Interview
Læsetid: 5 min.

Klimaaktivist vil i Danske Banks bestyrelse: »Skal vi finansiere et klimakollaps?«

Når Danske Bank skal finde et nyt bestyrelsesmedlem, håber Caroline Bessermann, at det bliver hende. Hun er aktionær i banken og opstillet som kandidat til bestyrelsen. Og så er hun klimaaktivist
Caroline Bessermann fra Klimabevægelsen og Den Grønne Ungdomsbevægelse.

Caroline Bessermann fra Klimabevægelsen og Den Grønne Ungdomsbevægelse.

Sigrid Nygaard

Indland
10. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Caroline Bessermann fra Klimabevægelsen og Den Grønne Ungdomsbevægelse stiller op til Danske Banks bestyrelse. Det er hun den første klimaaktivist til at gøre nogensinde. Bestyrelsen har allerede været ude at melde, at den ikke støtter hendes kandidatur.

Men ifølge Caroline Bessermann handler hendes kandidatur – foruden muligheden for at vinde et sæde i bestyrelsen – også om at sende et signal og råbe op. Det går for langsomt, og Danske Banks investeringer i fossile selskaber som Total og Equinor er kritisable, mener hun.

Og selv om banken i januar fremlagde en stor klimaplan, er det ikke nok, synes Caroline Bessermann.

Det var Danske Banks investeringer og udlån samt aktive ejerskab i fossile selskaber, der tændte en vrede i Caroline Bessermann og ultimativt fik hende til at stille op til bestyrelsen. Det handler, fortæller hun, om at presse på fra alle vinkler. Og bestyrelseslokalet er den seneste arena.

»Det er i sidste ende bestyrelsens beslutning, om vi skal finansiere et klimakollaps. Det har den bestyrelse, der sidder nu, valgt at gøre,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

fin egenfeldt

Jeg har solgt mine aktier i DB for adskillige år side, da jeg ikke fandt, at deres miljøpolitik var tilstrækkelig ambitiøs. Held og lykke med at ændre den så den bliver mere klima ansvarlig. Gad gerne høre om den ledige bestyrelsespost besættes efter et kampvalg mellem klimaaktivister!

Bjørn Olsen, Sine Jacobsen, Karen Møller E., Dan Ysnæs, Marianne Rosenkvist , Anne Bruun, erik pedersen, Gitte Loeyche, Torben Arendal, Kim Houmøller og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar

Wauuuu... en rigtig god ide - når det kommer til stykket er mange af kapitalismens institutioner ret skrøbelige.
Når der bare er mange nok i oprøret om markedet og beslutnings formerne, så kan meget lykkes !

Sine Jacobsen, Karen Møller E., Marianne Rosenkvist og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar
Malene Wiinblad

Godt gået og pøj pøj til Camilla

Tina Peirano, Bjørn Olsen, Sine Jacobsen, Karen Møller E., Dan Ysnæs, Marianne Rosenkvist og Rasmus Kristiansen anbefalede denne kommentar