boganmeldelse
Læsetid: 5 min.

Pernille Skipper kommer omkring nærmest alle aspekter af sexisme og kønsdiskrimination i ny bog

Det er en personlig, saglig og engageret bog, den forhenværende frontfigur for Enhedslisten har skrevet om sexisme i dansk politik

Der er meget at hente i Pernille Skippers bog om sexisme i politik.

Maria Høy Hansen

Indland
18. september 2023

Det er ikke så ofte, at en debatbog som Pernille Skippers er gennemillustreret, men i Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig … Rend mig er illustrationerne bemærkelsesværdige, samtidig med at de kaster lys over den kryptiske titel, som først forklares langt henne i teksten. Der har hun haft god grund til at sige ’rend mig’ en del gange.

Illustrationerne består af screenshots, som Pernille Skipper har taget fra kommentarspor til sine debatindlæg og artikler, og de rummer en lortespand af sexistiske skældsord. Jeg har talt op, hvor mange gange, hun kaldes ’kælling’ (10), ’so’ (9), ’sæk’ (5), ’ko’, (3), ’kommunist’ (9), og som kronen på værket: ’luder’ hele 12 gange. Dertil kommer de forstærkende tillægsgloser, ’smat-’(so), ’lorte–’, ’lusede-’ ’skod-’ osv.

Billeder som sætter sig

Man kan ikke undgå at identificere sig med Pernille Skippers erkendelse af, at den slags sætter sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Urimelige vilkår at skulle arbejde, som folkets repræsentant, under.

Hans Larsen, Ditte Bentzen, Birthe Madsen, Katrine Damm, David Zennaro, Gøsta Hansson, John Andersen, Marius Bredsdorff, Tina Peirano, Ib Gram-Jensen, Poul Søren Kjærsgaard, Mogens Holme, Anna Olsen, Nova Lone Jespersen, Estermarie Mandelquist, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Karen Grue, Peter Bryde Poulsen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Mette Molich Rimestad

Jeg må indrømme at jeg er træt af ordet og hele begrebet, Sexisme....
Det er jo Mobning, og så er det jo lige gyldigt hvad man mobber over. Det vigtige er jo at ramme der hvor personen er mest sårbar... og Pernille Skipper er åbenbart mest sårbar over for krænkelser på hende som kvinde og sexobjekt.
Vi skal Mobning til livs...
Der skal mere fokus på at vi alle skal opfører os ordentligt overfor andre..