Læsetid: 4 min.

Med licens til at dræbe

Ny bog om danske og udenlandske specialstyrker giver et fint historisk overblik, men savner fascinationskraft og perspektivering
Trods et kort kapitel om fremtidens brug af specialstyrker kommer oberst Lars R. Møller i ’Specialoperationer’ ikke med mange overvejelser om hverken fordele eller ulemper ved denne ofte fuldstændig mørkelagte del af moderne krigsførelse. Og det er ærgerligt.

Trods et kort kapitel om fremtidens brug af specialstyrker kommer oberst Lars R. Møller i ’Specialoperationer’ ikke med mange overvejelser om hverken fordele eller ulemper ved denne ofte fuldstændig mørkelagte del af moderne krigsførelse. Og det er ærgerligt.

Jakob Dall

25. september 2017

Den legendariske, piberygende provokatør oberst Lars R. Møller har begået en ny bog om et af militærhistoriens hotteste emner. Denne gang er det hverken kvindelige kampsoldater eller snigskytter, der er emnet.

Det er de notorisk hemmelighedsfulde specialoperationsstyrker, han forsøger at portrættere i bogen Specialoperationer. Herhjemme kender vi dem som Jægerkorpset og Frømandskorpset, i resten af verden som f.eks. Navy Seals, Green Berets, Delta Force, SAS og Spetsnaz.

Fælles for dem er, at de kan operere i små grupper langt bag fjendens linjer, de mestrer et væld af våben og teknikker, er villige til at løbe store personlige risici og deltage i meget farlige missioner. Og så har de den store politiske fordel, at de kan indsættes, uden at offentligheden får kendskab til, hvad de foretager sig.

Store forventninger

Det ekstreme hemmelighedskræmmeri, som traditionelt omgiver specialstyrkerne både i Danmark og udlandet, spænder forventningsbuen højt, før man kaster sig over den pensionerede obersts 500 sider lange epos.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu