hjemsendelser
Læsetid: 6 min.

Flygtningenævnet udvider sikkerhedsvurderingen af Syrien: Flere kan formentlig hjemsendes

Fredag vurderede Flygtningenævnet, at endnu en syrisk provins er tilpas sikker, og det kan få vidtrækkende betydning for herboende syriske flygtninge, idet flere nu vil kunne sendes tilbage. Beslutningen møder kritik fra Dansk Flygtningehjælp og Amnesty International Danmark
Selv om Assad-styret har kontrol med størstedelen af Latakia, er oppositions- og oprørsgrupper som dem på billedet stadig til stede i de nordøstlige dele af den syriske provins.

Selv om Assad-styret har kontrol med størstedelen af Latakia, er oppositions- og oprørsgrupper som dem på billedet stadig til stede i de nordøstlige dele af den syriske provins.

Anas Alkharboutli/Ritzau Scanpix

Indland
20. marts 2023

Syriske flygtninge i Danmark, der kommer fra den vestlige provins Latakia, kan nu forvente at få deres sag genvurderet af de danske udlændingemyndigheder og sidenhen risikere at miste deres opholdstilladelse.

Det står klart, efter at Flygtningenævnet fredag har tiltrådt Udlændingestyrelsens overordnede vurdering af, »at de generelle forhold i Latakia ikke længere er af en sådan karakter, at enhver person ved sin blotte tilstedeværelse i området er i risiko for overgreb eller nedværdigende behandling« i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Det skete i forbindelse med, at Flygtningenævnet fredag traf afgørelse i to syriske statsborgeres sager. De to syrere kommer fra Latakia. På trods af at nævnet tiltrådte Udlændingestyrelsens vurdering af Latakia, besluttede Flygtningenævnet dog i de to specifikke sager – modsat Udlændingestyrelsen – at de to syreres opholdstilladelse skulle forlænges og ’opgraderes’ på grund af individuelle forhold.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Det er fuldkommen absurd! Man kan ikke dele et land op i dets provinser. Hvis Syrien ikke er sikkert overalt, kan man ikke hjemsende. Og hvorfor skulle man? Vi mangler arbejdskraften, og vi er bagud, efterhånden årtier, med at byde folk pænt velkommen og hjælpe dem tilrette med et åbent sind og hjerte.

Leif Høybye, Maia Aarskov, Christian Mondrup, Martin Christensen, Hans Larsen, Jes Thomsen, Peter Beck-Lauritzen, Poul Søren Kjærsgaard, Jørgen Tryggestad, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Anders Reinholdt, Sine Jacobsen, Normann Errebo, Arne Albatros Olsen, Gitte Loeyche, Marie E. Rasmussen, Ete Forchhammer , Peter Mikkelsen, Elisabeth Tryde, Inger Pedersen, Dylan Storm og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

hvornår udvides sikkerhedsvurderingen af personerne på Christiansborg med regeringen i spidsen?

mht. at dele et land op i zoner, er det jo ren MF-tankegang... vi har herhjemme fx vaskekældre/ikke-vaskekældre, S-togs perroner/ikke-S-togs perroner ... og så er der lige andre der følger trop, med salonerne/staldene... osv...

Peter Beck-Lauritzen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Steffen Gliese, Arne Albatros Olsen og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Tag lige og genfind allerede hjemsendte syrere, dem alle! Hør dem alle om deres hjemkomst-oplevelser! Det er ikke humanisme Flygtninge-styrelsen har i fokus! Det er de ellers forpligtiget til!

Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Maia Aarskov og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar

De arme stakkels mennesker. Det må forkorte deres liv, altid at være bange. Jeg kan sige for mig selv, at jeg ville blive vanvittig.

Ete Forchhammer og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar