Nyhed
Læsetid: 2 min.

Ministre på samråd: Vi når målene for reduktion af kvælstof

To af regeringens ministre måtte svare for sig på et samråd onsdag, som handlede om den fortsatte massive udledning af kvælstof fra landbruget
Både landbrugsminister Jacob Jensen (V) og miljøminister Magnus Heunicke (S) forsikrede på et samråd onsdag, at reduktionsmålene for kvælstofudledning vil blive nået.

Både landbrugsminister Jacob Jensen (V) og miljøminister Magnus Heunicke (S) forsikrede på et samråd onsdag, at reduktionsmålene for kvælstofudledning vil blive nået.

Terkel Broe Christensen

Indland
16. marts 2023

»Vi skal levere på de politiske mål, vi har aftalt … jeg ryster ikke på hånden.«

Sådan lød det forsikrende fra landbrugsminister Jacob Jensen (V), da han onsdag var i samråd i Folketingets miljøudvalg sammen med miljøminister Magnus Heunicke (S). Ministrene var kaldt i samråd af SF efter Informations artikel for nylig om manglende fremskridt i indsatsen for at reducere kvælstofudvaskningen fra landbruget.

SF’s Carl Valentin kaldte det under samrådet »trist«, at store dele af havmiljøet i dag beskrives som ’ørkner under vand’, og han har svært ved at se, hvordan regeringen kan undgå, at Danmark bliver trukket for EU-domstolen, fordi vi ikke når at leve op til kravet i EU’s vandrammedirektiv om at sikre ’god økologisk tilstand’ i alle vore kystfarvande i 2027. Valentin refererede de faglige eksperter for, at der ikke er sket nogen nævneværdig reduktion i udledninger de seneste tre år. Faktisk er der ikke sket nogen reduktion de seneste ti år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Michael Edinger

Hr. Landbrugsforsvarsminister : fem områder ud af 109 ....
Enhver med en hukommelse udover en guldfisks kan se tilbage på årtiers nøl , løgn , bortforklaringer , lobby produceret skamløs misinformation, utallige pinagtige regerings hjørnespark til fornyede "undersøgelser" og i b orgerlige regerings perioder : total ignorering af kvælstof - hav udledningen især fra Venstres side , og vores nuværende Landbrugsforsvarsminister ´s " bløde" udtalelser (V) er ingen undtagelse. Han er førstog fremmest Venstre´s og LANDBRUGETS mand .
Mit svar er BULLSHIT! - selv om det nok primært er PIGSHIT der udledes mest . Er der nogen der seriøst tror det lykkes "denne gang" ?