Anmeldelse
Læsetid: 9 min.

Ny bog beskriver, hvad der skete på de indre linjer i Statsministeriet, da coronakrisen ramte

Anne Sofie Kragh følger i ’Det første år’ Mette Frederiksen og hendes inderkreds gennem første del af coronakrisen. Bogen er interessant og læseværdig, men det er åbenlyst en fejl, at forfatteren angiveligt først vil behandle minkskandalen i en opfølger efter næste valg
Anne Sofie Kragh beskriver i ’Det første år’ den tvivlende, rådvilde Mette Frederiksen, der er under hårdt pres og frygter at træffe de forkerte beslutninger under krisen – og det er bogens styrke, at den forsøger at tegne et mere nuanceret billede af mennesket Mette Frederiksen.

Anne Sofie Kragh beskriver i ’Det første år’ den tvivlende, rådvilde Mette Frederiksen, der er under hårdt pres og frygter at træffe de forkerte beslutninger under krisen – og det er bogens styrke, at den forsøger at tegne et mere nuanceret billede af mennesket Mette Frederiksen.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
31. maj 2021

I amerikansk journalistik er der en stærk tradition for at skrive bøger, der følger magthaverne tæt. Helt ned på scenisk niveau kan journalisterne gengive, hvad der er sket i Det Hvide Hus i afgørende perioder i landet historie.

Samme tradition har vi ikke i Danmark. Det skyldes nok blandt andet, at der hersker en mere lukket kultur i den danske centraladministration. Ministre og topembedsmænd lader ikke journalister følge med på nært hold, mens vigtige beslutninger bliver truffet, og fortæller ikke i detaljer om dem efterfølgende.

Men der er undtagelser, og nu kommer bogen Det første år af Anne Sofie Kragh, der tidligere har skrevet en vellykket biografi om Anders Fogh Rasmussen.

Forfatteren har fulgt Mette Frederiksen og hendes inderkreds tæt gennem regeringens første år. Hun har haft adgang til Statsministeriet, har siddet med ved møder og har haft mulighed for løbende at interviewe statsministeren og andre nøglepersoner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her