DOBBELT HUSFØRELSE
Læsetid: 4 min.

Folketinget afviser at gøre mere ved LA-leder Alex Vanopslaghs boligsag

Efter at Folketingets Præsidium har besluttet ikke at foretage sig yderligere i Vanopslaghs boligsag, vil Enhedslisten bede præsidiet om at stramme reglerne for de lejligheder, der stilles gratis til rådighed for folketingsmedlemmer med bopæl uden for Sjælland
Formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, siger selv, at han er »flov« over sagen.

Formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, siger selv, at han er »flov« over sagen.

Mathias Svold

Indland
22. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Efter at Folketingets Præsidium har besluttet ikke at foretage sig yderligere i LA-leder Alex Vanopslaghs boligsag, vil Peder Hvelplund (EL) bede præsidiet om at stramme reglerne for de lejligheder, der stilles gratis til rådighed for folketingsmedlemmer med bopæl uden for Sjælland.

Samtidig siger flere strafferetseksperter samstemmende, at selv om præsidiet ikke vil foretage sig yderligere, så er det kun politiet, der kan afgøre, om sagen skal efterforskes for noget strafbart eller lukkes ned.

Præsidiet behandlede tirsdag på et møde boligsagen og besluttede, at man vil følge praksis fra tidligere lignende sager, blandt andet sagen om Simon Kollerup (S), der i 2015 tilbagebetalte et års støtte til dobbelt husførelse og opsagde sin gratis folketingslejlighed.

Peder Hvelplund kalder beslutningen om ikke at politianmelde den nye sag »helt skæv«:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

FT er en samling rockere, der dækker over hinandens ulovligheder.
Stem blankt og udtryk dig politisk i gaderne!

Dylan Storm, Issa Chaaban, Poul Simonsen, Elisabeth Tryde, Susanne Kaspersen, Lasse Glavind og Mathias Petersen anbefalede denne kommentar
Marianne Rosenkvist

Moral er godt. Dobbeltmoral er åbenbart dobbelt så godt.

Franz Nitschke, John Scheibelein, Lars Jørgensen, Carsten Sperling, Erik Boye, Elisabeth Tryde, Rasmus Kristiansen, Susanne Kaspersen, Lasse Glavind, Bjarne Andersen, Gitte Loeyche, Ole Olesen, Eva Schwanenflügel og Flemming Sørensen anbefalede denne kommentar
Jan S. Jensen

Selvfølgelig er det her jo fine mennesker det drejer sig om. Og man vil jo gerne være large.

Men er det ikke de her mennesker som har opfordret til stikkeri, når andre mennesker, især mennesker på kontanthjælp, muligvis begår bedrageri.

Og for fanden var det ikke disse mennesker som tog en laaang og offentlig snak om at fattige nye medlemmer af vores samfund , drank for meget saftevand på sygehuset?

Så selvfølgelig burde vi kunne forvente at Folketinget tog action på det her. Og selvfølgelig burde vi kunne forvente at få at vide, hvad det er drukket af hvilke væsker.

Steen K Petersen, Tina Peirano, John Scheibelein, Lars Jørgensen, Alvin Jensen, Per Christensen, Elisabeth Tryde, Rasmus Kristiansen, Susanne Kaspersen, Lasse Glavind, Gitte Loeyche, Peter Meyling, lars søgaard-jensen, Mads Madsen, Espen Bøgh, Eva Schwanenflügel og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Jan S. Jensen

Og skulle politianmeldelsen fører til noget, så taler Folketinget netop nu om, at man skal kunne dømmes i en dansk retssag efter dansk lovgivning og ende med at sidde den af i Kosovo.

Knud Chr. Pedersen

Vandopslaget har nok sparet en kvart million på sin huslejebetaling. En rigtig god forretning for en ultraliberalist. Lader andre betale for sig. Det som ultraliberalister ellers er stålsatte imod, når det gælder modtagelse offentlige ydelser.

Steen K Petersen, P.G. Olsen, Tina Peirano, John Scheibelein, René Hansen, Carsten Sperling, Mette Rasmussen, Erik Boye, Alvin Jensen, Sonja Rosdahl, Elisabeth Tryde, Rasmus Kristiansen, Susanne Kaspersen, Bjarne Andersen, Jens Juhl-Holm, lars søgaard-jensen, Mads Madsen, Espen Bøgh, Ole Olesen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme og Flemming Sørensen anbefalede denne kommentar
John S. Hansen

Liberalism at its best!

Franz Nitschke, Elisabeth Tryde og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Birgitte Simonsen

Tja, Alex Vanopslagh kan jo takke socialdemokraten Simon Kollerup, for det er jo hans sag, som ligger til grund for at Folketingets Præcidium ikke gør mere i den konkrete sag.

Kommunalordfører for socialdemokraterne, Simon Kollerup, havde igennem længere tid boet sammen med sin kæreste og deres to børn i en ejerlejlighed på Christianshavn og modtog et årligt modtaget et skattefrit tilskud til dobbelt husførelse. Tilskuddet fik han fordi, han beholdt den lejlighed, som Folketinget stillede gratis til rådighed for ham efter Folketingsvalget i 2011.
Hans officielle folkeregisteradressevar dog i Thy, hvor hans far havde købt et hus til ham nær Kollerups lokale valgkreds i Thisted.

Og nu kan vi så læse, at fordi tillskuddet for dobbelt husgørelse blev betalt tilbage i Kolleupsagen valgte Folketingets Præsidium (hvor Enhedslisten selv sad)at lægge sagen ned. Det samme gør de i sagen med Alex Vanopslagh.

Det gør mig ærligtalt vred, at de folkvalgte kan opføre sig sådan, uden at det får konsekvenser.

Steen K Petersen, René Hansen, Carsten Sperling, Rikke Petersen, Mette Rasmussen, Carsten Munk, Poul Simonsen, Torben Bruhn Andersen, Lene Grøstad, Rasmus Kristiansen, Susanne Kaspersen, Bjarne Andersen, Inger Pedersen, Peter Meyling, lars søgaard-jensen og Ole Olesen anbefalede denne kommentar
Torben Kjær Andersen

Og så kan vi måske overlade det retslige til politi og domstole og komme videre til nogle reelt betydningsfulde problemer.

Folketingspøbelen har nu taget skridtet fuldt ud, og har fået tidligere kongemanerer som ophøjede personer af gud.

- FØJ, når skidt kommmer til ære......

Peter Meyling

Søren Gade bruger et af de mest benyttede argumenter,som de kriminelle bander også bruger:"De andre gjorde det også."
Og resten af banden var helt enige med ham.

Steen K Petersen, John Scheibelein, Lone Hansen, Carsten Sperling, Mette Rasmussen, Alvin Jensen, Erik Boye, Poul Simonsen, Torben Bruhn Andersen, Ole Olesen, Elisabeth Tryde, Rasmus Kristiansen, Susanne Kaspersen, Lasse Glavind, Bjarne Andersen, Espen Bøgh, Carsten Munk, Eva Schwanenflügel, Per Kortegaard og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Morten Kjeldgaard

"Starve the beast" er en velkendt liberalistisk strategi, hvor man bevidst søger at tømme statskassen så nedskæringer i bl.a. hjælp til socialt udsatte bliver uundgåelige. Det er tydeligvis Vanopslaghs hensigt.

Carsten Sperling, Mette Rasmussen, Torben Bruhn Andersen, Ole Olesen, Elisabeth Tryde, Rasmus Kristiansen, Susanne Kaspersen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Peter Meyling

@Torben Kjær Andersen
Du mener så,at vi skal være ligeglade med at vi har den største forbyderbande til at lede landet og bare feje det ind under gulvtæppet?

Dorte Andersen

Jeg håber, at jeg selv ville være mere end flov...

Steen K Petersen, Tina Peirano, Dylan Storm, Carsten Munk, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Elisabeth Tryde, Rasmus Kristiansen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Både Alex V og Simon K burde have været så "flove" over at være blevet taget i svindel med offentlige penge, at de trak sig fra politik. Det ville være en anelse mere i linje med deres partiers politik overfor mindre formuende medborgeres "svindel".

Steen K Petersen, Tina Peirano, Mads Madsen, Carsten Sperling, Jan Damskier, Alvin Jensen, Rasmus Kristiansen, John S. Hansen, Poul Simonsen, Torben Bruhn Andersen, Per Christensen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Klaus Brusgaard

Institutionaliseret korruption

Kan nogen huske radioværten og folketingsmedlem Jimmy Stahr, der måtte forlade politik efter tyveri af to ispinde? Eller fagforeningsbossen Willy Heising, der ligeledes forlod politik efter at have stukket en flaske whisky i lommen efter en våd reception på Københavns Rådhus? Eller Ritt Bjerregaards hotelregning, der kostede ministerposten?

"Det var en anden tid" siger politikerne. De har ret, for dengang havde det politiske etablissement ikke status som en selvbestaltet overklasse med verdensrekord i skatteyderfinansierede frynsegoder og dengang sad medierne ikke på lårene af politikerne dør om dør på Christiansborg. Plus en ting mere: Borgerne var endnu ikke lullet ind i apati.