Intrigerne i Alternativet bekræfter Mette Frederiksens bange anelser

Den pludselige begejstring for en rent kvindelig folketingsgruppe holdt kun ultrakort tid i Alternativet. Endnu en gang er det lille parti ved at blive sprængt indefra på grund af personintriger
Alternativets øvrige fem medlemmer af folketingsgruppen vil have klimaordfører Theresa Scavenius ekskluderet. De oplever hende som rænkefuld og destruktivt trodsig.

Alternativets øvrige fem medlemmer af folketingsgruppen vil have klimaordfører Theresa Scavenius ekskluderet. De oplever hende som rænkefuld og destruktivt trodsig.

Indland
14. september 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Der findes ikke noget reelt alternativ. Sådan har statsminister Mette Frederiksen (S) på de indre linjer begrundet regeringssamarbejdet med Venstre og Moderaterne. Allerede kort efter valget i november konstaterede hun som formand for Socialdemokratiet, at der ikke fandtes et driftssikkert og stabilt flertal med de rød-grønne partier – og nu ser den realpolitiske profeti ud til at være blevet til virkelighed.

Alternativets folketingsgruppe er atter ved at fragmentere: De fem øvrige medlemmer har indstillet til partiets hovedbestyrelse, at klimaordfører Theresa Scavenius skal ekskluderes. De oplever hende som rænkefuld og destruktivt trodsig.

Samarbejdsvanskeligheder og en tiltagende giftig og intrigant stemning har således fået de fem – Franciska Rosenkilde, Christina Olumeko, Sascha Faxe og Helene Liliendahl Brydensholt, samt den sidst tilkomne vikar for Torsten Gejl, Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen – til nu at kræve, at Alternativet som parti sætter en stopper for Theresa Scavenius.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Rolig nu. Der kan da siges det samme om LLR's Moderaterne. Her ville et flertal også smide Steffensen ud - han gik selv men forblev som løsgænger. Ligeledes har Moderaterne også måtte sige farvel til andre.

Mette Rasmussen, Ingrid Olsen, Dennis Tomsen, William Kern, Hans Larsen, Ole Olesen, Elisabeth Tryde, Finn Breddam, Peter Meyling, Marianne Jespersen, Arne Albatros Olsen, Kim Houmøller, Mogens Holme, Thomas Andersen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Søren Nørgaard anbefalede denne kommentar

Fed univariat analyse.

Det er Theresas skyld, at S dannede en blå regering.

erik jensen, Bjørn Pedersen, Dennis Tomsen, William Kern, Hans Larsen, Jens Thaarup Nyberg, Ole Olesen, Marie-Christine Poncelet, Elisabeth Tryde, Peter Meyling, Marianne Jespersen, Nike Forsander Lorentsen, Christian Bruun, Mogens Holme, Rick Nielsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Så vidt jeg husker ville Alternativet skåne Mette Frederiksen for en advokatundersøgelse før valget og måske var det var
grunden til at Mogens Lykketoft skrev sin artikel hvor han bad venstrefløjen om at hjælpe Alternativet over spærregrænsen hvilket jo også lykkedes med Enhedslistens naive solidaritet for den nye folketingsgruppe tvang Fraciska Rosenkilde til at ændre mening mening om den famøse advokatundersøgelse og ville stemme for- dråben der fik Mette Frederiksen til at droppe sin egen venstrefløj og skabte Danmarks første blå flertalsdiktatur.
Sådan noget lort.

Ete Forchhammer

Et åbent spørgsmål hvor betydningsfuld denne sag ville være, hvis ikke der var medier til at puste til ilden?
Sendte Mette Frederiksen før og efter 22-valget virkelig andre signaler end et ønske om en såkaldt bred (i hendes optik) regering og et ønske om at bleve befriet for irriterende støtte fra Socialdemokratiets oplagte støtter? Dette uanset interne tilstande i de partier der havde foræret hende muligheden for at blive statsminister i 19.
Hvorfor nu denne bagklogskab om Mette Frederiksens fornemmelser for magt efter sidste valg?

erik jensen, Tina Peirano, Bjørn Pedersen, Franz Nitschke, William Kern, Leif Høybye, Elisabeth Tryde, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Nova Lone Jespersen, Ingrid Olsen, Mogens Holme og Thomas Vestergaard anbefalede denne kommentar
Thomas Vestergaard

Sådan lidt mandagstræner er der over LTM når han analyser Alternativet og deres problemer.
For ja er det beskæmmende at se på at uenighed ender i beskyldninger som ender i konflikt med hinanden.
Nu må vi se om det ender i en forbrødring eller en skilsmisse. Der er en proces gang med HB som har hyret personer ind til få en dialog igang som forhåbentlig kan ende med at de finder hinanden.
Der er konflikter i alle partier og det vigtigste er hvordan man agerer på disse konflikter. Det kan ende lykkeligt hvis alle implicerede vil hinanden
De seks værdier som Alternativet blev skabt ud af er ydmyghed empati gennemsigtighed mod humor og generøsitet. Hvis folketingsgruppen efterlevende disse værdier vil de kunne fungere og have det godt sammen.

Niels Peter Nielsen, Ole Olesen, Elisabeth Tryde, Peter Meyling og Ingrid Olsen anbefalede denne kommentar

Sådan lidt forsmået elsker over LTM forhold til Alternativet set over tid...

De eneste gange han sætter fokus på partiet, er ved problemer i partiet- og når han kan forudsige partiets død forud for valg.
Ingenting om de politiske sejre, som dog må være det væsentlige, når man som politisk kommentator kommenterer.....politik.
Hvor var LTM fx da Klimaloven blev vedtaget? Klimaloven som Alternativet er ophavsparti til?
Hvor er hans omtale af Alternativets helhedsorienterede politik - fx om støtten til omlægning af landbruget og et Kystråd der skal varetage kystsikringen langs alle kyster?

Tina Peirano, Viggo Okholm, Leif Høybye, Thomas Vestergaard, Niels Peter Nielsen, Ole Olesen, Knud Anker Iversen, Elisabeth Tryde, Peter Meyling, Ete Forchhammer og Christian Bruun anbefalede denne kommentar

Sådan lidt "forsmået beundrer" over LTM's forhold til Alternativet, set over tid.

Han sætter fokus på partiet, er ved problemer i partiet- og når han kan forudsige partiets død forud for valg.
Ingenting om de politiske sejre, som dog må være det væsentlige, når man som politisk kommentator kommenterer.....politik.
Hvor var LTM fx da Klimaloven blev vedtaget? Klimaloven som Alternativet er ophavsparti til?
Hvor er hans omtale af Alternativets helhedsorienterede politik - fx om støtten til omlægning af landbruget og et Kystråd der skal varetage kystsikringen langs alle kyster?

Ete Forchhammer

Er det et imponerende skarpt blik der tillægger Mette Frederiksen at ha’ set potentialet for “faretruende” stridigheder i et af de partier der kunne ha’ givet hende 90 mandater bag sig i en ny regering, så hun i stedet for valgte at følge sin egen “sikrere” dagsorden og NU står i spidsen for en regering hvis pil næsten fra dag et i omdømme ret stabilt har peget nedad?
Hvad mon fik MF til at se bort fra den lige så reelle mulighed som den LTM har øje for og spinder en ende over her?

Mette Rasmussen, William Kern, Mogens Holme, Elisabeth Tryde, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Peter Meyling og Ingrid Olsen anbefalede denne kommentar
Søren Henrik Jepsen

Vi har brug for Theresa Scavenius’ energi, vrede og viden i miljøets tjeneste.

Hans Larsen, Bjørn Pedersen, Niels Peter Nielsen, Elisabeth Tryde, ingemaje lange, jens christian jacobsen, Claus Christiansen og Finn Breddam anbefalede denne kommentar

Torben K L Jensen
13. september, 2023 - 23:58
Det er direkte forkert hvad du skriver.Alternativet ville ikke skåne Mette Frederiksen før valget og heller ikke efter.
Der var alene tale om en enkelt uheldig udtalese fra Fransisca Rosenkilde på valgaftenen som blev blæst op i medierne.
Du er et glimrende eksempel på hvordan medierne manipulerer med vælgerne.

Niels Peter Nielsen

Når Å's folketingsmedlemmer og hovedbestyrelse har valgt den måske mere tidskrævende og smertelige konfliktløsning med professionel mægler i stedet for resolut eksklusion, mener jeg, der er ret gode muligheder og chancer for at gruppen vil kunne komme styrket og klogere ud på den anden side.
Trods den aktuelle intrigesøgende mediebevågenhed.
Det ville da også være i Alternativets ånd. Vi venter spændt på et resultat.

Ingrid Olsen, Viggo Okholm, Peter Meyling og Thomas Vestergaard anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Det kunne være rart om de "politiske kommentatorer" en dag kunne interessere sig for politisk *indhold*, i stedet bare at referere hvad en given *process* betyder for...tja udelukkende Socialdemokratiet, som LTM åbenbart stadig arbejder for.

Når SVM både i FT og i kommunerne smider partier udenfor døren i forhandlinger om lovforslag og budgetter, fremturer de altid med at dem, de udelukkede udviser "manglende ansvar" ved ikke at "ville" deltage.

Og LTM følger komplet ukritisk trop og gentager fortællingen som en trænet papegøje.

Information, jeg er sikker på at i kan finde bedre analytikere end det her dovne "status quo har altid ret/er de mest fornuftige"-pseudojournalistik, der ikke engang skriver om årsagerne til Scavenius' ekskludering (fordi det jo ikke er "relevant" når ens omdrejningspunkt kun er S-interesser).

Ingrid Olsen, William Kern og Peter Meyling anbefalede denne kommentar

Det er et virkelig godt fotografi, der er placeret over artiklen. Analysen, derimod, er mindre vellykket. Hvis den i det hele taget kan kaldes en "analyse". Det skal medgives, at artiklen har en vis underholdningsværdi, især på grund af de mange sjove ordsammenstillinger, f. eks. "krigerisk attitude", "polemisk konfrontation" og "kolerisk tålmodighed", "kompromisløs attitude" for blot at nævne fire formuleringer, der er presset sammen indenfor ti linjer.
Det kan slet ikke afvises, at personlige skærmydsler og menneskelige følelser som f. eks. glæde, irritation, vrede, skuffelse, afmagt og sågar had forekommer også blandt politikere, men det er trods alt ikke det, det politiske liv primært handler om.

Lars Trier Mogensen kan bestemt underholde os læsere med skildringer af følelsesladede scener i de små partier, men det ville faktisk være mere udbytterigt at læse om indholdet af de større politiske beslutninger og overvejelser i regeringen og de større partier. Hvor der vi på vej hen under den nuværende regerings ledelse? Hvilke motiver er væsentlige for Løkke Rasmussen og hvilke risici står vi overfor, hvis de interesser, der styrer ham, får overhånd i regeringens såkaldte "arbejdsfællesskab"?

Lidt mere politik, og lidt mindre smalltalk. På forhånd tak.

Kim Øverup, Bjørn Pedersen, Tina Peirano og Ingrid Olsen anbefalede denne kommentar