Overenskomstaftale
Læsetid: 6 min.

Søndag kom gennembruddet til OK23. Så hvad nu?

Sammenkædning, afstemning og decentrale forhandlinger. Selv om det første kapitel i OK23 blev skrevet færdigt søndag eftermiddag, er der stadig lang vej igen, før de 600.000 privatansatte ved, hvad de får i løn over de kommende år
Industriens overenskomstaftale – det såkaldte »gennembrudsforlig« – blev søndag præsenteret på et pressemøde i Industriens Hus

Industriens overenskomstaftale – det såkaldte »gennembrudsforlig« – blev søndag præsenteret på et pressemøde i Industriens Hus

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Indland
21. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Forhandlingerne er blevet kaldt historisk svære, og Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør for Dansk Industri, kaldte den aftale, der landede søndag eftermiddag, for »en historisk dyr omgang«.

Der var alligevel lettelse at spore, da industriens overenskomstaftale – det såkaldte »gennembrudsforlig« – søndag blev præsenteret på et pressemøde i Industriens Hus. En aftale, der sætter den økonomiske ramme for de videre forhandlinger.

På trods af aftalen søndag er der dog stadig langt til mål, inden de 600.000 privatansatte danskere ved, hvad der sker med deres løn og arbejdsvilkår i de kommende år.

Først skal alle de private fag forhandle deres overenskomster hjem, og medlemmerne skal stemme ja eller nej til det samlede mæglingsforslag. Og så kommer de lidt oversete, men for mange helt afgørende, »decentrale« forhandlinger.

Information giver dig et overblik over processen herfra.

Hvad betyder gennembruddet?

Med gennembrudsforliget er CO-Industri og Dansk Industri blevet enige om en række aftaler, der påvirker medlemmernes løn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her