk styrke politiets operative resultater i forhold til bekæmpelsen af grænseoverskridende kriminalitet.

Sådan lød vurderingen fra politiet selv, da den daværende S-regering i efteråret endnu en gang besluttede at forlænge den såkaldt midlertidige grænsekontrol, der nu har stået på i over syv år.

Det viser oplysninger fra beslutningsgrundlaget, som Information har fået aktindsigt i ved Justitsministeriet.

»For så vidt angår muligheden for at gøre brug af mindre indgribende foranstaltninger bemærkes, at det som alternativ til den nuværende grænsekontrol vil være muligt at styrke den kriminalitetsbekæmpende indsats i form af baglandspatruljeringen, kriminalitetskontroller og det efterretnings- og analysebaserede arbejde, hvilket vurderes at ville styrke de operative resultater i forhold til særligt bekæmpelsen af omrejsende kriminelle grupperinger samt øvrig grænseoverskridende kriminalitet,« fremgår det af en vurdering, som Justitsministeriet modtog den 23. september som svar på en høring af Rigspolitiet og PET. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hvis man regerer landet med frygt og samler de kræfter der er bange får man det nuværende.

Og hvem vil det?

erik pedersen, Kim Gammelgaard, Gitte Loeyche, Ete Forchhammer , Elise Berg, Per Klüver, Erik Karlsen, Bjarne Tingkær, Carsten Munk, Jesper Kloppenborg, Steen Bahnsen, Holger Nielsen, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvem regerer landet med frygt? Det nuværende problem er, som jeg har forstpet og iagttaget at udenlandsk kriminalitet hærger, så hvis man bare lader være med at være bange for den, så forsvinder den --er det sådan det skal forstås???

Ete Forchhammer

Ole Andersen, ja - hvis man vil misforstå. Men den taktik er jo en gammel kending...

Jesper Johannsen

Hvordan går det med at beskytte EU's ydre grænser? For nogle år siden blev der skrevet en del om, at der skulle oprettes et fældes EU grænsekorps til formålet. Er det oppe at køre? Det er lang tid siden, der har været noget nyt om det.