Hvis man er kørt fast i problemer, kan det nogle gange virke at doble op. Sådan forsøger statsminister Mette Frederiksen (S) i hvert fald at håndtere den udbredte kritik af forestående velfærdsforringelser.
Landets borgmestre har længe advaret om de sociale konsekvenser af SVM-regeringens spareplaner. Som optakt til ugens Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg har flere bykonger været ude og indskærpe, at regeringens krav om, at kommunerne blandt andet skal til at skære i bureaukratiet og lukke jobcentrene, hurtigt vil forplante sig ned i almene serviceforringelser.
Men bekymringerne blev hurtigt overskygget af en endnu mere ildevarslende fortælling, da statsminister Mette Frederiksen indtog scenen på KL-topmødet torsdag og advarede om, at den danske velfærdsmodel står over for en langt dybere krise, end selv borgmestrene har turdet sige åbent.
Bemærkning til - "Flere i regeringstoppen har efterhånden erkendt, at proteststormen mod afskaffelsen af store bededag har været forstærket af en manglende problemforståelse blandt vælgerne. Analysen er, at alt for mange slet ikke forstod behovet for at skulle skaffe ekstra penge i statskassen, og at indgrebet derfor kom til at virke alt for overrumplende."-
Kan det ikke vendes om til regeringens manglende problemforståelse, når de vil give skattelettelser og i sær til de mest velstillede, når der er et så stort behov for at skaffe ekstra penge i statskassen?
Intet nyt i fremgangsmåden: skræm dem først i et musehul og lad dem så vente lidt på Vormoder
Det er i høj grad en misforståelse at tro, at markedsvilkår - også dér, hvor det hører hjemme - indebærer noget med 'billigt'.
Det er lidt svært at indse, hvor denne idé om 'mangel på penge' skulle komme fra, eftersom penge er en afledt effekt af produktivitet.
Man er bange for at komme til at mangle folk, men man vælger alligevel en metode, som er langt mere ressourcekrævende end den gamle velstandsmodel: bare at få tingene gjort, gjort tilfredsstillende og gjort i tide. efter behov.
Det, vores samfund lider under, er alle forsøgene på at begrænse velfærden. De har været dyre.
Før Mette Frederiksen og Socialdemokratiet gik i regering med Venstre og Moderaterne, hvis hovedpolitik er privatisering af de offentlige serviceydelse som en topprioritet som led i kampen om afvikling af velfærdsstaten, var udfordringerne ikke større end der blev lovet 1.000 flere sygeplejesker, flere pædagoger, flere SOSU medarbejdere.
Nu er det så pludselig, som skudt ud af den blå luft, blevet en kæmpe udfordring, som Mette med et kun ser en løsning på gennem de føromtalte privatiseringer af de offentlige serviceydelser. Argumentet er mangel på arbejdskraft. Men kommer der flere hænder gennem privatisering? Er privatisering en trylleformel?
Gennem privatisering bliver det først og fremmest dyrere for Danmarks borgere. Privat har først og fremmest som mål at give det størst mulige afkast til ejerne. Service kommer i anden række. Privat betyder også du kan få en mere luksuriøs ydelse, hvis du har råd til at betale. Og her kommer så kernen ind i billedet. For privat betyder forskellig ydelse alt efter pengepung. Der er en hvis mængde personale til rådighed, som alle deles om i dag. Men nu kan du købe dig til ekstra hænder og blive boret på WC, få massage, pedicure og meget andet. Tre i gang hos dig 24/7. Med de tre 24/7 må så undværes et andet sted. Det bliver naturligvis hos dem, som kun lige har råd til det basale. Bleskift en gang i døgnet. Det tager kun 10 minutter og så er personalet allerede tilbage i bilen på vej til den næste 24/7.
Med andre ord. I det nye privatiserede serviceydelser for du det du har råd til. For de få vil det betyde mere eller meget mere. For de mange vil det betyde mindre eller meget mindre.
Men så er personale problemet da løst.
-
Private børnehave med omsorg for børnene, hvor børn får de bedste udviklingsmuligheder. Du kan tilkøbe en hente/bringe ordning. Børnehave mad.
Private skoler med de dygtigste lærere. Små klasser. Kreative fag. Skole mad.
Private hospitaler med de bedste læger og sygeplejesker med god forplejning og god tid.
Private hjemmepleje og hjemmepleje, hvor kun din økonomi sætter grænser for ydelserne. Du kan jo ansætte dit eget personale.
Og resten af befolkningen, ikke mindst det C hold som er ved at blive dannet? Thjaaa. De må jo klare sig så godt de kan. Det er jo et privat anlæggende.
Håber ikke det ender sådan Jesper Johannsen.
Det er heldigvis andre muligheder - men det kræver en anden samsætning af Folketinget - en omfordeling så alle får LIGE MULIGHEDER og ikke bare som en borgelig talemåde.
Det virker mere end uhyggeligt at MF nu mener - "At kommunerne skal frisættes til en større forskellighed, reelt også mellem fattige og rige." -
Fremtiden ser sort ud for en stor del af den danske befolkning.
Det er korrekt at problemerne griber ind i hinanden.
Det er tåbeligt at kommunerne skal konkurrere indbyrdes.
Det er lige så tåbeligt som at give skattelettelser i toppen af samfundet og så lade "danskerne" betale den ønskede militære oprustning med fridag og frygt.
Hvis man tænker på, at at der her i landet findes en udviklings- og forenklings>Styrelse under skatteministeriet, med 1700 ansatte, 80 chefer og kontorer på 4 forskellige lokaliteter hen over landet, som skal varetage it-systemer for samme ministerium, så kan det være rævesvært at forstå at kommunerne ikke er råd til at gamle fru Olsen kan få gjort rent i sit hjem.
Hvis man tænker for meget over det, får man hovedpine.
Naturen og hele verden står i brand. Og hvad bliver det så politisk brugt til? Et kapitalistisk ideologisk korstog mod velfærdsstaten. Så er der da udvist handlekraft.
En aggressiv, men psykotisk krise-retorik fra regering, så man hurtigt glemmer mink og FE sagen, Samsam sagen, at rekruteringsproblem er lige med bedre løn, at omsorg er ikke en konkurance sag - alt imens de afvikler velfærdstaten.
Dorte Sørensen, det håber jeg heller ikke. Men det her er en flertalsregering. Og så længe Socialdemokratiet vil stå model til det her, så kan de gøre nøjagtig hvad de vil. Og den politik de gennemfører vil være varig. Det er kun et spørgsmål om, hvor slemt det bliver. Men det kan du få et fingerpeg om ved at rette blikket mod Tyskland, hvor A, B og C holds samfundet for længst er gennemført. Et Tyskland som er kontrolleret økonomisk og politisk af eliten til deres fordel. C holdet må her knokle for at overleve og vil aldrig nogensinde få økonomisk råd til noget som helst. Heller ikke i alderdommen, hvor de må leve en overlevelsestilværelse. I Tyskland er det for længst blevet normalt at der er enorm stor forskel på folk. A holdet dirigere, som ejer de hele verden. C holdet stor ret og regnes ikke for noget og så er de i øvrigt selv skyld i det. A holdet lever i deres helt egen verden. Her lukkes nødig nogen ind. Et lukket netværk, som søger for at lede alle goder hen til sig selv eller ligestillede i netværket.
I takt med at velfærdssamfundet har sørget for, at fællesskabssocialdemokrater fik uddannelse, sundhed og velstand, har vi udviklet et egokrati uden solidaritet, medmenneskelighed og anstændighed, hvor velfærdsstaten systematisk nedbrydes og efterlader os i en situation, der minder ubehagelig meget om den, hvoraf fællesskabssocialdemokratiet i sin tid udsprang. Det er sørgeligt ubegavet, at ulighed og grådighed igen skal være Danmarks skæbne.
Mette Frederiksen eller General Napoleon.
Nu har hun overtaget gården, og blevet præcis som den tidligere gårdejer.
Det er til grin, det er så til grin!
De seneste 20 år er der blevet kanaliseret flere og flere værdier og goder fra bunden og mitten af samfundet op i toppen.
En af de største trusler mod det amerikanske samfund er, at de få bliver bare rigere og rigere samtidig med flere og flere rucher ud af middelklassen ned mod bunden. Det gør sig i øvrigt også gældende i Tyskland. Da Trump blev valgt som præsident blev 100 millioner amerikanere hjemme på sofaen. Hvilket bare gør ondt være og giver eliten endnu flere muligheder for at dirigere landet til deres fordel. En ond spiral er sat i gang.
10% af de rigets udleder 50% af alle klima- og miljøskadelige stoffer. Elitens løsning på det problem er at afskære flere og flere af de 90% fra forbrug ved at fjerne deres økonomisk værdier. Så kan eliten fortsætte festen og de opsatte klimamål nås.
De sidste årtier har været en lang ørkenvandring af regeringer, der ikke har varetaget mine interesser og den politik, som jeg har ønsket. Det ser ud til at fortsætte. Venstrefløjen er for ineffektiv, og S opfører sig som klasseforæddere.
Hvordan påvirker skattelettelser og våbenindkøb inflationen?
Jeg tror Mette Frederiksen har indset, at uden chok-det-ene-chok-det-andet vil journalister og borgere igen spørge hvad laver i tre partier i regering sammen?
Hvad laver venstre i en s-ledet regering, og hvorfor har s v med på slæb. Det er essentielle spørgsmål for en regering. Og v kan stadigvæk ikke svare for sig.
Hun taler i den grad frygten og bekymringerne op .
Sådan genkender man en diktator in spe.
En ganske tankevækkende analyse af Lars Trier Mogensen. Pointen er altså at der godt ifølge Mette Frederiksen må være forskel på servicen fra kommune til kommune, ikke just en ny tanke, men måske for socialdemokratiet at sige det så åbent. Men stadig vil det jo være sådan at lovgivningens kriterier for de forskellige ydelser vil være styrende, håber jeg. Dvs. Borgerne vil stadig have rettigheder i henhold til lovgivningen, men vi får se, for det er jo her det spændende kommer ind.