Finanslov
Læsetid: 5 min.

»Mere tør end en skambagt grahamsbolle«: SVM-regeringen fremlagde sparsom finanslov

Man ved aldrig, hvad der venter rundt om hjørnet, sagde Nicolai Wammen (S), da han torsdag præsenterede SVM-regeringens første finanslovsforslag. Statskassen bugner, men inflationen er stadig høj, og regeringen vil spare frem for at investere yderligere i klima og velfærd
I regeringens finanslovsforslag, som blev præsenteret torsdag, er der ikke afsat én eneste yderligere krone til opfyldelsen af Danmarks klimamål.

I regeringens finanslovsforslag, som blev præsenteret torsdag, er der ikke afsat én eneste yderligere krone til opfyldelsen af Danmarks klimamål.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
24. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Efter en halv times pressemøde havde De Konservatives Mona Juul fået nok.

»Behøver fremlæggelsen af finanslov virkelig at være så kedeligt,« spurgte hun på Twitter og svarede selv: Den er »mere tør end en skambagt grahamsbolle«.

Det synspunkt stod hun næppe alene med, da finansminister Nicolai Wammen (S), økonomiminister Troels Lund Poulsen (V) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) torsdag eftermiddag præsenterede SVM-regeringens første finanslov.

Også under tv-mediernes optakter, der ellers har som formål at pirre seerens nysgerrighed, blev finansloven omtalt som decideret »kedelig«.

Baggrunden var ikke overraskende. Selv om dansk økonomi med Wammens ord er »bomstærk«, har inflationen gjort det bydende nødvendigt at udvise mådehold. Nok er beskæftigelsen rekordhøj, ledigheden lav, og de offentlige finanser sunde. Og nok ser BNP for 2022 ud til at blive større end forventet. Men »man ved aldrig, hvad der venter rundt om hjørnet«.

»Den største udfordring, som Danmark og danskerne står over for lige nu, det er inflation,« sagde finansministeren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

»Man ved aldrig, hvad der venter rundt om hjørnet,« som Wammen sagde. »Der kan komme overraskelser af den meget ubehagelige slags.«

Ja.
Som f.eks. endnu en SMV (Små-Mellemvellemstore-Virksomheder) - Gud ved, hvor meget, DE har spyttet i kassen?
Hvis jeg skal være ærlig, ville jeg måske foretrække en ren DI (Dansk Industri)-regering: De plejer da i det mindste at tone rent flag - og har en del at vide om, hvad de foretager sig...

Beklager, jer, der troede på SMV: I var godt nok for naive!

erik pedersen, Ulla Jessing, Steen K Petersen, Holger Nielsen og Thomas Jørgensen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Så længe det offentlige bruger midler internt til at løse de mangfoldige forsømmelser, bliver der ingen påvirkning af inflationen, bortset fra måske en positiv effekt.