Læsetid: 5 min.

Berlingske-kommentator Thomas Larsens artige portræt sætter magtfulde Mette Frederiksen i et yderst gunstigt lys

Thomas Larsen lover ingen magtkritik i sit portræt af Mette Frederiksen, og den udebliver da også. I stedet tegner Berlingske-kommentatoren billedet af en determineret, kompetent og politisk konsistent leder
Mette Frederiksen er favorit til at overtage statsministerposten efter valget, der skal finde sted senest den 17. juni. Og dagens bogudgivelse, hvor Berlingske-kommentator tegner et yderst gunstigt portræt, kommer på et meget fordelagtigt tidspunkt for S-formanden.

Mette Frederiksen er favorit til at overtage statsministerposten efter valget, der skal finde sted senest den 17. juni. Og dagens bogudgivelse, hvor Berlingske-kommentator tegner et yderst gunstigt portræt, kommer på et meget fordelagtigt tidspunkt for S-formanden.

24. april 2019

Det er eminent timing for Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, at Thomas Larsens nye bog, Mette Frederiksen – Et politisk portræt, udkommer under to måneder før folketingsvalget.

Bogen tegner et artigt portræt af Mette Frederiksen som en socialdemokrat med partibogen og den politiske integritet i orden, der har lederskabsevnerne og overblikket til at indtage landets mest magtfulde embede.

Thomas Larsen, der er politisk kommentator på Berlingske og forfatter til en lang række politikerbiografier, herunder om Anders Fogh Rasmussen og Mogens Lykketoft, opregner i sin nye bog Mette Frederiksens bedrifter fra barndommen i Aalborg og fra tiden som minister i Thornings regering og opsummerer i den sidste tredjedel loyalt det politiske program, Frederiksen har fremlagt som formand og nu går til valg på.

Historieskrivningen i Larsens bog minder om dramaturgien i en klassisk Hollywood-biopic – det er et af den slags politikerportrætter, hvor der smukt bindes sløjfer mellem hver en begivenhed og beslutning, så hovedpersonen fremstår uhyre konsistent og troværdig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Henrik Rasmussen
  • Frede Jørgensen
  • Carsten Mortensen
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm, Henrik Rasmussen, Frede Jørgensen, Carsten Mortensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mette Frederiksen er blevet som en kamæleon der forsøger at reflektere omgivelserne; hun adopterer de andre partiers socialpolitik i valgkampen - men har ingen intensioner om at gennemføre venstrefløjens socialpolitik.

Vi står overfor en gigantisk social fiasko og der er ikke andet at gøre end massivt at demonstrere i gaderne, tålmodigheden er for længst opbrugt, vi har ventet alt for længe, vi må selv ændre de sociale forhold i landet. Vi skal løse fattigdomsproblemerne, på trods af de politiske partier.

Dette er en bog som er præcist som et oversmart reklamebureau ville have skrevet den. Vi ved jo godt hvad der kommer, flere nedskæringer, pengene går til den øvre middelklasse, og bunden får intet. Der er ingen tillid herfra, hun er utroværdig, med falske farver. Alle forsøg på at overbevise Socialdemokratiet herhjemme, om at føre en retfærdig social politik, har været forgæves.

Socialdemokratiet går ikke til valg på et løfte om at sikre markante forbedringer af socialpolitikken, og Socialdemokratiet er ikke indstillet på at bryde med de andre nedskæringspartier. Socialdemokratiet er ikke indstillet på at bryde med Dansk Industri, Dansk Erhverv, Radikale og den nuværende regerings politik, og Radikale har svært ved at se partiet bakke op om en regering uden flere sociale nedskæringer.

Firs procent af politikerne ønsker ikke, at kampen imod fattigdommen bliver det største politiske emne i den kommende valgkamp, men hvis der ikke er nogen social kamp, er der ingen social fremskridt. MF vil ikke afskaffe de lave ydelser, og ikke fjerne den fattigdom som politikerne i Folketinget har skabt. Hensynet til virksomhederne, der vil have arbejdskraft til lav løn, overtrumfer fattigdomsbekæmpelsen.

Forbindelserne til toppen af samfundet er større end interessen for samfundets socialt udsatte, tværtimod har S intet ønske om at omfordele samfundsgoderne, fra toppen til bunden. I et af de rigeste lande i verden er fattigdommen stigende, dette er sket med Socialdemokraternes stemmer. Der er ingen tvivl om at Socialdemokraterne bekymrer sig mere om rige mennesker end om fattige mennesker.

Torben Jensen, Jens Kofoed, Tino Rozzo, Heidi Larsen, Jesper Lerche, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Per Torbensen, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Flemming Berger, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Torben Skov, Erik Winberg, Arne Albatros Olsen, Susanne Kaspersen, lars helde, Ebbe Overbye, Martin Rønnow Klarlund, Carsten Mortensen, Eva Schwanenflügel, Tue Romanow og Achim K. Holzmüller anbefalede denne kommentar
Achim K. Holzmüller

Thomas Larsen's bog "Mette Frederiksen – Et politisk portræt", i form af en forkromede og højglanspoleret profil af Mette F vil hjælpe med til at vi snart med rimelig sikkerhed kan regne med at personen indtager landets mest magtfulde embede. Interessant ville være at se, hvor meget af de så rosende omtalte "strategiske svendestykker" er så "uhyre konsistent og troværdig", eller bare er populistiske nødvendigheder som midler i et søgesystem for at suge stemmer fra andre partier, der med populistiske paroler prøver at fange folk. Indtil nu har denne kurs virket positivt i fremgang af danske socialdemokrati, i modsætning til så mange andre steder i Europa. Interessant bliver det at se, hvor succesfuld Mette F. agerer og regerer, når hun endeligt er kommet til magten.
I modsætning til Thomas Larsen's forkromede og højglanspoleret Mette F-profil anser jeg hendes ageren i den senere tid som en populistiske slingrekurs i den politiske debat.

Bjarne Andersen, Anne Mette Jørgensen, Torben Bruhn Andersen, Erik Winberg, Susanne Kaspersen, Carsten Mortensen, Eva Schwanenflügel og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er til at få kvalme over dette skønmaleri af en person uden andre interesser end sig selv og magtens sødme.
Som Gry Inger Reiter så rigtigt påpeger, er den sociale profil nem at overse. Frederiksens rædselsfulde reformer som beskæftigelsesminister i Thorning-regeringen bliver ikke lavet om, selvom hun lover ikke at føre borgerlig politik. Kontanthjælpsloftet og hjemsendelsesydelsen heller ej.
Udlændingestramninger bliver der garanteret flere af, når samarbejdet skal fortsætte hånd i hånd med DF som trolovet.
Hendes løfte om at være 'børnenes statsminister' består i at tvangsfjerne børn fra ressourcesvage familier.
Og klimaet og miljøet, hvad med det?
Vi får en ny borgerlig statsminister med Mette F. ved rorpinden, lader det desværre til.

Læs også her Jakob Nielsens anmeldelse af bogen i Altinget.
Her får den heller ingen roser :

https://www.altinget.dk/christiansborg/artikel/mette-frederiksen-fortryd...

Bent Gregersen, Heidi Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Achim K. Holzmüller, Christel Gruner-Olesen, Anne Mette Jørgensen, Katrine Damm, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Torben Skov, Erik Winberg, Arne Albatros Olsen, Christian Mondrup, Susanne Kaspersen, lars helde, Henrik Rasmussen, Herdis Weins, Ebbe Overbye, Hans Larsen, Martin Rønnow Klarlund, Dorte Sørensen og Frede Jørgensen anbefalede denne kommentar

På Politiken er man heller ikke imponeret:
https://politiken.dk/kultur/boger/boganmeldelser/faglitteratur_boger/art...
På avisen.dk kan man i dag læse om, hvordan MEF i sin tid forsonede sig med Sass Larsen - alt i alt føler jeg lyst til at citere Peter Schrøders figur fra Den gode , den onde og den virkligt sjove:
" Det er fandme uhyggeligt, du"

Bjarne Bisgaard Jensen, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Anne Mette Jørgensen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Frode Sørensen

Mette Frederiksen ville som beskæftigelsesminister ikke engang forbyde kræftfremkaldende stoffer, som i mange år havde været forbudt i nabolande. Heri adskiller hun sig ikke fra de tilsvarende borgerlige ministre.
Ifølge Kræftens Bekæmpelse er der 1600 tilfælde årligt af arbejdsbetinget kræft i Danmark. Ifølge ILO dør 2000 årligt i Danmark af snigende sygdomme p.g.a. dårligt arbejdsmiljø.

Jens Kofoed, Heidi Larsen, Bjarne Andersen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Christel Gruner-Olesen, Anne Mette Jørgensen, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Erik Winberg og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Selv forfatterens egen avis kalder bogen skuffende og giver deñ to stjerner.

Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel, Anne Mette Jørgensen, Torben Bruhn Andersen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Here she comes: Mette Forræderiksen fra Socialforræderiet !

Estermarie Mandelquist, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Anne Mette Jørgensen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Thomas Larsen færdes hjemmevant i magtens indercirkler. Og han har selvsagt brug for at være på god fod med sine kilder, dem, der er noget ved musikken. Hans job som politisk kommentator er afhængig af det. Derfor kan man selvsagt ikke forvente et kritisk portræt af vores statsminister in-spe, højest en samling anekdotiske ligegyldigheder, tilsat så tilpas megen fidel høflighed, at Mette også tager røret næste gang Thomas ringer.

Arne Albatros Olsen, Kim Øverup, Bjarne Bisgaard Jensen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Andersen, Torben Skov, Eva Schwanenflügel, Steen Sohn, Mogens Holme, Torben Bruhn Andersen, Grethe Preisler og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Engang var Mette mod fattigdom og ulighed, nu kæmper Mette mod fattige, arbejdsløse, syge og for øget ulighed.
Skal det have en chance til ?

Arne Albatros Olsen, Eva Schwanenflügel, Herdis Weins og Anne Mette Jørgensen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Nej, hun skal ikke have en ny chance. Den største kujon af alle på det ting. hun kan lægge sig fladt ned og give en kæmpe undskyldning. Det har hun åbenbart endnu ikke gjort.
Desuden er den fattigdom kommission de i S taler om alene en dumsmart metode på, at vinde tid.
Hun er ekstrem asocial.