Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Vrede er en voldsom kraft, mens selvmedlidenhed er svag. Løkkes bog er skrevet på det sidste

Hævntørsten raser retningsløst rundt i Lars Løkke Rasmussen nye erindringsbog, hvor han fremstiller sig selv som et miskendt geni, der er blevet forrådt af sine nærmeste. Han tør dog ikke for alvor føre sit ønske om revanche igennem, og bogens mange anekdoter ender derfor med at få et tragisk skær
Desværre er Lars Løkke Rasmussens nye bog ’Om de fleste og det meste’ skrevet på forsmåelse og har karakter af et forbitrelsens øjeblik – og dermed som en tragisk fortsættelse af ’Befrielsens øjeblik’, som var titlen på den samtalebog, som Lars Løkke udgav midt under valgkampen sidste år.

Desværre er Lars Løkke Rasmussens nye bog ’Om de fleste og det meste’ skrevet på forsmåelse og har karakter af et forbitrelsens øjeblik – og dermed som en tragisk fortsættelse af ’Befrielsens øjeblik’, som var titlen på den samtalebog, som Lars Løkke udgav midt under valgkampen sidste år.

Tariq Mikkel Khan

Indland
31. august 2020

Pudsigt nok sker det samme hver eneste gang, når Lars Løkke Rasmussen er nede og vende i dyndet. Hver gang Venstres tidligere statsminister har mødt kritik fra egne rækker eller er blevet hængt ud i formiddagsaviserne med anklager om skørlevned og partibetalte underbukser, er en ærlig repræsentant for folket pludselig trådt frem foran ham – og har åbenbaret sandheden.

Scenen med en folkelig skytsengel er en tilbagevendende signatur for Lars Løkke Rasmussen, senest da han i november måtte lade sig klappe ud af Venstre og endegyldigt opgav kampen om at kunne fortsætte som formand for det parti, som han ellers har dedikeret hele sit liv til. Endnu en gang fandt han oprejsning i en ubesmittet stemme fra folkedybet.

Lars Løkke holdt en anspændt afskedstale, hvor han takkede »for alt til de fleste og til alle for det meste«, hvorefter han flygtede. På vejen videre mødte han helt ud af det blå en ukendt sandsigerske:

»I Malagas lufthavn går en ung kvinde forbi mig i rask tempo, men så vender hun pludselig om, kommer helt tæt på og lægger den ene hånd på min skulder og rækker mig den anden,« skriver Lars Løkke i sin nye bog og citerer ordret hendes medfølelse: »Jeg synes, dit parti har behandlet dig svinsk. Jeg ved ikke, hvad du skal i Malaga, men jeg håber, det er noget godt, og at du vil passe på dig selv.«

Forrådt af sine egne og miskendt i medierne, men elsket af folket. Sådan fremstiller 56-årige Lars Løkke sig selv, igen-igen, som han også gjorde i netop afskedstalen, hvor han rørstrømsk beskriver mødet med en mere tilgivende virkelighed, efter han var faldet fra magten og kasseret af sine partifæller:

»For nylig stod jeg på et gadehjørne i udkanten af Aarhus og ventede på en taxa. Det var halvsent, det var koldt, og det blæste. Jeg røg – nu kan jeg jo godt sige det – en smøg og tænkte på, at det er længe siden, at jeg havde stået og ventet på en taxa,« citerer Løkke sig selv og fortsætter karakteristisk:

»Da taxaen endelig kom trillende, råbte chaufføren ud ad det nedrullede vindue: ’Lars, er det dig? Statsministeren?’. ’Ja, men jeg er altså ikke statsminister længere’, forklarede jeg. ’Lars, du er min ven. Kør med mig. Men må jeg ikke tage en selfie af os først?«

Ensom folkehelt

Folkets kærlighed, Løkkes styrke. Scenen var nøjagtig den samme, da han i forbindelse med formandsopgøret i Venstre i 2014 mod næstformand Kristian Jensen på vej til krisemødet i Odense på forhånd havde besluttet sig for at give op. Men pludselig bliver han passet op af en fremmed mand. Lars Løkke er stoppet ved motorvejsgrillbaren Hos Morfar i Ringsted og tænker umiddelbart, da han ser manden komme ham i møde, at »der nu er én, der skal hen og sige noget grimt til mig«.

Men også her genvandt Løkke styrken i mødet med folket. Skæbnen ville ham det også dengang bedre end både partifællerne og journalisterne. Manden på grillbaren sagde: »Jeg kender ikke dig, jeg stemmer ikke på dit parti, men jeg synes, det er en hetz, du går igennem. Og jeg synes ikke, danskerne skal vælge politisk ståsted efter fadøl eller for dyrt tøj.«

Grundfiguren i Løkkes selvbillede er en outsider, der på trods og i evig modgang har kæmpet sig ensomt frem. Sådan vil han i hvert fald gerne have offentligheden til at forstå den nederlagsfortælling, som klæber til ham i dag, og som han nu har skrevet en bog med titlen Om de fleste og det meste i et forsøg på at vride sig fri.

Løkke føler sig misforstået, uretfærdigt behandlet og forrådt af sine egne. Men det er bare mere end svært at omskrive historien, når man har tabt for åbent tæppe og for snurrende kameraer. Og særligt når man selv har været nådesløs og aldeles usentimental i sin egen magtærgerrighed.

Lars Løkke tager ikke selv nogen gidsler og udleverer i bogen flere af sine tidligere tætte samarbejdspartnere: fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, som afskrives som en »populist«, til Venstres enfant terrible Søren Pind, som portrætteres som en mislykket minister. Bogen er således et slags flammeskrift, ikke fordi Lars Løkke opildner store følelser, men fordi han brænder sine sidste broer.

Alle kender Løkke

Episoderne, skandalerne og rænkespillene er efterhånden velkendte for de fleste, og Lars Løkke har været en offentlig figur så længe, at de fleste vælgere for længst har dannet sig et glansløst billede af manden, der både har søgt magten for enhver pris og har haft notorisk svært ved at holde sin kaotiske privatøkonomi afskilt fra sine offentlige embeder.

Ambitionen med Lars Løkke Rasmussens nye bog er ikke desto mindre at tegne et nyt billede af ham selv; det erindringsbillede, som deles af kvinden i Malagas lufthavn, taxachaufføren i udkanten af Aarhus og manden ved Hos Morfar på motorvejen.

I bogens prolog skriver Lars Løkke med fængende spænding: »Jeg ved, at jeg er i en slags vakuum mellem noget, jeg har været, siden jeg var meget ung, ’ham der politikeren’, og noget, jeg jo i princippet har været i endnu længere tid, i nogen grad har sat til side, men nu kan koncentrere mig 100 procent om at være: mig selv,« skriver Løkke og sætter dramatisk trumf på:

»Hvem er jeg? Det spørgsmål tumler vi vist alle med. Det er eksistentielt. Har lagt grunden til de store verdensreligioner og de store ismer.«

Men Løkke formår hverken at besvare spørgsmålet eller at lægge fundamentet til noget større. Han har ikke skrevet en bog, der vil blive husket for en ny løkke-isme. Til allersidst i bogen konstaterer han næsten desillusioneret: »Jeg havde troet, at dette bogskriveri havde skabt den afklaring – hvem er jeg – som jeg annoncerede i min prolog. Men jeg er stadig i tvivl. Dog ikke om, at valget snart må træffes. Jeg kan mærke, at det er tæt på,« slutter Løkke.

Bogprojektet opløser dermed på sin vis sig selv som uforløst og tilbageholdt. Han har tydeligvis ikke formået at gøre sig dybere erkendelse om sin tid ved magten, eller bibragt sig selv og læserne en øjenåbnende forståelse for, hvorfor han havde så svært ved at holde sammen på den borgerlige blok og regere i perioden fra 2015 til 2019 og derfor senere blev ofret af Venstre, skønt valgresultatet i 2019 rent faktisk skød langt over målet.

Fanget i fortiden

Læserne ved godt, hvem Løkke er. Det er tydeligt, at han ikke har været parat til at fortælle om de største personlige udfordringer.

Det får således et fernis af forlorenhed, når han ikke tør fortælle om eller blot reflektere over de begivenheder, der har været med at martre ham selv og fælde ham i offentligheden – hverken om hans gældsplagede privatøkonomi, der bortforklares med et studielån i 1983, eller om den katastrofale tid som formand for den koreanske klimaorganisation GGGI; et foretagende, som han ellers kalder for en »flot ramme om næsten ingenting, bortset fra dyrt købte McKinsey-rapporter og pænt eksorbitante direktørlønninger«.

De egentlige afsløringer kommer snarere til at stå mellem linjerne: Lars Løkke afslører sig selv som et magtmenneske, der ikke kan give slip, og som heller ikke tør blotte sig selv og for alvor tage fat om årsagerne til, at én af danmarkshistoriens største reformatorer er endt med ikke at blive anerkendt som fortjent.

For selv om man føler sig forfulgt, kan man jo vitterligt godt være forfulgt, og Lars Løkke ville formentlig have kunnet tage æren for en langt større andel af Danmarks økonomiske succeser, hvis blot han selv havde formået at tæmme forbitrelsen og havde fået de personlige skuffelser på større afstand. Bogen virker til at være blevet skrevet for tidligt, før han selv har forstået, hvem han er.

Vrede er en voldsom energi, ikke mindst i politik. Selvmedlidenhed er imidlertid en noget svagere kraft. Og desværre er Lars Løkke Rasmussens nye bog Om de fleste og det meste skrevet på forsmåelse og har karakter af et forbitrelsens øjeblik – og dermed som en tragisk fortsættelse af Befrielsens øjeblik, som var titlen på den samtalebog, som Lars Løkke udgav midt under valgkampen sidste år.

Befrielsen kom aldrig. Tværtimod er Lars Løkke stadig fanget i en fortid, hvor vælgere på tomandshånd er de eneste, der tør sige ham sandheden; nemlig at han er blevet behandlet svinsk. Men det kommer til at fremstå både trist og selvhøjtideligt, når man selv er den eneste tilbage til at sige det.

Lars Trier Mogensen skriver politiske analyser i Information og er chefredaktør for nyhedsbrevet/dkpol, som udgives af Føljeton.

Lars Løkke Rasmussen: ’Om de fleste – og det meste’, Politikens Forlag, 320 sider, 300 kr.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lars Løkke har et problem. Han er noget så 'yesterday'. Han har snydt sig frem hele sit liv. Fra Hanne Boel og Jørgen Stjerneklar, over politiske med- og modspillere (f.eks nægtede de konservative i VKO-dagene at forhandle med ham i enrum, fordi de ikke stolede på ham - se bogen 'Projekt Løkke) til Kristian Jensen og Søren Gade. Så ændrede han pludselig strategi (snød sit eget parti) og ville samarbejde med Soc. Dem. da magten endegyldigt var ved at rende ham af hænde.

Og nu er der ingen der vil lege med ham.

Hvad gør han så? Skriver en bog der sviner alt og alle til. Ellemann er et let offer. Skide med at Venstre igen vil miste stemmer pga intern splid. Tulle skal da også have et hak i tuden. Der er ikke nogen der ikke får lille Lars's bitterhed at føle. Mette Frederiksen er han også sur på. Men mon ikke det bunder i ren misundelse? Hun har et projekt. Hun er vellidt. Hun lykkes med sine ideer. Og hendes omgivelser stoler på hende. Det er IKKE nemt for Lars at se på.

Hvad er han lykkedes med? Det lykkedes for ham at få indført en strukturreform der ødelagde Danmark ved at centralisere politi, domstole, hospitaler, skoler og lægge kæmpe afstand mellem politikere og borgere. Det lykkedes for ham af afskaffe efterlønnen og smadre dagpengesystemet, og det lykkedes at eksportere velfungerende råd og styrelser til provinsen, med et kæmpetab af viden og dygtige medarbejdere til følge. Strukturreformen er vist den største katastrofe i dansk politik. Glemmes skal da heller ikke, at det er lykkedes Lars Løkke at få betalt rejser, underbukser, naturfilm, smøger, rygekabine og andre livsfornødenheder. Og det lykkedes da også at få et klimatopmøde til at løbe fuldstændig af sporet.

Med det generalieblad er det nok svært at få så meget som en suppleantpost i en fiskeriforening. Men bogen skal nok give et pænt tilskud til ministerpensionen.

Mette Starch, Frank Meier, kjeld jensen, Martin Sørensen, Mogens Holme, Jørgen Skov Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Anette Friis, kjeld hougaard, Hanne Ribens, Carl Chr Søndergård, Lars Koch, Kim Øverup, Tina Peirano, Palle Kousgaard, Kristian Spangsbo, ingemaje lange, Birte Pedersen, Josephine Kaldan, uffe hellum, Thomas Tanghus, Poul Reynolds, Herdis Weins, Karen Møller Grothe, Torben K L Jensen, Steen Obel, Michael Larsen, Jan August, Lars Løfgren, lars søgaard-jensen, Lis Rasmussen, Jens Mose Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Per Klüver, gert rasmussen, David Zennaro, Inger Jensen, Kjeld Hansen, Katrine Damm, Nette Skov, Martin Rønnow Klarlund, P.G. Olsen, Mads Greve Haaning, Johnny Jensen, Tino Rozzo, Kurt Nielsen, Hannibal Knudsen, Lone Hansen, Carsten Munk, Viggo Okholm, Jane Jensen, Lasse Nielsen, Vibeke Hansen, Ditte Bjerregaard, Thorbjørn Thiesen, John Scheibelein, Karen Grue, Jan Fritsbøger, Henrik Cornelius Hansen, Ervin Lazar, Benta Victoria Gunnlögsson, John Andersen, Helle Walther, Ivan Mortensen, Jesper Hostrup Hansen, Ellen Jeppesen, Ejvind Larsen, Estermarie Mandelquist, Jørgen Tryggestad, David Breuer, Hans Larsen, Trond Meiring, Dorte Sørensen, Hanne Utoft, Henrik Bjerre, jørgen djørup, Bjarne Bisgaard Jensen, Kim Houmøller, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Henning Kjær, søren ploug, Liselotte Paulsen, Halfdan Illum, Bjarne Tingkær, Søren Rehhoff, Palle Jensen, Peter Beck-Lauritzen og Morten Meinertsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

CH, så fint ridset op, om "den lille svindler", som nu kan betegnes, som "den sølle, lille svindler"! En egoistisk "smadremand" !

kjeld jensen, Torben Bruhn Andersen, Mogens Holme, Hanne Ribens, Carl Chr Søndergård, Birte Pedersen, Steen Obel, lars søgaard-jensen, Per Klüver, Kurt Nielsen, Vibeke Hansen, John Andersen, Ejvind Larsen, Estermarie Mandelquist og søren ploug anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Hvem er jeg? Det spørgsmål tumler vi vist alle med. Det er eksistentielt. Har lagt grunden til de store verdensreligioner og de store ismer."

De store verdensreligioner?
De store ismer..?
Så kommer vi vist ikke længere op på de højspændte nagler.

Helt og fuldt ufortjent.

Torben Bruhn Andersen, Mogens Holme, Hanne Ribens, Birte Pedersen, Torben K L Jensen, Steen Obel, lars søgaard-jensen, Kurt Nielsen, Viggo Okholm, Vibeke Hansen, John Scheibelein, Karen Grue, Ejvind Larsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Bemærkning til - "af danmarkshistoriens største reformatorer er endt med ikke at blive anerkendt som fortjent." - Kan det ikke siges at han bliver anerkendt for han reformer og med rette kritiseret.
Fx. hvad blev der egentligt af hans stort opsatte SUPERSYGEHUSE - de blev noget afpillede og ikke ret super - i stedet blev der meget langt til sygehuset for de fleste.
Handicapgrupperne fik dårligere tilbud efter, at det blev kommunerne der skulle stå for hele opgaven. Mange godt fungerende institutioner blev nedlagt ,
Osv........osv........osv......

Søren Dahl, Anette Friis, Hanne Ribens, Carl Chr Søndergård, Birte Pedersen, Steen Obel, lars søgaard-jensen, Karen Nygård, Torben Bruhn Andersen, Per Klüver, Morten Meinertsen, Inger Jensen, Mads Greve Haaning, Kurt Nielsen, Carsten Munk, Lone Hansen, Jane Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Eva Schwanenflügel, Arne Lund, Ejvind Larsen og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar

Løkke har ét hængeparti! Nu vil han fortsætte!

Helle Walther

CH@ 100% enig i dit indlæg. Fint beskrevet. Har lige hørt interview på P 1 morgen, er målløs over, hvordan Løkke formår at manipulere journalisterne, han får 30 minutters taletid, hvor han får sendt egne budskaber ud, få var de kritiske spørgsmål, og han fik den smule, der var, afpareret lynhurtigt. Han er en virkelig dygtig retoriker, han er en snu ræv, og han er sig selv nærmest. Det har han altid været. Han har nok selv ironi ind i mellem, men er blottet for selvkritik. Har fulgt ham siden han var ung byråds politiker og amtsborgmester. Venner fik kniven i ryggen, når det passede ham. Holst, Pind, Peter C, Søren Gade,m.fl. Han har altid snoet sig som ålen.
Som han har udviklet sig og med den bitterhed, han vitterligt ikke har lagt bag sig, så må hans selvopfattelse, at det altid er de andres skyld, han geniet Løkke er et tab for landet, når han ikke har magten, sådan mener han sandheden er, det er ikke Løkkes egen skyld, at han blev gået og fundet for let. Han må se at komme videre. Det er så trist at se en, der minder om Brixtofte de sidste år. Som ved at gå i opløsning, sådan ser han ud. Han skal ud af politik og komme videre i livet.

kjeld jensen, Estermarie Mandelquist, Anette Friis, Birte Pedersen, Jan August, lars søgaard-jensen, Torben Bruhn Andersen, Nette Skov, Kurt Nielsen, Lone Hansen, Viggo Okholm, Peter Beck-Lauritzen, Vibeke Hansen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

at én af danmarkshistoriens største reformatorer - Kommunaldeformen er hans- elendige - svendestykke, og det der står tilbage sammen med det tætte samarbejde med DF. Løkke lod Støjberg foretage 114 stramninger af udlæningelovgivningen - og så taler han om, at de tætte blå samarbejde vil føre til et ræs mod bunden. My foot! Bortset fra retorikken, så er han tættere på Nye Tarvelige end han vil være ved.
I Deadline søndag aften var der god lejlighed til at studere hvordan han manipulerer med sproget go sviner sine gl. kampfæller til.
Brejning hvor han fik sit endeligt blev først omtalt som "hospitalet", siden "anstalten" - han var vist lige ved at sige tosseanstalten, men tog sig dog i det. Det er mange år siden, at Bregning var en institution under Åndssvarforsorgen, men alligevel spillede Løkke på det ved at tale om "anstalten".
Fin mand.

Mogens Holme, jørgen djørup, Anette Friis, Hanne Ribens, Carl Chr Søndergård, ingemaje lange, Birte Pedersen, Poul Reynolds, Torben Bruhn Andersen, Inger Jensen, Nette Skov, Helle Walther, Kurt Nielsen, Lone Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Vibeke Hansen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Lars laver lort igen !

Nette Skov, Helle Walther, Kurt Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Lars har bundet sin løkke til egen hals. Han kan kun håbe på, en anden agenda overtager forsiderne, inden hans eftermæle reduceres til en prop, der modstræbende gik til bunds

Peter Beck-Lauritzen, Nette Skov, Helle Walther og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Lasse Nielsen

I sine interviews fremstiller Lars Løkke det som en stor uretfærdighed, at han blev nødt til at trække sig efter valget i 2019, når han nu lige havde givet Venstre "et godt valg med en mandatfremgang på 10 mandater". Men sandheden er, at han på trods af mandatfremgangen tabte valget. Han vandt det ikke. Og det var anden gang, han tabte, for i 2011 tabte han mod Thorning. Og når en formand i Venstre eller Socialdemokratiet taber kampen om regeringsmagten for anden gang, er det naturligt, at formanden går. Ja, mange går endda efter første tabte valg. Thorning tabte også to gange (første gang mod Fogh i 2011 og anden gang mod Lars Løkke i 2015), og hun indså helt naturligt, at så måtte hun trække sig tilbage. Den indsigt mangler Løkke.

kjeld jensen, Arne Lund, Hanne Ribens, Carl Chr Søndergård, Peter Beck-Lauritzen, Lone Hansen, Birte Pedersen, Inger Jensen, Nette Skov, Kurt Nielsen, Helle Walther og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Lasse Nielsen

Rettelse: Thorning tabte til Fogh i 2007, ikke 2011

Lone Hansen, Birte Pedersen, Nette Skov, Kurt Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Vibeke Hansen

En lille mand med en al for stor selvforståelse ! Med lille mener jeg ikke af statur, men af menneskelige egenskaber. Aldrig har jeg mødt en statsminister, der var så magtfuldkommen gennem brug af “management by fear” og en utrolig frækhed. I min optik har han opført sig som om, han var hævet over alle andre. Vi har set det under de få samråd, han var tvunget til at deltage i, hvor sort tale og udmattelsesstrategi fik et måbende panel til at miste focus. Da så opossitionen endelig gennemskuede Hans tvetungede retorik og fik stillet de rigtige spørgsmål, var svaret, at det ragede ikke andre. At blå medier var ekstrem ukritiske og nærmest ved at falde på halen over hans retoriske tvetydigheder, gav ham bare mere vind i sejlene. En taktik Inger Støjberg lærte til perfektionisme. Jeg har svært ved at se hans store reformtalent. Her i tråden er allerede nævnt strukturreformen og kommunesammenlægningen, men sundhedsreformen har jeg også svært ved at se det geniale i. Kræft, som han oplevede i egen familie, var det eneste, han reelt reformerede. Nå, ja - og så overbetalte privathospitaler. Selvom reformen skulle fjerne ventelister og give behandlingsgarantier, blev det ikke sådan, borgerne oplevede det, og stort set alle andre områder måtte betale. Kroniske sygdomme og psykiatrien blev minimeret, og personaletblev mindre. Venstres mantra om mennesket før systemet, lyder virkelig hult i mine øren. De, der har betalt regningen, er dem, der ikke har råd til at bruge de private alternativer. Hvor mange kæmpereformer nåede han ikke at måtte skrotte under sin sidste regeringsperiode, fordi han ikke formåede at få DF, RV og S med på grund af sin manglende forståelse for, at der skal være plads til at give andre indflydelse. Det må han nu se, at Mette Frederiksen har succes med. Hendes udspil er ofte så ukonkrete, at der er rigelig plads til alle.
Og nu er han så blevet radikal, men mellem linjerne er det vidst kun, indtil “blå blok” har et flertal igen, så er blokpolitikken tilbage som med Anders Fogh. Ingen tvivl om, at han er misundelig over Mette Frederiksens evne til brede flertal og rasende over hendes afvisning af hans meget gennemskuelige plan om en SV regering umiddelbart før valget. I fire år havde han ellers bevidst gjort alt for at få S til at forlade forhandlinger om stort set alt. Hvad han vil med sine mange selvpromoverende egobøger, er svært at se, men han er typisk “1. maj barn” eller med andre ord. Mig først. Mette Frederiksen tog fra start afstand til Thorning/Coridon tiden, hvilket gav hendes regering en ren tavle. Jeg tror Jacob Ellemann ville gøre sig selv en tjeneste ved at gøre det samme med Løkke een gang for alle. Mit gæt er, at Løkke havde regnet med større støtte fra baglandet og i gruppen, og muligvis ville have udfordret Ellemann ved deres næste kongres. Eller er han virkelig så overbevist om sin egen fortræffelighed, at han vitterlig forsøges sig med et nyt parti, der til forveksling ligner RV.

Martin Sørensen, Martin Rønnow Klarlund, Anette Friis, Henning Haugaard, Liselotte Paulsen, Peter Beck-Lauritzen, Lone Hansen, Lasse Nielsen, Nette Skov og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Hannibal Knudsen

Med denne bog og med Ellemanns præcisering om samarbejde med de radikale behøver Mette Frederiksen næppe i den kommende tid behøve at overveje “hold kæft bolsje” til den ellers ustyrlige Morten Østergaard ;-)

kjeld jensen, Martin Sørensen, Randi Jepsen, Arne Lund, Liselotte Paulsen, Peter Beck-Lauritzen, Lasse Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Per Klüver, Nette Skov og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Vibeke Hansen@ Jeg tror, som du han kunne finde på at stille op mod Ellemann, hvis målingerne fortsat går nedad. Så skulle geniet redde partiet i egen optik og selvforherligelse. Men det der ikke er forstået af samme Løkke er, at hans 9 +1 i nord mandater kom, fordi DF gik markant tilbage, og folk der var blå gik så til V og K og Nye borgerlige. Ikke til S, de holdt valgresultatet fra sidst, det er først nu hvor Mette har vist sine lederevne, hun klarer sig godt i målingerne.
Han fik selv 40.000 stemmer, fint resultat, men han løj jo, gik tilvalg på noget der ikke kunne ske. Og svigtede de blå i 24 time.
Hvis han var så genial, som han selv tror, han er, hvorfor er der så intet jobtilbud herhjemme eller tilbud fra udlandet, han mener jo selv, han er bedste venner med EU politikere.
Han ligger, som han har redt politisk.

kjeld jensen, Martin Rønnow Klarlund, Anette Friis, Liselotte Paulsen, Peter Beck-Lauritzen og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar

Det er ikke alle der skriver, som er forfattere.
Ikke alle politikere skal skrive bøger og tro, de dermed bliver mere interessante af den grund.
De fleste politikere er kedelige personligheder, som , muligvis først om mange hundrede år kan fænge en interesseret læser, - hvis der overhovedet er nogen tilbage til den tid der gider interessere den kommende menneskehed ved at tage denne tids uhyrlige facebookegoister til skue.

Torben Bruhn Andersen, Arne Lund, Hanne Ribens, Peter Beck-Lauritzen og Inger Jensen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Jeg kunne aldrig finde på at købe LLR-bogen. Det ville være penge ud ad vinduet!

søren ploug, Mogens Holme, Peter Beck-Lauritzen, Birte Pedersen, Kim Houmøller og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Flemming Olsen

Sikke et skuddermudder af partier der bliver på stemmesedlen ved næste valg. Lykke - og Løkkepartiet, Fremad, Riskær, Stram Kurs (eller hvad de nu hedder) Kristendemokraterne og Veganerne. Syv partier som ikke pt sidder på tinge plus de etablerede partier. Og sikke et potentielt stemmespild.

Hanne Ribens, Peter Beck-Lauritzen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Det var en stor glæde at slippe for Lars L og de fleste af hans ministre. Det nye hold er generelt bedre uden at stråle. For mange talenter blev udrenset/forlod under Thorning & co.

Mette F er et stort step opad. Det tror jeg også der er Venstrefolk, der kan se,Trods alt.
Men nu er Lars L igen i medierne. Det begyndte da det meget borgerlige BT lod ham slippe til spalterne med corona-betragtninger - nogle var gode.
Det er mit håb ,at med denne bog sluttes endeligt kapitlet Lars Løkke. Jeg gider ham ikke mere.

Den langt mere middelmåde Bendt Bendtsen fik fedtet sig til adskillige ben og en EU-pension som supplement til diverse danske. . Han er behageligt tavs nu. Men belønnet langt over hvad der er rimeligt.
Det ser ikke ud til at der er kræfter der vil belønne Lars L. på samme måde. DET må være hårdt for ham - også set i lyset af Corydon og Sass.
Han må gøre hvad han vil. Bare han bliver behageligt tavs.

Lasse Nielsen, Helle Walther, Martin Rønnow Klarlund, Liselotte Paulsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Søren Skadhede

Mon ikke han med fordel kunne slå pjalterne sammen med Anders Samuelsen - eller seriegrundlæggeren Simon Emil A.?

Peter Beck-Lauritzen og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar
Erik Fuglsang

Hvor er det tankevækkende, at stort set alle boganmeldere - bortset fra røde Lars fra den mindst ringe - giver bogen meget flotte ord med på vejen......

Jeg vil personligt liiiige læse bogen først, inden jeg udtaler mig bastant om den. Måske andre kunne føle tang til at følge en lignende fremgangsmåde! God læselyst.

LLR er god retoriker og god til at formulere sig, ofte med sarkasme og humor, men han er ikke ærlig eller selvkritisk og så er han ondskabsfuld på smart måde. Han stikker, han rammer, og manipulerer og fordrejer. hvis man spurgte Kristian jensen, Lars Krarup m. flere, så ville vi nok få en anden version.
Nu har han fået sin mediedækning, og sit momentum, kan vi så ikke blive fri for at se og høre mere til ham. Han gavner ingen. Som han selv siger han han handler mens han tænker og omvendt, og det har hele hans politiske karriere været præget af, ofte med sjusk og uigennemtænkte resultater.
Lad os nu få fred for ham.

Peter Beck-Lauritzen, søren ploug, Lasse Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Birte Rønn Hornbech forsvarer ham med næb og klør. Og det er hun da velkommen til, hun har tidligere været politiker man havde respekt for, men det ændrede sig, da hun lavede shit med statsløse palæstinenseres rettigheder. Hun melder sig nok ud af V, og det skal hun da bare gøre, Løkke også.

Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar