Franciska Rosenkilde: Vi vil gå sammen med borgere og organisationer og kræve et grønnere Danmark

Selv den nye flertalsregering er nødt til at lytte, hvis den bliver mødt med et massivt folkeligt pres for et bæredygtigt landbrug og et grønnere samfund, siger Alternativets politiske leder
»Min oplevelse er, at de sidste, der ændrer holdning, det er alligevel politikerne. Så vi kan lige så godt starte derude, hvor den reelle samfundsforandring sker, og det er jo ude blandt folket,« siger Franciska Rosenkilde.

»Min oplevelse er, at de sidste, der ændrer holdning, det er alligevel politikerne. Så vi kan lige så godt starte derude, hvor den reelle samfundsforandring sker, og det er jo ude blandt folket,« siger Franciska Rosenkilde.

Mathias Svold

Indland
4. marts 2023

Interviewet baserer sig på en længere samtale, der fandt sted i Informations kantine. Du kan lytte til hele interviewet her eller i din foretrukne podcastapp.

 

Franciska Rosenkilde har en vision for dansk landbrug. En vision, der ligger langt fra den industrialiserede, monokulturelle og animalsk fokuserede produktion af fødevarer, som hun ser i dagens Danmark.

Der skal være langt færre dyr og langt flere planter. Udledningerne af drivhusgasser skal bankes i bund. Der skal anvendes økologi, biodynamik, permakultur, skovlandbrug. Økosystemerne skal genoprettes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

De 10% rigeste i verden er hovedårsagen til den klima- og miljøkatastrofe verden uvilkårlig bevæger sig ind i. Så hvis du vil redde verden, så spis en millionær til morgenmand.

Absurd rigdom skal forbydes. Det ødelægger verden og udbytter menneskeligheden.

John Scheibelein, Eva Schwanenflügel, Rasmus Kristiansen, Steen K Petersen og johnny volke anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Jeg kan ikke forestille mig klimakamp uden kamp mod fattigdom og mod økonomisk og social ulighed. Klimaflygtninge er en voldsom trussel mod de lande, der stadig tror, de har større ret til ressourcerne end de fattige lande.

Klimakampens potentielle tabere er os allesammen, også selvom de rige og ligeglade stadig tror, de kan æde tal på en skærm.

John Scheibelein, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Franz Nitschke, Rasmus Kristiansen, Steen K Petersen, Kim Houmøller og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar
Steen Bahnsen

Det er altså befriende at høre en stemme som Fransiskas. Er det ikke præcist det sprog vi gerne så mange flere i landsledelsen tale? Inkluderende, empatisk. Jeg tror vi har brug for det, mere end nogensinde...

John Scheibelein, Rasmus Kristiansen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar