Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Den blå terapibog ’Borgerlig krise’ er søde drømme om borgerligt sammenhold

Den konservative ’fritænker’ Christian Egander Skov stiller i sin nye bog en skarp diagnose af blå bloks indre centrifugalkræfter. Men hans vision for at redde et borgerligt hus i splid med sig selv er mere from forhåbning end et politisk program
Historikeren Christan Egander Skov viser med din nye bog om borgerlighed, at han har format til at ville lodde tidsånden. Og samtidig kan formulere en stor ambition.

Historikeren Christan Egander Skov viser med din nye bog om borgerlighed, at han har format til at ville lodde tidsånden. Og samtidig kan formulere en stor ambition.

Sofia Busk

Indland
17. september 2022

Borgerlige intellektuelle, der glimrer ved kulturel horisont, intellektuel nysgerrighed, verbalt vid – og som evner at tænke ud over hult ideologisk frasemageri – er sjældne i dansk åndsliv og politisk idédebat.

Den mangeltilstand er ikke just af ny dato. Men nu forekommer den kritisk, sukkede for nylig den konservative Frederiksberg-profil Nikolaj Bøgh og efterlyste borgerlige forfattere, der ville imødegå »tidens opløsningstendenser«.

Begræder man den intellektuelle ørken til højre og fraværet af et fælles borgerligt projekt, eller efterlyser man bare begavede borgerlige samtalepartnere, er der nu grund til at glæde sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg forstår slet ikke anmelderens overraskelse over iagttagelser, der er velkendte og dokumenterede igennem en historie, der jo endnu ikke havde hørt om socialisme, endsige kommunisme.
Konservatismen ligner det klassiske Socialdemokrati, bare fra den anden side af bordet, mellem hvem forhandlingerne foregår. Her er der tale om en næsten blixensk holmgang med indbyrdes respekt for modstanderens styrke. Her gælder det samfundet, politikken, institutionerne, det opbyggelige, i modsætning til det liberalistiske omkalfatrende og destruktive vækst- og begærsparadigme.

Jens Voldby Crumlin

De borgerlige har solgt deres sjæl til kapitalen. Den dybe krise består i de borgerliges reduktion af mennesket fra dannet borger med demokratisk indflydelse i et nationalt og internationalt fællesskab, til simpel forbruger og lønmodtager under kapitalens slaveri.

P.G. Olsen, Katrine Damm, Eva Schwanenflügel, Inger Pedersen, Susanne Kaspersen og Ib Jørgensen anbefalede denne kommentar

"Borgerlige intellektuelle, der glimrer ved kulturel horisont, intellektuel nysgerrighed, verbalt vid – og som evner at tænke ud over hult ideologisk frasemageri – er sjældne i dansk åndsliv og politisk idédebat.

Den mangeltilstand er ikke just af ny dato. Men nu forekommer den kritisk, sukkede for nylig den konservative Frederiksberg-profil Nikolaj Bøgh og efterlyste borgerlige forfattere, der ville imødegå »tidens opløsningstendenser«."

Nu synes jeg ikke, at blå stue skal være så kede af det, de har da i hvert fald de store tænkere 'The Selsings'... :

https://www.information.dk/kultur/anmeldelse/2022/09/eva-rune-selsing-ni...