Grænsekontrol
Læsetid: 5 min.

»Uklædelig mørklægning«: Minister nægter at svare Folketinget om risiko for ulovligheder

Er de ansvarlige ministre blevet advaret om, at grænsekontrollen kan være ulovlig? Justitsminister Peter Hummelgaard afviser at svare Folketinget. Et demokratisk problem, mener ordførere
Justitsminister Peter Hummelgaard (S) nægter at udtale sig om risikoen for juridiske problemer ved den såkaldt midlertidige grænsekontrol.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) nægter at udtale sig om risikoen for juridiske problemer ved den såkaldt midlertidige grænsekontrol.

Sigrid Nygaard

Indland
31. marts 2023

Et demokratisk problem.

Retsordførerne for SF, De Radikale og Alternativet retter nu en hård kritik af justitsminister Peter Hummelgaard (S).

Det sker, fordi ministeren nægter at svare Folketinget på direkte spørgsmål om risikoen for juridiske problemer ved den såkaldt midlertidige grænsekontrol, som efterhånden har stået på i mere end syv år.

»Vi har brug for at kende den faglige og juridiske rådgivning for at kunne tage stilling til, om de politiske initiativer, man tager, er fornuftige. Men det er helt tydeligt, at man her har gjort en indsats for at dække over den,« siger De Radikales retsordfører, Zenia Stampe.

Samme oplevelse har SF’s retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt.

»Det er helt skævt, når det nu er Folketingets rolle at kontrollere regeringen, at man så undlader at give de oplysninger, der kan belyse sagen,« siger hun.

»Jeg ved ikke, hvad man kan gøre ved det, for vi kan ikke tvinge dem til at svare. Men det er godt nok et demokratisk problem.«

Alternativets retsordfører, Torsten Gejl, vil nu kalde justitsministeren i samråd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Meyling

Hele pointen er vel,at Peter Hummelgaard er ligeglad med om loven overholdes.
Det er der på ingen måde noget nyt i.

Erik Karlsen, Bjarne Andersen, Jens Lysdal, Gitte Loeyche, Rasmus Kristiansen, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen og Peter Blondin anbefalede denne kommentar
Peter Blondin

Har det ikke været sådan i mange sammenhænge, som årene nu er gået. Den største "syltekrukke" står mig bekendt inde på "Borgen"!

Bjarne Andersen, Rasmus Kristiansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Politik i dag handler jo først og fremmest om , hvordan man på alle mulige udspekulerede måder og med de "rette retorik" , kan omgås sandheden.

Gad egentlig vide , hvem der går med prisen som året mest sofistikerede løgnhals?

Bjarne Andersen, Rasmus Kristiansen, Peter Meyling, Lotte Jørgensen, Leif Høybye, Eva Schwanenflügel og Peter Mikkelsen anbefalede denne kommentar
Peter Meyling

@Arne Albatros Olsen
Ja,sådan en pris burde oprettes.

Jeanette Jensen

Gad vide hvad sønnen af en kuffertslæber, som han ynder at brande sig på, tænker? Er det mon kuffertslæber logik ?