Nyhed
Læsetid: 7 min.

Ny rapport afdækker uønskede berøringer og overgreb i nattelivet: »Vi har et problem«

Vi skal ikke acceptere grænseoverskridende adfærd i nattelivet, lyder et opråb fra en række aktører, som står bag ny rapport om krænkelser på den københavnske bar- og klubscene
»Det er grænseløst og hæmningsløst, og vi har en kultur, som er meget præget af alkohol, hvor personer bliver til fare for sig selv og andre,« oplever 26-årige Katinka Grøn, der har besvaret undersøgelsen.

»Det er grænseløst og hæmningsløst, og vi har en kultur, som er meget præget af alkohol, hvor personer bliver til fare for sig selv og andre,« oplever 26-årige Katinka Grøn, der har besvaret undersøgelsen.

Sigrid Nygaard

Indland
7. juni 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det kan være utrygt at færdes i nattelivet for unge mennesker, og mange har oplevelser med seksuelle krænkelser og grænseoverskridende adfærd, når de går i byen.

Sådan lyder det i en ny rapport om nattelivet i København, som er udarbejdet på initiativ af Sex & Samfund, Københavns Frie Promotere og Copenhagen Pride.

Rapporten bør føre til en offentlig samtale om de krænkelser, der finder sted på barerne og natklubberne, lyder det fra organisationerne. En af dem er Københavns Frie Promotere, som arbejder for et tryggere natteliv. Forperson Kir S. Thomsen fremhæver, at nattelivet er et frirum og ofte er forbundet med flydende grænser.

»Men det er ikke det samme som at være udsat for et overgreb eller grænseoverskridende adfærd og uønsket seksuel opmærksomhed. Det må og skal vi ikke acceptere,« siger Kir S. Thomsen, som bruger pronominerne de/dem.

De mener, at #MeToo-bevægelsens fokus på grænseoverskridende adfærd på især arbejdspladser har hjulpet med at skabe et rum for, at der også kan komme en kulturændring i nattelivet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Hüttel

Den måde som I unge udlægger fest. så læs dette!:

https://denstoredanske.lex.dk/fest
https://denstoredanske.lex.dk/MeToo

Alle har et motiv for at møde op.
Seriekrænkere hører ingen steder hjemme.
Så foto eller video, politi og find den tid der skal til, at udrydde de dæmoner i jeres kultur. Piger hold sammen og kræv af mændene at de ikke må hade jer uden at det får konsekvenser.

Elisabeth Tryde og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
William Kern

For blot en generation siden var det ikke let at få tildelt en bevilling til udskænkning af alkohol. Et af kravene var ren straffeattest, et andet var, at der var ansat uddannet personale , såsom personer med Tjener uddannelse.. Der var også i hver kommune et alkoholnævn der administrerede bevillingerne og sikrede, at der kun var det antal bevillinger kommunalbestyrelsen havde besluttet. Hvis der forekom slagsmål, for hypig fuldskab eller sammenstød med politiet, blev alkoholbevillingen inddraget.

Det var det "gammeldags" Danmark, hvor der var forståelse for, at regler kan sikre tryghed og orden. Hvis der i dette -nu forældede - samfund blev solgt kokain, hældt drugs i gæsters drinks eller skete voldtægt på toilettet, ville alkoholbevillingen blive inddraget.

I nutidens fest- og alkoholkultur er billedet anderledes. Holdningen synes at være, at drukkenskab er sundt og naturligt og hvis der handles hårde stoffer, kastes op, voldtages eller nogen mister hørelsen i diskoteksstøjen, er det folks helt eget ansvar, og vi kan jo ikke have et formyndersamfund hvor politikere eller politi blander sig i den slags private forhold.

Stakkels unge generationer.

John S. Hansen, Anne-Marie Esmann, Nova Lone Jespersen, Mogens Holme, Lise Lotte Rahbek, Elisabeth Tryde, Kim Morten Nissen, Per Kortegaard, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, erik pedersen, Torben Kjær Andersen og Anders Hüttel anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Esmann

Jeg var også ung en gang og gik i byen. Det kaldte vi det. Vi gik ikke til "fest" når vi gik i byen. Men vi holdt naturligvis fester privat. Ked af at sige det. Men jeg har ikke oplevet noget af det der bliver fortalt. Ting skete kun med min accept og jeg har aldrig forsøgt at tiltvinge mig sex hos mænd. Jeg var nok heller ikke en der drak så meget at jeg ikke kunne huske noget dagen efter. Ergo med dagens målestok nok møj kedelig. Det var som skrevet - steder mistede alkoholbevilling hvis bølgerne var for høje. Vi foretrak ved sådanne lejligheder. Jeg tog altid en taxa hjem eller sammen med en veninde. Jeg mødte min nuværende mand i byen og vi har holdt sammen i 25 år til næste år. Ved ikke om den slags ville være utænkeligt nu om dage. Og vi var heller stang beruset. Faktisk rører min mand ikke alkohol.

John S. Hansen, Carsten Bjerre, Jørgen Steen Jørgensen, Henrik Svejstrup, Kim Morten Nissen, Eva Schwanenflügel, Viggo Okholm og erik pedersen anbefalede denne kommentar