Læsetid: 4 min.

Ny novelle fra Sex & Samfund finder balancen mellem Vi Unge og Emma Gad – uden at ende som Brian Mikkelsen

Det er let at identificere sig med karaktererne i den nye novelle »Festen«, som Sex & Samfund har udgivet i anledning af Uge Sex. Det vurderer Informations særanmeldere, erhvervspraktikanterne Ella-Lara Nielsen, Georg Adolphsen og Bertil Engberg Nielsen, der dog også har enkelte indvendinger imod novellens fremstilling af unge
Emma Gad, forfatter til bogen 'Takt og Tone', der skildrer hvordan vi som mennesker bør omgås med hinanden på den mest korrekte måde. Heldigvis er menneskelighed og seksualitet ikke lige så sort/hvidt som billedet.

Emma Gad, forfatter til bogen 'Takt og Tone', der skildrer hvordan vi som mennesker bør omgås med hinanden på den mest korrekte måde. Heldigvis er menneskelighed og seksualitet ikke lige så sort/hvidt som billedet.

Polfoto

8. februar 2020

»Enten er du til festen – ellers er du ingenting. Det ved alle.« Sådan lyder starten på novellen »Festen«, som Sex & Samfund har udgivet i anledning af Uge Sex. Det er måske lidt overdramatisk, men novellen er meget mere end bare endnu et teatralsk forsøg på at appellere til de unge.

I den forgangne uge har elever rundt omkring i landet haft seksualundervisning. I mange tilfælde indebærer det pinefulde lektioner med en uforberedt lærer, der prøver at forklare, hvordan man bruger et kondom, mens halvdelen af klassen er ved at sprænges af grin, og den anden halvdel er ved at dø, fordi det er så tåkrummende.

Selv om seksualundervisning er lovpligtig, er det ikke alle elever, der modtager fyldestgørende seksualundervisning. I en rapport fra Undervisningsministeriet står der, at det kun er 45 procent af danske folkeskoleelever, der har lært om betydningen af krop, køn og seksualitet, og at kun 13 procent af de lærere, der underviser i faget, har taget et frivilligt kursus på læreruddannelsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu