Grænsekontrol
Læsetid: 5 min.

Tyske jurister: Danmarks grænsekontrol er ulovlig

Den dansk-tyske EU-parlamentariker Rasmus Andresen har fået to tyske jurister til at vurdere, om den danske grænsekontrol er lovlig. Deres konklusion er klar: Det er den ikke. ​Han vil nu prøve at få EU-Kommissionen til at gå ind i sagen for at stoppe ulovlighederne
Danmarks midlertidige grænsekontrol er ifølge tyske jurister ulovlig.

Danmarks midlertidige grænsekontrol er ifølge tyske jurister ulovlig.

Anders Brohus

Indland
21. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Danmarks såkaldt »midlertidige« grænsekontrol, der efterhånden har stået på i mere end syv år, er ulovlig.

Sådan lyder konklusionen i et notat fra to tyske juridiske eksperter, som blev offentliggjort mandag.

»Jeg mener faktisk ikke, det er muligt at se anderledes på det spørgsmål. Det er en helt klar sag,« siger Anna Katharina Mangold, professor i EU-ret ved Europa-Universität Flensburg, der har udarbejdet notatet sammen med ph.d.-stipendiat Anna Kompatscher.

De to tyske jurister når dermed frem til samme resultat som flere andre eksperter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens peter hansen

I er dumne I har ulovlig grænsekontrol, vi har også grænsekontrol men det gør ikke jeres bedre, derfor skal I stoppe. At Information spilder sin tid og journalisters arbejdsindsats på denne ikkesag er bedrøvelig. Man må håbe de kan køre nogle vognlæs dåsebajere og slik hjem til ungerne for så har de i det mindste fået lidt ud af ingenting Hvad med at undersøge de kolossale profitter elselskaber skovler ind lige nu, formentlig på tværs af grænsebomme. Eller er det for vanskelligt og sågar måske lovligt og derfor ikke interesserer de forargede. .Kom nu i gang med noget væsentlgt. Jeg ber.

Tom Fangel, Holger Nielsen, erik jensen, Kim Morten Nissen og Per Christensen anbefalede denne kommentar
Per Christensen

Måske skulle de, som har så ondt i numsen over grænsekontrollen, også kigge lidt på om Frontex er blevet ordnet, så de ydre grænser faktisk fungerer.

Samt kigge på om man har et effektivt system, som kan opfange de personer, der opholder sig ulovligt i EU landene.

Hvad er det i øvrigt som er så forfærdeligt ved grænsekontrollen? At man lejlighedsvis skal bruge et par minutter for at blive tjekket?

jens christian jacobsen

I tyske byer bor stadig afviste asylansøgere på gaden under kummerlige forhold. Flere er blevet narkomaner, og kun mindreårige tager myndighederne sig af.
Derfor har Tyskland forsøgt sig med grænsekontrol, men den lange tyske grænse til lande hvor asylsøgerne kommer fra, gør det næsten umuligt at opretholde en effektiv kontrol.
Er han på valg, ham den emsige tysker fra 'de Grønne?'

Ole Andersen, Holger Nielsen og erik jensen anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Det som irriterer mig mest ved grænsekontrollen, er at være model for det national-populistiske cirkus, som er årsagen til foranstaltningen. Man er genstand i et slagsmål om symbol-suverænitet, som er afskaffet ved store grænseovergange i Europa.

Men det irriterer mig også at være i et fuldstændigt overflødigt og langsommeligt kaos i den lille færgehavn i Gedser, hvor man tilmed skal generes af chikaner, baneindskrænkninger og kontroller, bare fordi man vil til Sverige. Jeg taler kun på tysk med grænsekontrollen.

Ole Henriksen, Henrik Mølgaard, Torben Siersbæk, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Carsten Munk, Hans Larsen, Holger Nielsen, Dylan Storm og Peter Meyling anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

@Jørgen Mathiasen
Hvorfor taler du kun tysk? I Gedser? På vej til Sverige?

Det mest interessante er sådan set,at politiet hat sagt at deres ressourcer kan anvendes meget bedre på anden vis.
Desværre har vi så nogle navlepillende danskere der mener at man godt kan genere en masse andre mennesker med den åbenlyst tåbelige kontrol.
Pinligt!

Henrik Mølgaard, uffe hellum, Torben Siersbæk, Jørgen Mathiasen, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel og David Zennaro anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Sygeplejerske til mig: Jeg bor i Malmø og arbejder i DK, det eneste der tar tid ersvensk kontrol, dansk kontrol ser jeg så at sige aldrig.

jens peter hansen

Gud ved hvordan grænserne havde set ud hvis EL og DF havde haft magt ? Så var det ikke national symbolpolitik, men blodig alvor bag de rød,hvide bomme.

Det er heldigt, at der endnu ikke er nogle uvorne mennesker, ude I verden, der har fundet ud af, at hvis man går over landgangen ved Rødby havn, så slipper man for grænsekontrol.