Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Holger K. Nielsens nye bog er en magtguide til, hvordan SF ikke skal gøre igen

Historien om SF’s tragiske tid som regeringsparti fra 2011 til 2014 er hidtil blevet fortalt af modstanderne. Nu gør Holger K. Nielsen et ædelt forsøg på at slå tilbage i ny erindringsbog, som bestemt ikke former sig som noget helteskrift
I Holger K. Nielsens nye erindringsværk »Det var det værd« forsøger han stædigt at fastholde en opbyggelig fortælling om folkesocialisternes pragmatiske idealisme.

I Holger K. Nielsens nye erindringsværk »Det var det værd« forsøger han stædigt at fastholde en opbyggelig fortælling om folkesocialisternes pragmatiske idealisme.

Sigrid Nygaard/Arkivfoto

Indland
24. september 2021

Nederlagene står i kø. I løbet af den korte tid, hvor SF’s tidligere formand Holger K. Nielsen var minister i Helle Thorning-Schmidts turbulente regering, nåede han både at være med til at godkende det fatale lærerindgreb og det delvise salg af Dong Energy.

Han nåede også at stå i spidsen for et skattevæsen, som blev ramt af både EFI- og udbytteskandalen. Og selv om han kun nåede at være udenrigsminister i 55 dage, landede også rapporten om GGGI-skandalen på hans bord. Glimtet som magthaver var alt anden end glorværdigt.

Men Holger K. Nielsen er en ukuelig optimist. I sit nye erindringsværk »Det var det værd« forsøger han stædigt at fastholde en opbyggelig fortælling om folkesocialisternes pragmatiske idealisme. Skønt SF først for alvor formåede at vinde frem, da han trådte tilbage som partiformand, og den næsten jævnaldrende Villy Søvndal tog over i 2005, vil han gerne have en del af æren for, at folkesocialisterne i dag har forvandlet sig fra et protestparti til et magtparti.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ole Kresten Finnemann Juhl

Kontant og mildt bidsk som vanligt

Torben Lindegaard

@Lars Trier Mogensen

Der kan godt være, at Holger K ærligt beskriver sin egen fiasko;
men det er da svært at skrive andet.

For mit eget vedkommende stikker indgrebet i lærerkonflikten stadigvæk i kroen .... at man lader lærerne lock-oute så de får tømt understøttelseskassen - for så at vedtage en lov i Folketinget, der tvinger lærerne i arbejde på de vilkår, som de allerede har forkastet .... magen til røvhuller i den SRSF-regering !!

Maud Margrethe, Jørgen Skov Nielsen, Susanne Kaspersen, Flemming Berger, jørgen djørup, Inger Pedersen, Rolf Andersen, Herdis Weins, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel, Torben Skov, Claus Nielsen og Jan Jensen anbefalede denne kommentar

Det hænder at Socialdemokraterne af magtmæssig årsager må slår ind på en kurs de før har været imod. Som, da de allierede sig med SF og nærmest gjorde grin med al radikal politik i opposition i årene op til Thorning-regeringen, for så at vende på en tallerken, og på nærmest alle område (økonomi og skole f.eks.), omfavne de radikales politik ude i det sorte tårn.

Når det hænder, bliver de forfærdelig perfide. Det er som om, at de har brug for at ydmyge dem de før var enige med, for ligesom at stive sig selv af som parti og især som partiledelse.

Det samme ser vi i dag på flygtninge/indvandreromådet.

Susanne Kaspersen, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
Claus Bødtcher-Hansen

24/sep/2021

Asocialdemokraterne er,
og vil altid være, klasse-
forrædere, så SF-erne
skal altid holde sig helt
fri fra og af dem !!!

Med bekymret hilsen
Claus

SF har ikke noget at gøre i nogen som helst regering - basta !!! Det er ikke det partiet er født til. SF, desværre ikke som partiet aktuelt agerer, har samme rolle i dansk politik, som Ekstra Bladet, undskyld Information, har i medieverdenen. Det f.g, brokke sig og beklage sig over tingenes tilstand fra morgen til aften - det er deres rolle. Men ministerpensionen og limousinerne har tilsyneladende lokket mere end man har haft rygrad til at stå imod. Smid 1000 kr. på bordet og du vil straks se om du har med en ægte socialist foran dig.
Og så må jeg jo erklære mig enig med Arne Lund, P O D er ganske enkelt for tanteagtig og for tandløs til at opfylde SF's rolle.
P.S. Jeg henregner mig hverken til SF eller socialisterne generelt, men mener SF har en rolle som indpiskere i et fortsat levende demokrati.

Morten Kjeldgaard

Det er lidt besynderligt at I stadigvæk betragter SF som en selvstændigt parti. Det er reelt en del af Socialdemokratiet, sammen med storebror Enhed-med-S-listen,