Reportage
Læsetid: 14 min.

Regeringen vil redde fattige børn og klimaet – for de samme penge

Udviklingspolitikken er under forandring. Klima fylder en stadigt større del, og nu vil regeringen binde det grønne og humanitære endnu mere sammen. Information tog med Dan Jørgensen til Etiopien for at undersøge, hvad det betyder for Danmarks fattigdomsbekæmpelse
Den danske delegation spiser frokost på den italienske restaurant Mama Mia kort før et feltbesøg. Ministeren spiser alene.

Den danske delegation spiser frokost på den italienske restaurant Mama Mia kort før et feltbesøg. Ministeren spiser alene.

Indland
4. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Støvet hvirvler op som store skyer omkring os, da vores kortege af 15 hvide FN-biler bumler ud over en hullet grusvej et sted i det nordlige Etiopien.

En nomadefamilie slæber sine ejendele på en dromedar igennem den varme og tørre luft, en struds slentrer ensomt forbi, og først efter en times kørsel dukker et grønt krat op på den golde ørkenslette.

Under skyggen fra krattets afsvedne blade sidder 50 mennesker i en tæt klynge og venter på at modtage nødhjælp fra et hold sygeplejersker fra UNICEF og World Food Programme.

Her er primært kvinder og børn, og overalt lyder en uafbrudt gråd og hosten, »et tegn på sygdom og underernæring«, fortæller en sygeplejerske, mens han placerer en ti måneder gammel pige i en fin, blå kjole på en vægt.

»Seks kilo,« noterer han og placerer så et målebånd om pigens overarm. Hvis armens tykkelse ligger i målebåndets røde felt, »er det meget, meget alvorligt«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er som om alle de lokale etiopiere fortæller vores minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen, at det er under 2 måneder siden at Etiopiens regering og Tigray-styrker underskrev en usikker fredsaftale oven på en voldsom krig. Og alle landes ressourcer og befolkningen som helhed er 100 % fokuseret på konsekvenserne af denne krig. Man viser ham flygtninge og taler om hungersnød. Mens vores minister vandrer rundt og mumler klima, klima, klima. Er han ok?

Ib Christensen, Torben Kjær Andersen og Jesper Kloppenborg anbefalede denne kommentar
Henrik Nielsen

@Jan S. Jensen prøv st læse artiklen en gang til. Nu uden solbriller:-)