Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ny bog om Kristian Thulesen Dahl: Nu venter vi bare på anmeldelsen fra Bagmandspolitiet

Sagen om systematisk misbrug af EU-midler er blevet Dansk Folkepartis forbandelse. Ny bog udstiller, hvordan nedturen for partiformand Kristian Thulesen Dahl begyndte med netop afsløringen af de lyssky penge, som også snart kan bringe kronprins Morten Messerschmidt til fald
Ifølge bogen ’Kong Kristian – mennesket, magten og faldet’ kendte Kristian Thulesen Dahl udmærket til den kreative bogføring, som stemmeslugeren Morten Messerschmidt jonglerede med i Bruxelles, og som førte til mystiske pengestrømme, der finansierede Dansk Folkepartis løbende driftsomkostninger. Thulesen Dahl fik tidligt en advarsel om sagen, hvilket han ikke reagerede på.

Ifølge bogen ’Kong Kristian – mennesket, magten og faldet’ kendte Kristian Thulesen Dahl udmærket til den kreative bogføring, som stemmeslugeren Morten Messerschmidt jonglerede med i Bruxelles, og som førte til mystiske pengestrømme, der finansierede Dansk Folkepartis løbende driftsomkostninger. Thulesen Dahl fik tidligt en advarsel om sagen, hvilket han ikke reagerede på.

Michael Drost-Hansen

Indland
23. september 2020

Kristian Thulesen Dahl havde fuldt kendskab til det organiserede svig med EU-penge, som flere topfolk i Dansk Folkeparti fiflede med gennem flere år. Partiformanden deltog tilmed aktivt i forsøg på at tilsløre uregelmæssigheder for et større millionbeløb.

Sådan lyder den alvorligste anklage – fremført af anonyme kilder – i en ny journalistisk bog om Danmarks engang magtfulde parti med titlen Kong Kristian – mennesket, magten og faldet.

Partiledelsen har på forhånd frygtet bogen, der i et sammensurium af efterrationaliserede scener, insinuationer og halvkvædede snigangreb bestemt heller ikke holder sig tilbage med at udfolde et karaktermord på den engang så succesfulde Kristian Thulesen Dahl.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Anker Sørensen

der er vel ingen der har forventet en anden slutning på den historie ?

Tommy Clausen, Susanne Kaspersen, Steen Bahnsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Et råddent parti, med en rådden politik.

Peter Lund Nielsen, Tommy Clausen, Christel Gruner-Olesen, John Andersen, Susanne Kaspersen, Arne Albatros Olsen, Rolf Andersen, Steen Bahnsen, Peter Beck-Lauritzen, Birte Pedersen, Katja Bramgaard, Klaus Lundahl Engelholt, David Breuer, Anker Heegaard, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Alvin Jensen og Michael Christensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det bliver spændende om Nick Hækkerup får realiseret sin ambition om at omorganisere bl..a. Bagmandspolitiet så de får flere muskler i den kommende politireform?

For selvom det under de borgerlige partiers regeringer har været lov og orden, strengere straffe og lovprisninger af politiets indsats der har været parolen, har efterforskning af økonomisk kriminalitet været sat nærmest helt i stå med de tiltagende afmagrelser af netop Bagmandspolitiet.

Kong Kristian og prins Messerschmidt vil nok helst ikke være med til at vi får en pendant til FBI på dette område ;-)

Tommy Clausen, Søren Dahl, John Andersen, Susanne Kaspersen, Freddie Vindberg, Rolf Andersen, Mogens Holme, David Zennaro, Christian Mondrup, Werner Gass, Peter Beck-Lauritzen, Birte Pedersen, lars søgaard-jensen og Bjarne Tingkær anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

DF's kernevælgere er vel ligeglad med at partiet bruger løs af EU's penge. EU er en del af det vi ikke kan lide - globaliseringen og moderniteten eliten, akademikerne, de fremmede, Københavnerne og alt det andet der er skyld i at vi sidder arbejdsløse, afblankede i huse vi ikke kan sælge og medierne - ikke mindst tv og radio - dag efter dag river os i næsen hvilke tabere vi er og hvor langt ude vores håb om forandring er.

Erik Fuglsang, Freddie Vindberg, Rolf Andersen, David Zennaro, Peter Beck-Lauritzen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Det tror jeg sq du har nogen ret i margit, men jeg tror alligevel, at de fleste af df's vælgere trods alt ikke vil være med til, at deres parti gør lige netop det, som er et af partiets store anklagepunkter mod eu. Det er trods alt for hyklerisk og dobbeltmoralsk.

Hvilket ses i den vigende vælgertilslutning. Et andet tegn på dissonans mellem vælgere og partitop er synet på omskæring, som kun krarup, espersen og messerschmidt går ind for.

Pia kærsgård var en langt bedre taktiker end efterfølgende ledelse, og jeg er helt sikker på, at hun aldrig havde tilladt svindel med eu midler. Hvor berettiget man end måtte føle sig, fordi alle andre gør det, er det alligevel bare for dumt.

Hvordan df skal komme tilbage er svært at se. Især når den eneste redningsplanke, de har at gribe til, er den mand, som har stået i spidsen for svindelen. Jeg havde faktisk ikke troet, at messerschmidt ville være dum nok til at gå i den fælde. Lykketoft sagde engang 'gør en stor mand af ham, men gør det langsomt' - tja, nu ligner han en færdig mand i dansk politik i andet end højst en perifer rolle.

Peter Lund Nielsen, Tommy Clausen, Rolf Andersen, Steen Bahnsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Mon anklagemyndigheden rejser en tiltale? Det svindlede beløb skal jo dokumenteres overfor en dommer? Nationalt kan det svindlede beløb jo også betragtes som en EU-rabat på Danmarks EU-bidrag! "Den lille svindler" slap afsted med mange uregelmæssigheder, uden straf, så hvorfor så ikke også "Tulle"?

John Andersen, Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Peter beck - det særlige ved denne svindel er, at den er så dobbeltmoralsk

Tommy Clausen, Ib Christensen, Peter Beck-Lauritzen, Danny Hedegaard og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar

Syntes jeg ville dele lidt sjov med jer. Punch line til slut er guld. ;)

https://youtu.be/y5Lfa_zLD1Q

Peter Lund Nielsen

Faldet fra hen høje moralske hest gør ondt

Freddie Vindberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar