Leder

Lig på bordet

26. februar 2009

"Engang skulle der mange idioter til, før det kunne gå galt. Nu behøver man kun én idiot."

Lektor på DTU, Jens Gravesen, om universiteternes nye ledelsesstruktur. (Information den 26/9 2006)

I januar efterlyste videnskabsminister Helge Sander(V) på et møde i Videnskabernes Selskab "lig på bordet". Han talte om universitetsloven fra 2003, som på mødet var under skarp kritik - en kritik, som ministeren ikke mente havde hold i virkeligheden. Derfor efterspurgte han eksempler. Der skulle "lig på bordet".

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Frej Klem Thomsen

Et tredje, og endnu mere grundlæggende problem, end de som lederen nævner, er den besynderlige liberale anti-demokratisme som præger udviklingen.

Midt i al den værdipolitiske retorik om demokratiets instrumentelle overlegenhed og rettighedsmæssige nødvendighed er det paradoksalt at VKO er enige om at forudsætte demokrati begrænset til udelukkende at fungere som politisk styreform. Helt uden diskussion, refleksion eller indsigt i hykleriet.

Så jo, lad os invadere Irak og Afghanistan, ekskludere postuleret anti-demokratiske minoriteter og forsvare markedskapitalismen som demokratisk nødvendig. Men lad os for enhver pris få afviklet og tabubelagt selve ideen om at demokrati kunne praktiseres andre steder end til folketingsvalgene - f.eks. på en arbejdsplads.