Læsetid: 3 min.

Drab uden lig: En historie om et formodet justitsmord

To morddømte har bedt fem journalister om at finde frem til sandheden i deres sag. Det er blevet til en afdækning med mange overraskende lag
Politiet kunne ikke finde frem til den varevogn, et vidne havde beskrevet. Men det kunne de journalister, de dømte hyrede til at gå sagen efter i sømmene.

Politiet kunne ikke finde frem til den varevogn, et vidne havde beskrevet. Men det kunne de journalister, de dømte hyrede til at gå sagen efter i sømmene.

TV 2

19. maj 2018

En advarsel må denne anmeldelse nødvendigvis starte med. Hvis man virkelig vil overraskes ved læsning af bogen Drabet uden lig – historien om den forsvundne storsvindler, så skal man ikke læse længere end det stopsignal, der venter nede mod slutningen af teksten.

I november 2011 forsvandt den 40-årige storsvindler Henrik Hauberg Madsen sporløst fra en feriehytte på Enø nær Karrebæksminde og Næstved. Han var taget dertil sammen med sin mandlige ægtefælle Bo Madsen. Bo forklarede sidenhen, at han havde fortalt Henrik, at han ville forlade ham til fordel for en kvinde, hvorefter Henrik i vrede var vandret bort i novembermørket.

Bo forklarede også, at han antog, at Henrik, der i øvrigt stod til endnu en fængselsstraf, nu var flygtet til udlandet med nogle af sine mange ulovligt tilegnede formuer.

Henriks tidligere hustru søgte at få politiet til at gå ind i sagen, men ordensmagten tøvede. En nærmere undersøgelse af gerningsstedet bragte intet mistænkeligt for dagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Neiiendam

Som Småborgerlig iagttager, er jeg enig i at både historien og sagen er besynderlig, og jeg kender endda kun sagen fra tv-udsendelserne og Dagbladet Ringsted.

Tv-udsendelserne bekræfter til fulde, at det kriminelle miljø ikke er befolket med grove personer med horn i panden og djævlehale. Der er tale om Borgere der ser ud som du og jeg. De er for det meste veltalende og overbevisende, troværdige er ikke et ord der ligger lige for i min optik. Tv-udsendelserne er ikke objektive, men man fornemmer alligevel at Borgerne i dette miljø tilpasser deres kommentarer til situationen.

Som det ser ud nu, så opklares sagen formentlig ikke, med mindre 'nogen' taler over sig, eller uventet dukker op.

Randi Christiansen

Man skal godt nok passe på med at komme i kløerne på politiet, som åbenbart både er inkompetente efterforskere og heller ikke er blege for at tilbageholde oplysninger (nørrebrosagen 18 maj) der kan inkriminere dem selv.

John Damm Sørensen, Eva Schwanenflügel, Jørn Andersen, Karsten Aaen, Jens Winther og Erik Jakobsen anbefalede denne kommentar
Erik Jakobsen

Som salig landsretssagfører Carl Madsen en gang udtalte, så kan politiet plukke hvilken som helst person op på gaden, og selv den ringeste politiassessor kan få personen fængslet i min. 3 mdr.

Jens Erik Starup, Eva Schwanenflügel, Eigil Thomassen, Jørn Andersen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Mit kendskab til sagen stammer fra TV udsendelserne. Journalisterne troede vist, de skulle afsløre et justitsmord, hvor 2 mand blev dømt for et drab ved 2 retsinstanser, selvom liget aldrig er fundet.

TV udsendelserne endte med at skaffe bedre bevismateriale mod de drabsdømte, og drabssagen er så opklaret som man overhovedet kan forvente.