Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Dansk Folkepartis efterårskampagne er deres bedste siden den med hunden

Dansk Folkepartis nye reklamekampagne demonstrerer, at partiet giver plads til det sælsomme, og vi kan ikke lade være at tale om den, skriver Informations faste tegner i Moderne Tider i sin anmeldelse
Eksempel på en af partiets annoncer.

Eksempel på en af partiets annoncer.

Indland
7. september 2018

Der er reklamer, og så er der reklamer.

Verden over findes mennesker, som sidder klar, når Apple i live-udsendte såkaldte special events præsenterer årets minimalt forandrede telefoner. Og i mange familier opstår der glæde, når IKEA-kataloget med et dumpt klask rammer måtten.

Men ud over Apple og IKEA er det svært at komme på brands, hvis annoncering bliver imødeset med generel forventning – bortset selvfølgelig fra Dansk Folkeparti, der år efter år, valgsæson eller ej, formår at række ud til tilhængere og modstandere i altid omdiskuterede reklamefremstød.

Lad os se nærmere på dette års DF-kollektion, som er bygget op om fire mænd, der i tegnet form på plakater og på nettet fremsiger Dansk Folkepartis budskaber med rød skrift i hvide talebobler. De fire er henholdsvis partiformanden, gruppeformanden, den politiske næstformand og gruppesekretæren, dvs. den daglige ledelse.

I kampagnens bærende billede, som også er coverfoto på partiets facebookside, udgår én udelt pølseformet taleboble fra de fire mænds åbne og lukkede munde med det budskab, at »Vi er sammen om Danmark«.

Reklamen er ifølge partiets pressechef Søren Søndergaard »en vellykket joint venture« mellem Yvette Espersens (hustru til næstformand Søren Espersen) firma Apple Farm Grafik & Reklame, reklamebureauet Media Agent og Søndergaard selv. Reklamen minder os om, at vi i dag godt ved, hvem mændene i Dansk Folkeparti-toppen er. De er ikke bare navne, men ansigter, man straks genkender.

Flå det af!

Kampagnen er en opfordring til at stemme på Dansk Folkeparti og lade være med at gøre noget andet, der er udansk.

»Hold fast. Stem dansk,« formaner Søren Espersen på en plakat, hvor han figurerer alene.

Stem dansk er en variation over ’køb dansk’, altså at vælge lokalt producerede varer på hylden frem for importerede eller indvandrede. Og hold fast-delen kan være en opfordring til at vise trofasthed i en tid, hvor Dansk Folkeparti, der plejede at suge stemmer fra andre partier, risikerer selv at miste vælgere til Nye Borgerlige, som lover at være mindst lige så meget imod multikultur og forlange mindst lige så øjeblikkelige konventionsbrud.

»Du ved stadig, hvad vi står for,« siger formand Kristian Thulesen-Dahl med lukket mund på sin soloplakat og bekræfter, at kampagnen nok primært er rettet mod vælgere, som DF har haft og nødig vil af med.

»Der er så meget, vi skal passe på,« tilføjer gruppeformand Peter Skaarup – ligeledes med lukket mund – i en gentagelse af DF’s kampagne fra 2016, der blev landskendt på grund af den dårligt photoshoppede gule familiehund – og hvor partiet blot var et enkelt ord fra at bøffe en hel verselinje i Bjarne Jes Hansens venstrefløjsbasker ’Vi voksne kan også være bange’.

Udlændingeordfører Martin Henriksen runder smilende af med kampagnens mest slagfærdige linje, nemlig:

»Smid tørklædet og meld dig ind i Danmark,« hvormed ikke menes sygeforsikringen ’Danmark’, som man faktisk kan melde sig ind i, men i stedet det mere abstrakte nationale fællesskab, hvis adgangskriterier er diffuse og til stadig forhandling.

Det bemærkelsesværdige ord er »smid«. Tørklædet skal ikke foldes pænt sammen og lægges i en skuffe. Kom nu, tøser.

Jehovas Vidner lægger niveauet

På det æstetiske niveau er reklamen nyt terræn for DF, fordi den er tegnet, og velkendt terræn, fordi den er dårligt tegnet.

De fire mænd er først og fremmest udført i venlige strøg. Gruppesekretær og udlændingeordfører Martin Henriksens ansigt er gjort 20-30 procent mindre kødfuldt, og hans hårgrænse malet omkring et tiår frem ad panden. Gruppeformand Peter Skaarup (malet efter et allerede stærkt retoucheret pressebillede, han benytter på sin twitterprofil) har fået fyldigere læber og et bedende udtryk i de opspærrede øjne, som gør ham en lille smule yndig – som en ung hjort.

Og så har man udstyret næstformand Søren Espersen med et stort, lunende skæg, der dog viser sig ikke at være falsk, idet det matcher et, han havde med hjem fra sommerferie.

Rent teknisk ser billederne ud til at være skabt på computer, og så glatte er de, at det ved første øjekast ser ud, som om man har brugt et billedfilter i stedet for at male. Espersens nye skæg ser ud, som om det er påført med en sprøjtepose. Men jeg vurderer alligevel, at DF-billederne er blevet til i hånden. Formand Kristian Thulesen-Dahls forsorne smil er nemlig godt fanget, hvilket er svært, men det er sket på bekostning af ansigtets proportioner – en typisk tegnerfejl, jeg selv ville begå.

Jehovas Vidner, der anvender samme form for maleri-efter-foto-kunst i deres multinationale blade Vagttårnet og Vågn Op!, er mere erfarne. Derfor er det også urimeligt, som mange har gjort, at sammenligne udtrykket i DF’s nye kampagne med Jehovas Vidners ofte overrumplende billeder af mennesker, der f.eks. spiller guitar med løver i paradisets have.

Nej, DF er ikke inspirerede af Jehovas Vidner, de er inspirerede politisk. I baggrunden af DF-toppen er der indlagt craquelure, hvorved billederne kommer til at minde om gavlmalerier af politiske ledere i diktaturstater. Det er et interessant nik til totalitære regimers offentlige kunst og en leg med populismens formsprog.

Antallet af malede DF’ere er fire, og det ligner et strategisk valg. Tallet fire kan noget. Der er fire esser i et spil kort, fire ryttere i apokalypsen, fire Dalton-brødre, fire Ørkenens Sønner. En enkelt ørken-søn rækker ikke, flerheden af stemmer skaber helheden, også når stemmerne er ens.

Det sære DF

Dansk Folkeparti lever ikke op til tidens krav om repræsentation, men de har siden begyndelsen – også før Lady Gaga – forstået at favne dem, der er lidt til en side. I DF har der altid foruden de lutherske teologer og dem, der tidligt ville bremse indvandringen, været plads til typer, der reder deres marsvin med en kam, eller kører, mand og kone sammen, i swingerklub på bordeaux-lakeret motorcykel; der har været plads til Morten Messerschmidts hvide hat.

Man kan kalde det for DF’s weird streak, og det er noget, partiet efter min mening ikke får nok anerkendelse for at rumme og repræsentere. DF er ikke rummelige udadtil, men indadtil er de. Reklamekampagnens grimhed, de mærkeligt disponerede røde budskaber i aflange bobler og referencen til nordkoreansk eller islamisk regime-kunst – til sammen er det intet mindre end løjerligt.

Som med hunden i 2016 rejser Dansk Folkepartis kampagne spørgsmål: Er det meningen, at Søren Espersens kone skal være så dårlig til billedbehandling? Er det meningen, at vi skal le ad partiets brug af venstrefløjens sangskat og den revolutionære gavl-kunst? Er det meningen, at teksten er sat dårligt op? Er det meningen, at de taler med lukket mund? Er det meningen, at sloganet om at være sammen om Danmark er meningsløst? Er der noget ved det her, der er meningen? Og hvad er i så fald meningen?

Tja, meningen er i hvert fald, at vi skal tale om DF og skrive om DF i avisen. Ifølge pressechef Søren Søndergaard gælder det for DF om at få opmærksomhed, både blandt egne vælgere og i fjendens lejr. »Dels er det underholdende, når nogle gider få morgenkaffen galt i halsen over noget, vi i al godmodighed finder på, dels øger det jo den samlede opmærksomhed,« skriver han i en mail. »Vi får så at sige mere for pengene :)«

DF, det er godt gået.

For det tildeler jeg kampagnen fem håndtryk ud af seks.

Christoffer Zieler er fast tegner i Moderne Tider hver lørdag

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

De ser ud til at være tegnet i et væsentligt bedre humør end man normalt ser dem. Til deres forsvar ser man dem jo selvfølgelig som regel også kun, når der er noget de er utilfredse med. Hvilket ikke er så sjældent.

Jacob Schmidt, Eigil Hansen, Michael Christensen, Elisabeth Andersen, Lotte Anker, Arne Lund, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Per Klüver og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

'Renlighed er en god ting', sagde kællingen
hun vendte særken nytårsaften.

"Det syder af fusel, det bobler af gær,
din lever ta'r skade, og øjet får stær.
Det smager som rævepis og terpentin,
men det er billigt, og så bli'r du fuld som et svin."
(Reklamebureauet Selvgjort er Velgjort)

Vibeke Hansen, Eigil Hansen, Ole Frank, Jan Nielsen, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Hanne Ribens, Kirsten Lindemark, Ivan Mortensen, Torben K L Jensen og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

I det mindste har de da droppet photoshoppen denne gang. Måske i erkendelse af, at selv den mest gennemgribende photoshopping ikke er nok for Martin Henriksen. Så lad os hellere tegne ham i stedet.

Eigil Hansen, Ole Frank, Elisabeth Andersen, Arne Lund, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk, Allan Stampe Kristiansen og Tino Rozzo anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Til DF's forskønnelse, men desværre er indholdet ikke tegnet, men det ville sikkert også blive censureret bort, da det er for grimt.

Eigil Hansen, Christel Gruner-Olesen, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, Allan Stampe Kristiansen, Nette Skov, Hans Larsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Og Søren Espersens stylist har formentlig ment, at et fuldskæg ville få ham til at se lidt rarere ud.

/O

Ole Frank, Arne Lund og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

"Where is the Beast" - Martin Henriksen ?

Der er virkelig gjort vold på virkeligheden for at få Martin Henriksen til at se en smule menneskelig ud.

Eigil Hansen, Ole Frank, Elisabeth Andersen, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens, Allan Stampe Kristiansen, Carsten Wienholtz og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Det får ham til at ligne en ortodoks jøde.

Torben Lindegaard

@Hans Larsen kl. 15:44

Lidt pli, tak ....

Johnny Werngreen

Der skal dog også noget til at indvillige i at lade sig fremstille i en moderne apparition af fire gammeltestamentlige apostle. Hvis det er ment til morskab for de indviede og morgenmadsødelægger for ikke-DFere, er det dyrt grin, som forhåbentlig giver bagslag, fordi det er så iøjnefaldende sekterisk, konverter til DF-danskhed og bliv frelst, at det kan skræmme vælgere, som var potentielle, men nu indser, hvor latterligt disse fire uvise mænd lader sig afbilde, og begynder tænke selv og finder tilbage til anstændigheden.

Eigil Hansen, Eva Schwanenflügel, Kirsten Lindemark og olivier goulin anbefalede denne kommentar

Apropos Peter Skaarups udtryk: I tiden med de mørke præster kom en hel sæson af DF-portrætter lidt i samme stil, så de vrede politikere lignede fromme munke på østeuropæiske ikoner.

Eigil Hansen, Eva Schwanenflügel og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Marianne Stockmarr

Peter Skaarup siger "der er så meget vi skal passe på". Det er som om Information ikke har set den plakat, som er en advarsel til os alle. Det er tegneserieholdet vi skal passe på, de er farlige for os alle, demokratiet og retsstaten! Jeg er skuffet over Informations prioritering !

Der mangler nogler læderkasketter og klap for øjet.

Ahh, det er en nydelse med sådan et kommentatorspor. Alle "de gode" giver los for de indre grimme følelser. Nå nej, det er jo ikke grimme kommentarer bare det går ud over DF'ere. Priceless.

Nå, der er da ikke så mange kvinder i denne kampagne.

David Zennaro, Elisabeth Andersen, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Torben Siersbæk og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

@Ira Korenko: Du har ret!

De sparer os da for konen fra muddergrøften.....

Og Putinapologeten er åbenbart heller ikke nogen decideret billetsælger.

@Michael Boe: Nyd det, så længe det varer!

@Hans Larsen: Ja - Photoshop er det ikke blevet til denne gang. Måske kunne end ikke Photoshop gøre Martin Henriksen så slank, som tegneren har formået. Og hvad er der galt med partiet omkring øjne og pande? Mig minder fotografier af MH altid om en gammel reklameplakat for kodimagnyl (https://goo.gl/images/zc7Hd4) ....

Eva Schwanenflügel

@ Ira Korenko

Nej, det må være nok med én bi-dronning..

Michael Bo:
Jeg ved ikke helt hvor du vil hen med din bemærkning og ja de "stakkels" magthavere i partiet DF må synke en del kameler , men indtil videre har vi ytringsfrihed og deres frem brusen her som om de har patent på menneskelighed ,altså hvis den ikke har muslimske mennesker blandt, er virkelig vammelt at se på. Jeg cyklede forbi en af deres plakater og ja jeg havde lyst til at blive kriminel, men lod det være i lysten.

Eigil Hansen, Christel Gruner-Olesen, Elisabeth Andersen, Torben Siersbæk, Eva Schwanenflügel og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Hvilket Danmark er vi sammen om DF ?

Nej jeg ved ikke hvor DF står henne ??. DF har jo valgt at sætte sig på to blokke på en gang.

Det er måske det man kalder en helgardering 1 og 2, vi mangler lige et kryds, så er alt dækket ikke DF´ere ??.

1. Blåt Marionetteater ( VLAK ) domineret af His Masters Voice Kristian Thulesen Dahl (DF).

2. De Forenede Danske Folkepartier A/S Frederiksen & Thulesen Dahl Inc.

På den måde, så bliver det kommende Folketingsvalg til en farce, for reelt er der ingen alternativer at vælge imellem. Det er den samme brune sovs, der er hældt ud over begge blokkes menukort.

God Appetit og lad så være at stemme på A,DF,V,LA,K, hvis I reelt ønsker forandring i det her land.

Eigil Hansen, Christel Gruner-Olesen, Brian W. Andersen, Mogens Holme, Torben Siersbæk og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Kim Folke Knudsen :
"På den måde, så bliver det kommende Folketingsvalg til en farce, for reelt er der ingen alternativer at vælge imellem. Det er den samme brune sovs, der er hældt ud over begge blokkes menukort".

Det er jo rigtigt.
Hvem skal vi vælge imellem?

Demokratiet er folkevalgte politikere til Folketingets medlemmer. Ikke?

Men hvem er egentlig engagerede i dette demokrati?

Er det de psykisk syge, de handicappede eller demente, som for en stor dels vedkommende er udelukkede fra at stemme?
Er det de hjemløse, eller de angste der ikke vover at gå udenfor boligen der ikke kan stemme ?
Er det de hjemløse, der ikke kan stemme?
Er det de fattiggjorte, der ikke evner at stemme, fordi de ikke kan se pointen?
Er det de marginaliserede indvandrere der ikke har overskud til at stemme?

Hvem ORKER at stemme?

Når fru Espersen - der er engelsk af fødsel - skal portrættere husbond - kan det så blive så tilstræbt objektivt, som det bør være? Det kommer vel an på, hvordan hr og fru Espersen har det med hinanden den dag han skal tegnes.
Her får fru Espersen ham til at ligne en krofatter fra Merry ol' England - der jo som bekendt dækkede over såvel landlig lystighed som blodig imperialisme og gedigen racisme.
Mao - der er mere i billedet, end man kan se - og derfor er billedet/plakaten løgn, for hvis det noget de fire ikke er, så er det godmodige og tilforladelige.
PS: En ikke uvæsentlig detalje, der minder lidt om Stalintidens portrætkunst: Hvor er den stakkels forfulgte stemmesluger fra 2014: Morten Messershit?
PPS: Endnu en detalje: Frikadellepartiet tater meget om den påståede ligestilling her i landet. Hvordan ses tydeligt at plakaten. Den var næppe gået i Sverige.

Eigil Hansen, Christel Gruner-Olesen, Kim Folke Knudsen, Herdis Weins, Mogens Holme, Eva Schwanenflügel, Jens J. Pedersen og Jan Nielsen anbefalede denne kommentar
Jens J. Pedersen

Stiliseringen i plakaten ligner noget fra 1920-erne, men det ligner også noget fra Fjernøsten, hvor kommunismen er påstået, men de facto er diktatur. Det er vel også det DF stræber efter?
Nu er DF også begyndt at blande sig i andre landes demokrati. DF vil ikke Globalisme, kun hvis det er DF, der bestemmer.

Magen til dobbeltmoral kan kun findes i DF - føj for s....

Jacob Schmidt, Eigil Hansen, Christel Gruner-Olesen, Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Man KAN opleve vellignende tegnede portrætter.
I dag har Roald Als således ramt Martin Henriksen med påskønnelsesværdig præcision i "Systemet Politiken", som Sorte Søren yndede at omtale et stort dansk dagblad.
Se selv, hvor godt det er lykkedes, i avisens sektion 2, side 7.

Jeg synes , at der er lidt Michael kvium over det - måske er jeg bare ved at være træt!

Carsten Nørgaard

De minder mig om moderniserede propagandaplakater fra Soviet og Nordkorea, hvor man også har gjort rigtig meget i at romantisere personer (personlighedskult) ved hjælp af illustrationer. Men det er først noget, jeg tænker nuher. Mit første indtryk var (og det er det stadig) at få myrekryb. Ja tak, jeg ved godt hvad I står for... brrr

Eigil Hansen, Eva Schwanenflügel og Kim Folke Knudsen anbefalede denne kommentar

@Viggo Okholm Det var godt du holdt dig på cyklen. Den ytringsfrihed du besynger gælder ved også for DF, eller?

@Viggo Okholm. Og det var lige det jeg ville med min bemærkning. Udpege hykleriet. Om de satans DF'ere holder "de gode" sig ikke tilbage for at sige de mest krasbørstige ting. Hvorfor? DF siger selv noget "de gode" finder grimt, så derfor må de også. Altså DF'ere siger jo dog ikke noget krasbørstigt om f.eks muslimers udseende (hvilket jo vitterligt ville være irrelevant og angribeligt), men det siges rask væk her om Martin Henriksen. Og du, kære Viggo, er uden at fatte det parakdoksale lige ved at nægte DF ytringsfrihed, men kræver den til dig selv. Det hedder hykleri..

Kim Folke Knudsen

De har glemt at lave portrætter af to personer:

Mette Frederiksen (Vicekoncerndirektør) De Forenede Danske Folkepartier.

Henrik Sass Larsen (2. Finance Policy Manager ) De Forenede Danske Folkepartier.

God fornøjelse til den kreative kunstner.

De Forenede Danske Folkepartier A/S Frederiksen & Thulesen Dahl inc.

stiftet efter fusionen af det nu afdøde danske Socialdemokrati og det forhenværende Dansk Folkeparti.

Kongratulerer Dansk Folkeparti. 23 års indsats er nu kronet med en bedrift.
Min kondolence til De som har tilknytning til det nu afdøde Socialdemokrati i Danmark.

Kim Folke Knudsen

De har glemt at lave portrætter af to personer:

Mette Frederiksen (Vicekoncerndirektør) De Forenede Danske Folkepartier.

Henrik Sass Larsen (2. Finance Policy Manager ) De Forenede Danske Folkepartier.

God fornøjelse til den kreative kunstner.

De Forenede Danske Folkepartier A/S Frederiksen & Thulesen Dahl inc.

stiftet efter fusionen af det nu afdøde danske Socialdemokrati og det forhenværende Dansk Folkeparti.

Kongratulerer Dansk Folkeparti. 23 års indsats er nu kronet med en bedrift.
Min kondolence til De som har tilknytning til det nu afdøde Socialdemokrati i Danmark.

Kim Folke Knudsen

Så en pragtfuld plakat fra DF med Søren Espersen med teksten:

HOLD FAST - STEM DANSK.

Interessant med formuleringen.

Stemmer du på Enhedslisten så er det udansk.
Stemmer du på Alternativet så er det udansk.
Stemmer du på SF så er det udansk.
Stemmer du på Det Radikale Venstre så er det udansk.
Stemmer du på Liberal Alliance så er det udansk.
Stemmer du på Kristendemokraterne, så er det udansk.

Dem i det BLÅ MARIONET TEATER forsvar Jer selv: er i danske eller er i udanske ?

Hold fast i hvad og hvorfor, er samtlige andre danske partier en sammensværgelse som vil indføre Islam og diktatur ad bagdøren.

Søren Espersen må vi få en forklaring på din overskrift ??

Kim Folke Knudsen

Kære Eva: 8 September kl. 00.30

Keep up the good spirit.

Vi har næsten 67% af vælgerne her i landet imod os. De stemmer på konglomeratet: Lille Lars, Fru Frederiksen og Thulesen Dahl. De tre ledende politikere har alle sammen glemt følgende ord i den danske ordbog.

Fattigdomsgrænse.
Kontanthjælpsmodtager.
Hjemløs.
Dagpengemodtager.
Førtidspensionist.
Sygemeldt medarbejder pga. stress og nedslidning.
Borger uden indkomst.
Medborger uden statsborgerskab.
Borger uden dansk stamtræ.

og husker til gengæld en ting.

PENGE ER MAGT OG INDFLYDELSE OG DEM FÅR JEG ALTID VED AT VÆRE GODE VENNER MED DE RIGE, MEN DET MÅ BARE IKKE KUNNE SES.

Godt at vi har en hær af spindoktorer, bloggere, journalister som vi er ekstra gode venner med og andre til at fortælle hele Familien Danmark at vi er ÅH SÅ INTERESSERET OG ÅH SÅ OPTAGET AF DE SOCIALT SVAGES VILKÅR. Det ses bare ikke i praksis for så ville de sociale ydelser jo være forbedret.

God Nat Fru Fredriksen, Hr. Thulesen Dahl, og Lille Lars fra Græsted.

Kim Folke Knudsen

Keep up the good spirit.

Yes we can.

Stem på de partier som tilhører alle Regnbuens farver og som står udenfor mastodonten i dansk politik.

Det uliberale og forstenede Venstre.
De Forenede Danske Folkepartier Frederiksen & Thulesen Dahl inc. ( Socialdemokratiets efterfølgere )

Der er partier som vil forandring og nok at vælge alt efter om du er: socialist, grøn aktivist, borgerlig og liberal uden hang til at lade sig slæbe med af DF´s nationalisme og chauvinisme eller noget helt tredje.

Stem eksempelvis på:

Alternativet.
Enhedslisten.
Socialistisk Folkeparti
Det Radikale Venstre
Kristendemokraterne

Eller stift alternativt nye partier og nye bevægelser.

Flexjobbere, førtidspensionister og andre der har smagt på systemets arrogance nedladenhed og ligegyldighed. De er ved at organisere sig og tage indflydelsen tilbage på eget bord. BLIV VED MED DET LAD JER IKKE TRYNE.

Hvis Monopolet og magthaverne væltes, så vil intet være som før og så kan vi starte genopbygningen i Danmark.

Kim Folke Knudsen

Keep up the good spirit.

Yes we can.

Stem på de partier som tilhører alle Regnbuens farver og som står udenfor mastodonten i dansk politik.

Det uliberale og forstenede Venstre.
De Forenede Danske Folkepartier Frederiksen & Thulesen Dahl inc. ( Socialdemokratiets efterfølgere )

Der er partier som vil forandring og nok at vælge alt efter om du er: socialist, grøn aktivist, borgerlig og liberal uden hang til at lade sig slæbe med af DF´s nationalisme og chauvinisme eller noget helt tredje.

Stem eksempelvis på:

Alternativet.
Enhedslisten.
Socialistisk Folkeparti
Det Radikale Venstre
Kristendemokraterne

Eller stift alternativt nye partier og nye bevægelser.

Flexjobbere, førtidspensionister og andre der har smagt på systemets arrogance nedladenhed og ligegyldighed. De er ved at organisere sig og tage indflydelsen tilbage på eget bord. BLIV VED MED DET LAD JER IKKE TRYNE.

Hvis Monopolet og magthaverne væltes, så vil intet være som før og så kan vi starte genopbygningen i Danmark.