Krise i krise
Læsetid: 9 min.

Regeringens krisefortælling smuldrer

Regeringen har justeret sin krisefortælling. Nu har den især fokus på manglende hænder i det offentlige, men det er arbejdsudbudsreformer ikke løsningen på, lyder det fra økonomer
Dansk økonomi står stærkt, siger finansminister Nicolai Wammen (S), »også stærkere, end vi havde ventet«, men »vi får også brug for flere hænder«, siger han.

Dansk økonomi står stærkt, siger finansminister Nicolai Wammen (S), »også stærkere, end vi havde ventet«, men »vi får også brug for flere hænder«, siger han.

Jens Dresling

Indland
3. juni 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Kriser har været en central del af den politiske fortælling, siden SVM-regeringen blev dannet. Ja, de har ligefrem været beskrevet som flertalsregeringens berettigelse.

Regeringen skulle være bred, slog statsminister Mette Frederiksen (S) fast efter valget sidste sommer, for at »få os trygt gennem usikre tider«.

Siden har kriseretorikken været gentaget ved talrige lejligheder.

I januar, da regeringen præsenterede sit omstridte lovforslag om at afskaffe store bededag, lød Mette Frederiksens forklaring i folketingssalen, at uden nye reformer »går regnestykket ganske enkelt ikke op«. Hun har igen og igen talt om »sorte skyer over dansk økonomi«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Meget fint krise fortællingen smuldre. Men i "moderne" liberal anti velfærdsstat politik skaber det så bare andre kriser, så ødelæggelserne kan fortsætter med fuld fart. Politik drejer sig ikke længere om landet borgers ve og vel, men private penges ve og vel. Krisefortælingen om mangel på arbejdskraft kan nu nå helt nye højder i den liberale krisefortælling. Da det nu går fantastisk godt for landet virksomherer og indtjening er der nu endnu mere behov for at skabe et større arbejdskraftudbud ved at afskaffe de tidlig tilbagetrækningsordninger for dem der ikke har råd til en tidlig selvpension. Nu kan det foralvor retfærdiggøres at sende nedslidte tilbage til arbejdskraftudbudet.

Smart "moderne" new speak - Her er der intet, som er så dårligt, at det ikke kan bruges til noget "godt".

Og de unge politikere har lært at fremligge alverden med argumeneter, som altid passer til situationen. Uanset hvad.

Rasmus Kristiansen, erik jensen, Carsten Sperling, Kim Morten Nissen, Torben Arendal, Eva Schwanenflügel, Marianne Jespersen, Mathias Petersen, Alvin Jensen, Peter Hansen, Elisabeth Tryde, Susanne Kaspersen, Inger Pedersen, anne bach, Ole Olesen, Ervin Lazar, Kim Houmøller, Mogens Holme, Arne Albatros Olsen, Jeanette Jensen og Rune Stilling anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

Kravet om nye (u)nyttige reformer - Danmark igennem usikre tider - er ikke ny, det som skete med Store Bededag, kan sammenlignes med Lars Løkke Rasmussens "et stærkere Danmark" fra 2016, mange af disse blev heldigvis aldrig til noget, ej skal glemmes Thorning-Schmidts og Vestagers reformiver i 2012, man kunne dog havde ønsket sig, at regeringen

Maleriet om den brændende økonomiske platform er kort sagt mest af alt politisk retorik, dette sagt uden at der skal gå Knud Heinesen i den, er sætningen "afgrundens rand" fra 1979 interessant i et historisk perspektiv, i dag bruges "fortællingen" til at male det billede, at den eneste måde at fremtidssikre Danmark på, er ikke at neddrosle reformiveren, næ nej, ifølge regeringen skal de nye "uventede" - læs kasseeftersynets realiteter - robuste og stærke forudsætninger bruges til at fremtidssikre Danmark, eller som regeringen siger, de har ingen intentioner om at droppe deres reformambitioner.

Det er svært andet at sige end den 28. februar 2023 var en magtfuldkommenhedens dag symbolsk for de dystre farver som ikke består i virkeligheden.

Hele selve regeringsgrundlaget kan i økonomisk teori og med vægt på nobelprisen i økonomi fra 2021 omhandlende hvorledes man anvender naturlige eksperimenter til at etablere årsagssammenhænge frem for blot empiri og ligevægtsmodeller beskrives med den lidt belyste ødipus-fælde. Ødipus-fælden - hvis man sammenholder den med Dana Carneys studier om politikere og magtberuselse fra start 10erne - indebærer, at Regeringen risikerer at bryde psykologisk sammen i en enorm depression, hvis de indrømmer overfor sig selv hvad de har været med til at gøre. Det er derfor de bliver ved med at tale i øst og vest og klamrer sig til sætningen, I må jo kunne forstå at vores reformambitioner handler om at fremtidssikre Danmark - og det er derfor, at elastikken bliver ved med at blive holdt i stram snor, for den empiriske model og evidensen bag, selve krisefortællingen, har fra dag 1 været mere politiske ønsker og hang til reformer end de økonomiske virkeligheder.

De økonomiske virkeligheder ramte allerede i slutningen af 2022, da man overraskende nedskrev udlandgælden med 115 milliarder, så den nu er nede på at udgøre 12 pct. af BNP. Tager man højde for dette samt det kasseeftersyn som blev foretaget efter afskaffelsen af Store Bededag, så ikke bare smuldrer fortællingen, det er at tage tykt pis på befolkningen. Nå ja, økonomisk set kan man også fra under gulvtæppet finde det faktum, at Danmarks udlands-formue ligger på godt 2.100 milliarder kroner svarende til 77,5 procent af BNP.

At krisefortællingen smuldrer, er en lidt fesen overskrift, krisfortællingen har meget lidt gang på jorden.

Rasmus Kristiansen, Marianne Jespersen, Torben Arendal, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen, Peter Hansen, Elisabeth Tryde, Steen K Petersen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Rune Stilling

Det er så hjernedødt at høre på. Klassisk Socialdemokratisk kommunikation: Jeg ved godt, at du godt ved, at det vi gør er dumt og ikke giver nogen mening, men vi gør det alligevel og lader som om.

Når politikerne afskaffer Store Bededag lægger de endnu en pind til kisten, og gør det endnu mindre attraktivt at arbejde i velfærdsfag, hvor du ikke selv bestemmer over din arbejdstid.

Der er selvfølgelig ikke særlig mange, der har lyst til at have Socialdemokrater, og de andre paphoveder som chefer, der gennemfører den ene tåbelige og skydende sig selv i foden "reform" efter den anden.

Andet eksempel - I de. seneste år har Socialdemokraterne snakket op ad stolpe og ned af vægge om, at nu skulle erhvervsuddannelserne også prioriteres. Og hvad gør de så, når de endelige tager sig sammen til at gøre noget? De fucker universiterne op præcis, som de gjorde med folkeskolen, og det alene for at skaffe sølle 1 1/2 millard, som bliver frigivet i 2028/2029! De kunne betale den 1 1/2 millard ved kasse 1, kontant, uden at det ville have nogen som helst økonomiske konsekvenser. Og hvis de synes de mangler håndværkere til nogle forbedringer kan de jo stoppe det ødelæggende Lynetteholmsprojekt og kanalisere arbejdskraften over et sted, hvor den gør noget godt for nogen.

Rasmus Kristiansen, Marianne Jespersen, Carsten Sperling, Anders Reinholdt, Torben Arendal, Eva Schwanenflügel, Mathias Petersen, Alvin Jensen, Elisabeth Tryde, Ole Olesen, Nova Lone Jespersen, Steen K Petersen, Ervin Lazar og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Jeanette Jensen

Hvis man virkelig ville reformere og fremtidssikre Danmark, tog man fat i kraftig omfordeling og progressive beskatning, og og brugte markedsmekanismen til gavn for jobs i den offentlige sektor fremfor barista jobs i private servicefag. Det ville i øvrigt øge produktiviten i DK jvf. Pikketty.
Men det vil ikke ske og sådan er der jo så meget

erik jensen, Marianne Jespersen, Carsten Sperling, Anders Reinholdt, Torben Arendal, fin egenfeldt, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Mathias Petersen, Alvin Jensen, Peter Hansen, Rasmus Kristiansen, Torben K L Jensen, Elisabeth Tryde, Rolf Andersen, Ole Olesen, Nova Lone Jespersen, Steen K Petersen, Kim Houmøller, Lise Lotte Rahbek, Mogens Holme, Poul Søren Kjærsgaard, Steffen Gliese og Rune Stilling anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

"Arbejdsudbud" og manglende "hænder"...
Herlige omskrivninger,
som egentlig betyder "antallet af mennesker som arbejdsgivere kan vælge imellem" og "mennesker som udbyder deres arbejdskraft og levetid for at få råd til at leve, men deres hoveder skal helst ligge hjemme, da det er hænderne, der er brug for"

Ih hvor får mennesker bare lyst til at tilbringe resten af deres levetid som "arbejdsudbud" og "hænder"

Rune Stilling, Flemming Berger, erik jensen, Marianne Jespersen, Anders Reinholdt, Torben Arendal, Eva Schwanenflügel, Niels Gregersen, Mathias Petersen, Alvin Jensen, Peter Hansen, Rasmus Kristiansen, Torben K L Jensen, Elisabeth Tryde, Ebbe Overbye, Sven Elming, Inger Pedersen, Rolf Andersen, Ole Olesen, Nova Lone Jespersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Øjensynligt er det ikke kun geskæftige virksomheder, der forsøger at score kassen i krisetiden. Det gælder også regeringen, der kommer med en omfortælling for at kunne gennemføre tiltag til øgede indtægter.
Det er en speciel verden vi lever i. Psykopatien lever i bedste velgående derved, at man uden omtanke for den anden eller de andre forsøger at mele egen kage.
Energisektoren misbrugte Covid-19 og Ukrainekonflikten til at trække penge ud af de mindst bemidlede. Novo Nordisk anvender menneskers krise til at trække penge ud af samfundet. Bankerne bruger menneskers private følelsesmæssige habitus til at presse penge ud af de mindst bemidlede. Det ser således ud til, at Danske Bank, Jyske Bank med flere har uretmæssigt taget midler fra de fattige og foræret til kuponklipperne, men samtidig øger det overskuddet, der resulterer i en 20-krone ud af hver 100-krone til statskassen.
Samfundsopbygningen sammen med det såkaldte demokrati tyder på politikernes og vel egentlig regeringens inhabilitet, når ovenstående kan være tilfældet.
Når priserne i detailhandlen er for store, så giver det også ekstra penge i statskassen, hvilket vel egentlig er begrundelsen for ikke at gøre noget ved det.
Hvem betaler vanskeligt disse uregelmæssigheder? Det gør alenemoderen Pia henne i nr. 37. Hun har ikke penge til at kunne leve et ordentligt liv, og børnene bliver begrænset i udviklingen, da de skal holdes hjemme.
Vi taler om, at Danmark er et rigt samfund. Ja, på materielle goder i gennemsnit, men når vi ikke er i stad til at tage vare på børnene på ordentlig vis, så er det et fattigt samfund.
Når man øger antallet af arbejdstimer og arbejdsdage, så belaster det måske især børnene, der bliver overladt endnu mere til sig selv uden forældrenes kvalitetstilstedeværelse.
Vi ser nogle af problemerne i forbindelse med læseprøver, hvor det viser sig, at det er børnene, der er tabere i vort "effektive" og "rige" samfund.
Hvorfor ikke lade den gode situation økonomisk og materielt komme livet til gode og ikke pengepugerne.
Lad børnene blive oplært og undervist i det gode liv, der er meget lidt afhængig af materielle goder. Det gode liv er derimod afhængig af den enkeltes forståelse af eget liv og livet sammen med andre på en god måde.
Det er ikke et godt liv at gå til læge og blive fejldiagnosticeret på grund af dårlig uddannelse og mangel på penge. Det var vist Lars Løkke Rasmussen, der centraliserede sygehusvæsenet på en måde, så ingen rigtig kan styre det. Desuden er det resultatet af centraliseringen af skattesystemet, hvor det nu centralt skal bestemmes, hvor mange penge regioner og kommuner må anvende på fast beskrevne områder. Putin ville ikke have kunnet gøre det bedre. Og det er Venstres decentraliseringspolitik. Nu sidder Lars igen og er med til at bestemme.
Skulle vi ikke se at få genindført decentralisering af ressourcerne og omdanne banker og forretninger til selvejende institutioner, hvor lokale bestemmer over eget live og levned?

Rune Stilling, Rasmus Kristiansen, erik jensen, Carsten Sperling, fin egenfeldt, Eva Schwanenflügel, Mathias Petersen, Alvin Jensen, Elisabeth Tryde, Ebbe Overbye, Ole Olesen og Nova Lone Jespersen anbefalede denne kommentar
Jacob Schmidt

Hvis man mangler "hænder", så kunne man jo da (det med fransk og alt shot) for helvede lade være med at sende folk ud af landet, som gerne vil bidrage til "forretningen" Danmark. Det forekommer mig så tåbelige og (hvad er det nu det hedder?) kontraproduktivt at fastholde nogle regler på udlændingeområdet, der kun har haft det formål at sige: se hvor vi strammer!

Marianne Jespersen, Carsten Sperling, Anders Reinholdt, fin egenfeldt, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Alvin Jensen, Elisabeth Tryde, Ebbe Overbye og Jens Jørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Jacob Schmidt

Hvis man mangler "hænder", så kunne man jo da (det med fransk og alt shot) for helvede lade være med at sende folk ud af landet, som gerne vil bidrage til "forretningen" Danmark. Det forekommer mig så tåbelige og (hvad er det nu det hedder?) kontraproduktivt at fastholde nogle regler på udlændingeområdet, der kun har har det formål at sige: Se hvor vi strammer!

Peter Meyling

Vores nuværende politikere er groet fast i deres måde at tænke på.
De er simpelthen ikke i stand til at udvikle nogen som helst form for nytænkning, de kører i den samme rille år efter år.
Det er et totalteater som kun har det ene formål, at fremme deres egen personlige karrier.
Landets udvikling rager dem en høstblomst.
At vi overhovedet har fået den regering vi har nu,må skyldes en helt ufattelig dumhed i vælgerkorpset.,

Flemming Berger, Carsten Sperling, Torben Arendal, Niels Gregersen, Alvin Jensen, Elisabeth Tryde, Ebbe Overbye, Rolf Andersen, Ole Olesen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Peter Meyling skriver: "At vi overhovedet har fået den regering vi har nu,må skyldes en helt ufattelig dumhed i vælgerkorpset".
Njah... jeg stemte ikke på midten, men det var, hvad jeg/vi fik. Desværre. Noget tilsvarende er der sikkert mange andre, der har oplevet.

Rune Stilling, Rasmus Kristiansen, erik jensen, Marianne Jespersen, Carsten Sperling, Anders Reinholdt, Torben Arendal, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Niels Gregersen, Mathias Petersen, Kim Houmøller, Alvin Jensen, Elisabeth Tryde, Ebbe Overbye og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

Tjaa,,, og i Tyrkiet har befolkningen lige valgt Erdogan.

I Ungarn har befolkningen valgt Orban. I Kina har befolkningen valgt Xi. Og i USA er det nok Trump, befolkningen vælger næste gang .... demokrati ?

Carsten Sperling, Niels Gregersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Bred regering, MANGE penge til militæret, amerikanske præsidenter etc. giver god mening når man vil arbejde i NATO. Resten er ret underordnet :-p

Rasmus Kristiansen, erik jensen, Kim Houmøller og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

...Og i Tyskland har AFD, det stærkt højreorienterede Alternative Für Deutchland, netop fået en stemmeandel, som er tæt på SPD, det tyske Socialdemokrati.

Så krisefortællingen er på ingen måder slut. Bare skubbet lidt frem. For når udfordingerne for alvor kommer til os med klimakrise, verdensordenkrise, flygtninge- og migrationskrise, krigs- og forsvarskriser m.v., så går Danmark/EU/Europa stærkt mod højre i frustration og søgen efter syndebukke.

At der lige nu er en Socialdemokratisk fortælling, eller det der ligner, er jeg bange for kun er en overgang - Fremtiden politiske kurs er sat mod højre.

Når Socialdemokratiet udslettes efter det næste valg efter at have sat velfærdsstaten til tælling og der hersker HARTZ tilstande i Danmark for de 25% på bunden af samfundet, så må det frygtes vi også i Danmark går en højreorienteret fremtid i møde herhjemme. Socialdemokraternes vælgere stemmer så Danmarksdemokrater eller bliver hjemme i sofaen. Efter HARTZ reformerne i Tyskland i starten af 00'erne faldt valgdeltagelsen fra ca. 88% til 75% i Tyskland. Det banede vejen til 16 år med Merkel og CDU/CSU.

Rune Stilling, Marianne Jespersen, Alvin Jensen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Anders Hüttel

Jeg har fundet at ChatGPT er liberal før det er Bæredygtig og sådan tænker også de fleste folkevalgte:

Jeg besøgte ChatGPT og spurgte således: "Why is it necessary to work less compared to the UN's 17 Global Goals for a sustainable future?

ChatGPT
Working less is not necessarily in conflict with the UN's 17 Sustainable Development Goals (SDGs) for a sustainable future. In fact, a shift towards shorter working hours can support several of these goals in different ways. Let's explore some of the connections between working less and the SDGs:

Goal 3: Good Health and Well-being: Working long hours can have detrimental effects on physical and mental health. By promoting work-life balance and shorter working hours, individuals can prioritize their well-being, leading to better health outcomes.

Goal 8: Decent Work and Economic Growth: The SDGs emphasize the need for decent work for all. Reducing working hours can create opportunities for more people to participate in the labor force, as it can help address unemployment and underemployment. It also encourages productivity gains and innovation.

Goal 10: Reduced Inequalities: Long working hours can exacerbate income inequalities, as those in more demanding jobs often have less time for personal development or family responsibilities. By advocating for shorter working hours and flexible work arrangements, we can promote more equitable distribution of work and allow individuals to balance their professional and personal lives.

Goal 11: Sustainable Cities and Communities: Long commutes to work contribute to traffic congestion, pollution, and energy consumption. Reducing working hours can help alleviate these issues by promoting remote work, flexible schedules, and reducing the need for daily commuting.

Goal 12: Responsible Consumption and Production: Overworking and consumerism often go hand in hand. By encouraging shorter working hours, we can promote a shift towards a more sustainable lifestyle, reducing overconsumption and its associated environmental impacts.

Goal 13: Climate Action: Sustainable work practices, such as remote work and reduced commuting, can contribute to lowering carbon emissions and mitigating climate change.

While working less alone cannot address all the complex challenges outlined in the SDGs, it can be a part of a broader strategy for achieving sustainability. It is important to strike a balance between productivity, economic growth, personal well-being, and environmental considerations to create a sustainable future.

Jeg lagde mig 20 minutter på græsset i kinesiske underbukser i min have midt på Ærø og lyttede primært til traktorer med marksprøjter og 5 min med motorcykel efter motorcykel. Om 12 dage kommer den kongelige ballet og vil få os ældre til at græde af ulykke og bristede drømme.

Jeg genbesøgte de 17 bæredygtigheds mål i morges i en lignende sammenhæng og fandt at en masse delmål, som skulle være løst inden 2020 slet ikke er i mål. Og dét mens ældre på danske plejehjem selv må skifte stomi-poser og først kommer op af sengen kl. 11.

Fx. Soya-protein fra den anden ende af kloden, fragtes af rederier der ikke vil betale co-2-afgift, til tvivlsomme dyre-farme som endnu ikke har en aftale om at betale co-2 afgift, når en regering som er på sommerferie og som netop har skubbet denne "hovedpine" foran sig i årevis ikke tager ansvar. Af frygt for at lastbiler og traktorer vil forsinke de 3. mio. biler i at køre derhen, hvor de nu mener, at de skal hen den dag. Fordi de mener at de har ret til at demonstrere med 10 tons i ryggen når de tager til demonstration.

Den norske miniserie ’Arkitekten’, rører også ved noget interessant som også er i samtiden.

KARSTEN R.S. IFVERSEN politiken:
Den tager fat i den stigende ulighed i verdens storbyer med en storartet præmis:

I en nær fremtid er Oslo så gennemkommercialiseret, at man ikke må stå stille i det offentlige rum uden at forbruge. Der er ingen biler i byen længere, og boligpriserne er skruet så højt i vejret, at unge må ty til forsikringsfusk for bare at få en chance for at komme ind på boligmarkedet eller at finde ulovlige ly for natten. Under byen er de tomme parkeringskældre blevet indtaget af ulovlige bofællesskaber.

Eili Harboe i hovedrollen som arkitekten Julie, og et stærkt lyddesign med summende droner i alle uderum og raslende kæder i tomme p-kældre med blinkende belysning.

Julie er nyuddannet arkitekt, men har måttet tage til takke med en tjans som praktikant, det vil sige hende, der laver kaffe, på en stor tegnestue. Uden penge flytter hun ind i en besat p-kælder. Der møder hun aktivisten Kaja, der til daglig ernærer sig som levende mannequinfigur i et butiksvindue, men om natten gør oprør mod menneskefjendsk arkitektur.

Da tegnestuen får til opgave at finde ud af, hvordan man kan lave 1.000 nye ejerboliger i den fuldt udbyggede by, øjner Julie en chance for at få både en kontant præmie, et fast job og måske en rigtig lejlighed, hvis hun omdanner de i princippet tomme p-kældre til ejerboliger. Det vil ganske vist få de sidste uformuende ud af byen, men det vil sikre hendes egen fremtid.....

Peter Hansen

Det farlige er, at hvis krise politikerne, og andre, i hele tiden råber ulven kommer, ulven kommer, så vil os, pøbel og folk, ikke tage det seriøst den dag ulven vitterligt kommer og så vil disse her krise og nødvendighedens politik politkere have gjort dem selv og os alle en kæmpe bjørnetjeneste, for hvem da tro dem.

Samtidigt synes jeg også det er sørgeligt at fremtiden kun kan byder på forringelses reformer og ingen fremskridt og forbedringer af vores samfund, hvad er det for visioner, noget er da helt galt?

Rasmus Kristiansen, Anders Hüttel, Torben Arendal, Klaus Brusgaard, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Lise Lotte Rahbek, Alvin Jensen, Ebbe Overbye og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Flemming Jensen

C. R. Madsen, hvorfor mangler der hænder alle vegne.

Torben K L Jensen

Den mest sandsynlige forklaring må være at de fleste vægter penge mindre end livet - dvs. at den neo-liberale "homo economicus" afgik ved døden sammen med utallige ofre for Covid 19 pandemien og derfor er grundlaget for beregningerne i finansministeriets modeller ude af trit med virkeligheden. Som vi har set nu.

Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen, Marianne Jespersen, Eva Schwanenflügel og Jens Jørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"For helvede, Danmark skal bestå længere end til 2030. Hvor er det her land henne, når mine ufødte børnebørn sidder her om 60 år? Der er nogle kæmpe udfordringer, og derfor skal vi lave disse reformer,« har han udtalt."

Citat Lars Løkke Rasmussen.

Velfærdsarkitekten fra Helvede har atter talt.

Rune Stilling, Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen, Anders Hüttel, Carsten Sperling, Torben K L Jensen og Jesper Johannsen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Mette flytter til Brüssel. Ellemann melder sig stress syg under sin stress sygemelding. Venstre vakler. Den-Lille-Svindler går efter Mettes statsministerkontor og forlanger brugerbetaling for velfærd. Socialdemokratiet erkender denne her midtsøgning har været en katastrofe for Socialdemokratiet og nok er nok. Og vi skal til valg inden Jul. Igen.

Og og og. Rød blok vinder med Pia Olsen Dyhr (SF) som statsminister og Nicolaj Wammen (A) som vice Statsminsiter. And we are back on track :-)

Mulighedene er mange.

Jesper Johannsen

Ja, hvor er Løkkes ufødte børnebørn henne, når de fylder 60 år? Hvad Danmarks velfærd angår er det vist den mindste udfordring.

Her kommer først og fremmest udenrigspolitikken og klimaindsatsen til at spille de aller mest afgørende roller. Hvis vi fejler her, så e der slet ikke noget velfærd eller meget andet tilbage til den tid.

Men Den-Lille-Svindler har kun en tanke i sit hovede. At hans projekt med at ødelægge velfærdsstaten Danmark skal lykkedes. Han har fanatisk arbejdet dag og nat for at det skal lykkes. Alt andet er irrellevant i hans hoved.

Og nu er han begyndt at blive nevøs for at hans "livværk" i sidste øjeblik kommer til at fejle. Han ser helt grå ud i hovedet efterhånden.

Men igen. Hvis der fejles på udenrigspolitikken, som det har været tilfældet de seneste 30 år, og vi nu bevæger os hen mod en kold krig 2.0, hvor særligt Europa vil blive udfordret og hvis der fejles på klimaområdet, som det har været tilfældet de seneste 50 år, ja så kan resten vist være lidt lige meget. Så starter fremtidens rædsler. Lidt groft sagt.

Rune Stilling, Inger Pedersen, Rasmus Kristiansen, erik jensen, Marianne Jespersen, Anders Hüttel, Eva Schwanenflügel og Torben Arendal anbefalede denne kommentar