Læsetid: 4 min.

Informations lille økonomibog gør et hæderligt forsøg på at forklare økonomien

Informations nye bog ’Først lærer vi økonomerne at kende ... ’ introducerer både traditionel og nutidig økonomisk tænkning på en tilgængelig og forståelig facon, om end bogens leksikon over økonomiens nøglebegreber lader noget tilbage at ønske. Bogens hensigt om at engagere flere i økonomien vækker begejstring – selv hos en mainstreamøkonom
17. december 2018

Virkelighedsfjern undervisning på økonomistudiet og ’økonokraternes’ stigende indflydelse på den politiske beslutningsproces er emnerne for bogen med den ambitiøse titel Først lærer vi økonomerne at kende … så tager vi økonomien tilbage, skrevet af Jørgen Steen Nielsen, Sebastian Gjerding og Nikola Nedeljkovic Gøttsche.

Titlen er ambitiøs af flere årsager. Dels kræver det sit at:

  1. Dokumentere, hvorfor økonomi som videnskab og metode fjerner sig mere og mere fra virkeligheden.
  2. Udvælge 30 af de største økonomer og portrættere deres vigtigste grundteser.
  3. I et minileksikon at redegøre for 20 nøglebegreber inden for økonomien på blot 242 sider.

Dels kræver det en god portion selvtillid at regne med, at læseren af bogen efterfølgende vil være i stand til at træffe bedre beslutninger i komplicerede samfundsmæssige problemstillinger end gruppen af skolede økonomteknokrater.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jens Thaarup Nyberg
  • ingemaje lange
Jens Thaarup Nyberg og ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Thaarup Nyberg

"
"Mere problematisk er forfatternes postulat om, at »denne økonomi (som undergraver demokratiet) ikke engang fungerer efter hensigten, fordi det over de seneste 50 år er blevet stedse vanskeligere at præstere de vækstrater, som har været alle regeringers mål«.
For det første har verdensøkonomien faktisk lagt finanskrisen bag sig, og arbejdsmarkederne boomer for tiden overalt på kloden. ... "
Verdenøkonomien har lagt adskillige kriser bag sig, kriser der hvergang er overvundet ved boom i nye teknologier, boom i nye befokningsgrupper på arbejdsmarkedet - altsammen booms der har bidraget till samfundenes og klodens sørgelige forfatning.

Jens Thaarup Nyberg

Ups, glemte jeg boom i nye investeringsobjekter, boliger, biler ... ( gældsætning for private, der ikke er kreditværdige ), og i den forbindelse kunne vor Nordeaøkonom gerne have nævnt Tilsynsdiamanten, når han alligevel savner omtalen i bogen.