Nye Borgerlige risikerer at ende som en parentes i den politiske danmarkshistorie

Den yderste højrefløj har sprængt sig selv i stumper og stykker, efter det, der ligner Lars Boje Mathiesens ublu grådighed og forsøg på skattevægring, blev for meget for selv hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige
Den yderste højrefløj har sprængt sig selv i stumper og stykker, efter det, der ligner Lars Boje Mathiesens ublu grådighed og forsøg på skattevægring, blev for meget for selv hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
11. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Nye Borgerlige kan være færdigt som parti.

Efter partiets hovedbestyrelse sent torsdag aften valgte at ekskludere formand Lars Boje Mathiesen, er det meget svært at se nogen realistisk vej tilbage for det skrumpende højrefløjsparti, som nu har mistet halvdelen af sine folketingsmedlemmer siden valget i november.

Den indre opløsning er ikke blot en farce, men en fuldbåren tragedie. En personlig tragedie, der tilmed bliver udstillet i fuld offentlighed. Efter partistifter Pernille Vermund kort efter årsskiftet trak sig som formand, blev 47-årige Lars Boje Mathiesen valgt som afløser. Og siden da er det hele gået op i limningen.

Først forlod flere toneangivende kræfter Nye Borgerlige i protest mod valget af Lars Boje Mathiesen som ny formand, og da det unge folketingsmedlem Mikkel Bjørn Sørensen forlod partiet til fordel for Dansk Folkeparti, udtalte han profetisk: »Det er nogle gange sådan i moderne politik, at nogen sætter sig selv før en sag. Det er trist, når det sker,« med direkte henvisning til Lars Boje Mathiesens mere end selvcentrerede personlighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Man har jo kun den sjov man selv laver...

Mogens Holme, Gitte Loeyche og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Jonathan Frosten

Det begynder lidt at minde om Fremskridtpartiet, lige før de gik i opløsning. Var der nogle der sagde: “Gammel vin på nye flasker”.

erik jensen, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, Alvin Jensen, Ejvind Larsen og Danny Hedegaard anbefalede denne kommentar
Lars B. Jensen

RIP.

Jan S. Jensen

At Lars Boje Mathiesen falder pladask af formandsstolen, og at Pernille Vermund igen bliver formand, er vel det bedste der kunne ske for partiet NB. Og mange små borgerlige partier giver et borgerligt Danmark uden leder og uden tænder!

Susanne Kaspersen, Eva Schwanenflügel, Holger Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er værd at minde om, at Anker Jørgensens regeringer i 70erne gennemførte deres progressive forbedringer med hovedsageligt små højrefløjspartier.

Jan S. Jensen, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

@Gliese Hvilke forbedringer med hvilke partier?

Jørgen Tryggestad

Risikerer???

De fortjener ikke andet end at ende som en parentes - en latterlig, højrepopulistisk og snart totalt glemt parentes.

erik jensen, Jonathan Frosten og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Torben Kjær Andersen

Jo, ja,jow; spørgsmålet er så, om det er bedre at vide, hvor man har dem, eller risikere en overrumpling siden hen? “»Når den urene ånd er drevet ud af et menneske, flakker den om i øde egne og søger hvile, men uden at finde den. Så siger den: Jeg vil vende tilbage til mit hus, som jeg er drevet ud af. Og når den kommer, finder den det fejet og prydet. Så går den ud og tager syv andre ånder med, værre end den selv, og de kommer og flytter ind dér. Og det sidste bliver værre for det menneske end det første.« (Luk. 11, 24-26).

Poul Genefke-Thye

"ligner at...", "virker.,,,, til"

Skriv dog ordenlig dansk i stedet for at bruge børnehavesprog!