FRA VORES EGEN VERDEN
Læsetid: 2 min.

Generalforsamling på Information: Vi præger dagsordenen, men 2022 var en lille smule hårdt

2022 var et specielt år, hvor Information prægede den fælles dagsorden og rykkede frem på app, oplæste artikler og arrangementer, men også et år, der var en lille smule hårdt, fortalte avisens ledelse på tirsdagens generalforsamling
2022 var et specielt år, hvor Information prægede den fælles dagsorden og rykkede frem på app, oplæste artikler og arrangementer, men også et år, der var en lille smule hårdt, fortalte avisens ledelse på tirsdagens generalforsamling

Sigrid Nygaard

Indland
24. maj 2023

»Vi er vant til en omvendt proportionalitet,« forklarede chefredaktør Rune Lykkeberg i sin beretning til årets generalforsamling på Dagbladet Information: »Når omverdenen bliver for svær at ignorere, bliver Information for svær at undvære.«

Det gælder stadig. Men Information blev, såvel som alle andre, ramt af voldsomt stigende udgifter, især i fjerde kvartal, hvor avisen blev ramt af en række eksterne faktorer. Regnskabsåret endte med et underskud på den almindelige drift på cirka en million kroner, et underskud på otte millioner kroner på investeringer og alt i alt med et underskud på cirka syv millioner kroner.

Det har dog ikke forhindret avisen i at lave journalistik på højeste niveau, hvoraf Rune Lykkeberg fremhævede flere projekter. Dels artikelserien om krænkelser på TV 2, der blev nomineret til en Cavlingpris, dels andre projekter, der i 2022 satte dagsordenen, samtidig med at avisen også vandt årets pressefoto.

»Der er den fordom, at avisen er en mur af tekst, men vi vinder altså fotopriser,« sagde Rune Lykkeberg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Høgh

Forbliv nu dem vi ønsker jer at være.

Carsten Munk, Viggo Okholm, Svend Erik Sokkelund og Kjell Væring anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Mere populært end nogensinde, Information.

Svend Jespersen

Jeg bed mærke i denne del af artiklen: " Information har altid lavet mange arrangementer, men det har altid fundet sted i København og dermed primært for de af avisens læsere, der bor i ..." To grammatiske fejl, efter min mening, i en ganske kort sekvens.

Mangler der korrekturlæsning her, eller ...?

Underskuddene vil forhåbentligt ikke stoppe Information.